Carino
|
|
« Odpowiedz #60 : Listopad 14, 2012, 20:06:24 » |
|
(Kat) Wbieg³am po Carino lecz kiedy dotar³am do jego boksu go tam nie by³o. Rozej¿a³am siê i wtedy dach od stajni kompletnie siê zawali³. Zd±¿y³am uskoczyæ do jednego z boksów. Zosta³am uwiêziona przez p³on±ce belki i deski. Dym by³ wszêdzie ledwo da³o siê oddychaæ. Nagle jedna z belek spad³a mi na nogê. By³a zbyt ciê¿ka i nie mog³a jej odsun±æ.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #61 : Listopad 14, 2012, 20:08:30 » |
|
By³em przerazony, i wtedy us³ysza³em cichy krzyk Kat. Zaczê³am wierzgaæ w koñcu uwolni³em siê i ruszy³em w jej kierunku. Nie mog³em dp niej doj±¶ poniewa¿ zawalony dach mi to uniemo¿liwiaj±c. Zacz±³em r¿eæ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #62 : Listopad 14, 2012, 20:09:57 » |
|
"G³upia dziewczyna!" - zar¿a³am w¶ciekle, choæ w istocie by³am przera¿ona i ba³am siê o Kat. Vanessa z³apa³a Carino i z³a odci±gnê³a go i przywi±za³a z powrotem, tym razem mocniej. Nie mia³ prawa siê wyrwaæ. Jacob za¶ zadzia³a³ b³yskawicznie. Wspólnymi si³ami, razem z Ness, uwolnili Kat i wyci±gnêli j± z boksu. Po chwili nadjecha³a stra¿ i zajê³a siê ugaszaniem po¿aru. - Nic ci nie jest? - zapyta³a troskliwie Nessie.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #63 : Listopad 14, 2012, 20:11:46 » |
|
-Kat, co siê sta³o?!-spyta³a Ellie z przera¿eniem i trosk±
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 20:13:56 wys³ane przez Tiara »
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #64 : Listopad 14, 2012, 20:14:05 » |
|
P¿era¿ony r¿a³em.: -Nie tylko noga strasznie mnie boli-powiedzia³a ca³a czerwona od ciep³a.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #65 : Listopad 14, 2012, 20:15:28 » |
|
-Nie wygl±da to dobrze. Mo¿e powinny¶my zawie¼æ j± gdzie¶ do szpitala. Kat przecie¿ te¿ przyczyni³a siê do ratowania stajni i koni-zwróci³a siê do Nessie
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 20:19:01 wys³ane przez Furia »
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #66 : Listopad 14, 2012, 20:17:18 » |
|
... ____________ Sory ale muszê leciec pa
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #67 : Listopad 14, 2012, 20:17:58 » |
|
...
Spoko, pa
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #68 : Listopad 14, 2012, 20:18:15 » |
|
Stra¿ po¿arna przywioz³a ze sob± równie¿ weterynarza i lekarza. Jeden ze stra¿aków podszed³ do nas. - ¯adne zwierze nie ucierpia³o. Za to Katarinê musi kto¶ obejrzeæ. - zda³a raport Vanessa. Mê¿czyzna pokiwa³ g³ow± i po chwili powróci³ w towarzystwie lekarza. Ten bez wytchnienia zabra³ siê do opatrywania rany Kat. Zar¿a³am g³o¶no, przypominaj±c o swojej obecno¶ci. Ness pog³adzi³a mnie po ³bie. Stra¿ ugasi³a po¿ar. - Nie stworzy³ zbyt wielu zniszczeñ, Ramona ju¿ zadzwoni³a po budowniczych, odpowiedzialnych za boksy. Powinni naprawiæ to w kilka minut. - mrucza³a Vanessa. - Ciekawa jestem tylko jak to siê sta³o.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #69 : Listopad 14, 2012, 20:21:47 » |
|
El patrzy³a ze smutkiem na stajniê. Z piêknej stajni zosta³ tak w³a¶ciwie z³om. Podesz³a do mnie i pog³aska³a mnie po pysku. -Patrz na to. Straszne.-mruknê³a cicho, a g³o¶no powiedzia³a do Nessie-Jak tylko potrzebna bêdzie pomoc jestem chêtna. Pomogê w ka¿dy mo¿liwy sposób. Ale jedno mnie ciekawi. Dlaczego wybuchn±³ po¿ar?
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #70 : Listopad 14, 2012, 20:23:49 » |
|
Stra¿ak wci±¿ przys³uchuj±cy siê naszej rozmowie odpowiedzia³ bez wytchnienia. - Kto¶ by³ za stajni±. Ustawione piêtrowo by³y tam trzy belki s³omy. Mê¿czyzna (tak ustalili¶my na podstawie dowodów) pola³ s³omê benzyn± i podpali³... - ostatnie s³owa wrêcz wysycza³ z siebie. Ness prychnê³a z³a i powiedzia³a: - Dziêkujê. - po czym zwróci³a siê do Ellie. - Nie jest tak ¼le. Budowniczy ju¿ jad±... Uwin± siê z tym w kilka minut. Na razie musimy przeprowadziæ konie na padok, ale zaczekajmy na zakoñczenie gaszenia.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #71 : Listopad 14, 2012, 20:25:18 » |
|
-Dobrze. Ale jak kto¶ móg³ siê zdobyæ na co¶ takiego.-powiedzia³a
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #72 : Listopad 14, 2012, 20:35:48 » |
|
[Vanessa] - Nie mam pojê... - przerwa³am nagle, bo zadzwoni³ mój telefon. Odebra³am szybko. - Halo? - I znów siê spotykamy... - dziwnie znajomy g³os. - S³ucham? To chyba jaka¶ pomy³ka... - powiedzia³am niepewnie. - Pff. - prychn±³ z³o¶liwie mê¿czyzna po drugiej stronie. - Jasne. Pos³uchaj mnie lepiej... Je¿eli chcesz, ¿eby twoja stajnia przetrwa³a do nastêpnego tygodnia, to lepiej siê postaraj. Inaczej wszystkie twoje ¿a³osne konie zostan± przerobione na pasztet, a ich skóra zawi¶nie na mojej s³awnej ¶cianie. - warkn±³ z³owrogo. W tej chwili dozna³am ol¶nienia. - James! - odwarknê³am. - Jak ¶miesz...?! - Tylko, ¿e tym razem to ja wygram. - nie zwraca³ na mnie uwagi. - Ja bêdê gór±. Ja osi±gnê sukces, a ty spadniesz na sam dó³, do twoich najgorszych koszmarów... Tak w³a¶nie bêdzie... - za¶mia³ siê wrednie. - Tak... W³a¶nie tak... - O czym ty w ogóle mówisz?! - warknê³am. - Dowiesz siê w swoim czasie... O tak... - powiedzia³ s³odko i siê roz³±czy³. Rzuci³am telefonem o ziemiê. Nie ucierpia³, a ja go nie podnios³am. - Co siê dzieje do cholery! - warknê³am sama do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #73 : Listopad 14, 2012, 20:46:14 » |
|
-Co siê sta³o?-spyta³a zaniepokojona Ellie. Popatrzy³a na Nessie, która nadal nie podnios³a telefonu.-Kto to jest ten ca³y James? Czy to on...?-nie koñczy³a ju¿ zdania
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #74 : Listopad 14, 2012, 20:48:57 » |
|
- Najprawdopodobniej. - warknê³a Nessie, wci±¿ wzburzona. - Grozi mi. To znany k³usownik. By³am pewna, ¿e go schwytano! - podnios³a telefon, choæ niechêtnie. Schowa³a go do kieszeni i chwyci³a Maggie. - Wszystko opowiem ci po drodze. Chod¼my zaprowadziæ konie na padok. Odwi±za³a Maggie od s³upka i chwyci³a w d³oñ. To samo zrobi³a ze mn± i z Carino. Poprowadzi³a nas w stronê boksów.
|
|
|
|
|
|
|
|