Furia
|
|
« : Pa¼dziernik 27, 2012, 23:56:51 » |
|
Tutaj mog± mieszkaæ konie =).
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 29, 2012, 18:51:22 » |
|
Sz³am ¿ywo za Nessie, która od czasu do czasu cmoka³a zachêcaj±co. Sprawnie uwi±za³a mnie przy przeznaczonym do tego s³upka i zaczê³a mnie czy¶ciæ. Za ka¿dym razem, kiedy moje zêby ju¿ mia³y siêgn±æ do jej pleców, ta reagowa³a lekkim, acz stanowczym pukniêciem w ³opatkê. Jak to robi³a? Nie wiem. W koñcu przesz³a do kopyt. Pomimo, ¿e bardzo lubi³am Nessie, nie zamierza³am tolerowaæ czyszczenia moich stóp. Kiedy podnios³a moj± przedni± nogê, wyrwa³am j± i z impetem postawi³am na ziemi. Dziewczyna tylko powiedzia³a co¶ ³agodnie i z powrotem podnios³a nogê. Tym razem trzyma³a mocno, i nie da³a jej sobie wyrwaæ. Nagrodzi³a mnie, kiedy przesta³am szarpaæ. Z zadowoleniem zjad³am cukier i wróci³am do wyrywania kopyt. Vanessa nie pozwoli³a ju¿ mi na to, wiêc w koñcu zrezygnowa³am, za co zosta³am znów nagrodzona. Po chwili dziewczyna wziê³a lon¿ê i wyprowadzi³a mnie z terenu boksów.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 29, 2012, 21:22:25 » |
|
Powoli wmaszerowa³y¶my na teren stajni. Kiedy zatrzyma³y¶my siê przed moim boksem stanê³am jak wryta. Nie mia³am zamiaru siê nudziæ i staæ bezu¿ytecznie w pomieszczeniu! Wierzgnê³am lekko, za co dosta³am ukarana. Z zaciêt± min± Vanessa wgoni³a mnie do boksu i zatrzasnê³a za sob± drzwi. Moje zêby zacisnê³y siê na jej rêce, przez co dosta³am po pysku, lecz nie przejê³am siê tym. Zaczê³am r¿eæ i kwiczeæ jak najg³o¶niej umia³am, a dziêki temu moja w³a¶cicielka zamknê³a tak¿e górn± czê¶æ drzwiczek. Kopnê³am w furtkê, ale ta ani drgnê³a. Zrobi³am to mocniej - nic. Za to wyra¼nie s³ysza³am kroki oddalaj±cej siê Vanessy. Po chwili zrobi³o siê ca³kiem cicho. Wierzgnê³am po raz ostatni i zafascynowana cisz± uleg³am zmêczeniu...
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.
Wiadomo¶ci: 22
http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161
|
|
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 30, 2012, 16:47:08 » |
|
Oci±ga³em siê z ty³u, dlatego James musia³ mnie trochê poci±gn±æ. Szed³em ca³kiem szybko czasem r¿±c. Otworzy³ bramkê od boksu i wprowadzi³ mnie, ja bez oci±gania z chêci± wszed³em do boksu. Gdy James zamkn±³ bramkê i odszed³ obok w boksie ujrza³em t± sam± klacz, która by³a na padoku. Zar¿a³em cicho i u³o¿y³em siê w sianie, le¿a³em tylko, ale nie spa³em.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 30, 2012, 16:51:50 » |
|
Us³ysza³am chrzêst otwieranych drzwiczek. Szybko poderwa³am siê z siana i podesz³am do furtki parskaj±c g³o¶no. Us³ysza³am cichy ¶miech Vanessy, a po chwili j± ujrza³am. Zar¿a³am przenikliwie i pokiwa³am g³ow±, przerzucaj±c grzywkê na drug± stronê czo³a. Dziewczyna poklepa³a mnie po szyi i wesz³a do mojego boksu. Przywita³am j± lekkim skubniêciem, na co ona odpowiedzia³a klepniêciem w ³opatkê. - To co dzisiaj robimy ? - zapyta³a z u¶miechem. - Ach, wiem! - pokiwa³a g³ow±. - Chod¼my! Przypiê³a lon¿ê do mojego kantara i wyprowadzi³a mnie z pomieszczenia.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.
Wiadomo¶ci: 22
http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161
|
|
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:32:47 » |
|
James przyszed³ jak zwykle u¶miechniêty do mojego bosku. Otworzy³ drzwiczki i za³o¿y³ mi kantar. Nie wyda³em ani d¼wiêku. -No, ma³y. Wychodzimy?Chcesz pobiegaæ?-Pyta³, ja wierzga³em i krêci³em siê wszêdzie. Jeszcze siê pyta!? Chod¼my! Wyprowadzi³ mnie na padok
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 30, 2012, 21:30:46 » |
|
Zanim wpu¶ci³a mnie do boksu, zdjê³a mi og³owie i wolno kaza³a wkroczyæ do pomieszczenia. Tym razem siê nie opiera³am, tote¿ dosta³am marchewkê. Od razu zasnê³am, a ostatni± rzecz± któr± us³ysza³am by³y oddalaj±ce siê kroki Ness.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 31, 2012, 13:20:33 » |
|
Kat wprowadzi³a mnie do boksu obok Furi. Od razu zasn±³em.Kat posz³a do swojego domu.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 31, 2012, 17:18:37 » |
|
Nagle us³ysza³em kroki, wyjrza³em kto idzie i zobaczy³em Kat. Sz³a weso³a, nios³a ze sob± siod³o i og³owie, parskn±³em weso³o kiedy wesz³a do mojego boksu. Na pocz±tku w³o¿y³a mi og³owie, a potem siod³o. Po czym wyprowadzi³a mnie ze stajni.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 01, 2012, 15:07:38 » |
|
Przyalopowali¶my do terenu z boksami. Zatrzymali¶my siê przed moim boksem. Anita szybko zesz³a z mojego grzbietu wprowadzaj±c mnie do boksu. Bez wahania wszed³em do "domku". Anita nagrodzi³a mnie marchewk± i suchym chlebem. Poskuba³em jeszcze trochê siana i napi³em siê wody. Podnios³em g³owê, moja pani ju¿ zd±¿y³a zamkn±æ drzwiczki. Chwile w nie postuka³em kopytami i znów poskuba³em trochê siana. G³owê mia³em ustawion± ku górze. Z boksu obserwowa³em inne konie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 01, 2012, 19:18:56 » |
|
Do mojego boksu powoli wkroczy³a Ness. By³a u¶miechniêta i radosna. Zarzuci³a mi na szyjê lon¿ê i poprowadzi³a na padok.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2012, 22:15:15 » |
|
Stanê³y¶my przed moim boksem. Chocia¿ by³am zmêczona, wbi³am kopyta w ziemiê. Nie chcia³am zostaæ sama i to teraz, po walce z k³usownikami. W ¿adnym razie! Zar¿a³am przenikliwie. - No, Furia. Dalej. - przekonywa³a Ness, ale nic nie pomaga³o. Sta³am i nie zamierza³am siê ruszyæ.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 02, 2012, 22:18:44 » |
|
Weszli¶my, Kat wprowadzi³a mnie do boksu obok Furi, zacz±³em skubaæ siano, i wtedy zauwa¿y³em ¿e na s³omie s± czerwone krobki, to by³a moja krem, rana nadal krwawi³a.Kiedy zobaczy³a to Kat zrobi³a siê bia³a jak papier.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 02, 2012, 22:20:19 » |
|
Nessie ponownie szarpnê³a za lasso. - Nie chcê tam wchodziæ! Nie chcê zostaæ sama! - r¿a³am ¿a³o¶nie, choæ wiedzia³am, ¿e moja w³a¶cicielka nic nie rozumie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 02, 2012, 22:23:37 » |
|
-A mo¿e Furia i Carina spali by w jednym boksie, Uspokoili by siê po tym co siê sta³o-zaproponowa³a Kat. Potwierdzi³em jej propozycje radosnym r¿eniem.
|
|
|
|
|
|
|
|