Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 24, 2024, 17:58:36

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  
Autor W±tek: Boksy na dworze.  (Przeczytany 12346 razy)
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #45 : Listopad 03, 2012, 20:30:38 »

Kat równie¿ za³orzy³a toczek i ruszyli¶my za Ness i Firi±.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Listopad 03, 2012, 22:09:43 »

Ness wpu¶ci³a mnie do boksu, a ja bez zbêdnych rytua³ów u³o¿y³am siê na s³omie. Dziewczyna przytuli³a siê do mnie i zamknê³a mój boks.
- Do zobaczenia, ma³a! - krzyknê³a i odesz³a z u¶miechem na twarzy.

Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Listopad 03, 2012, 22:15:39 »

Wbieg³em jak najszybciej. Mój boks by³ otwarty, dlatego wbieg³em do niego i zatrzyma³em siê gwa³townie. Anita spa³a na po³oge.
-Ah. Banito, co ty wyprawiasz?- mówi³a wstaj±c i zamykaj±c mi boks. Zar¿a³em cicho i u³o¿y³em siê na sianie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Listopad 04, 2012, 11:28:17 »

Przebudzi³am siê bêd±c w doskona³ym humorze. Po kilku minutach doczeka³am siê Vanessy. Sz³a nuc±c cicho pod nosem jak±¶ nieznan± mi piosenkê.
- Cze¶æ, ma³a. - przywita³a siê, wchodz±c do mojego boksu. - Co powiesz na ma³± przeja¿d¿kê? - zapyta³a z u¶miechem. Tr±ci³am j± nosem i parsknê³am g³o¶no. Ness za¶mia³a siê cicho i wysz³a, zamykaj±c za sob± drzwi.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Listopad 04, 2012, 11:40:09 »

Po chwili Nessie wróci³a z potrzebnym sprzêtem. Zrêcznie wyczy¶ci³a mi kopyta i zabra³a siê do rozczesywania mi grzywy i ogona. Posz³o sprawnie i po chwili by³am gotowa do wyj¶cia z boksu. Dziewczyna wyprowadzi³a mnie wiêc na zewn±trz i delikatnie po³o¿y³a siod³o na moim grzbiecie. Potem jednym szybkim ruchem w³o¿y³a mi wêdzid³o do pyska i zapiê³a paski. Ochraniacze odrzuci³a w k±t. Skrzynkê z narzêdziami odstawi³a na jej sta³e miejsce, obok boksu. Nastêpnie usiad³a na ogrodzeniu i powiedzia³a:
- No to gdzie siê dzisiaj wybierzemy? - u¶miechnê³a siê pogodnie. Zamy¶li³a siê chwilê, g³adz±c mnie po ³bie. Po chwili z³apa³a mnie za wodze i wyprowadzi³a z terenu stadniny.

Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Listopad 04, 2012, 12:05:35 »

Anita przybieg³a z prêdko¶ci± geparda (przeno¶nia xd). Mia³a przy sobie potrzebny sprzêt. Wesz³a do mojego boksu i zaczê³a czy¶ciæ mi sier¶æ. Po chwili b³yszcza³a jak miliony ma³ych diamencików. Nie wiem po co, ale wziê³a swoj± szczotkê do w³osów. Mo¿e siê pomyli³a? Nie. Zaczê³a mi czesaæ grzywê i ogon. Splot³a mi grzywê w warkocze, oczywi¶cie ogon tak¿e. "Co jej odbi³o!?"-Pomy¶la³em, ¿e chce mi zrobiæ naz³o¶æ. Ona jednak nie ¶mia³a siê tylko nadal zajmowa³a siê moim uczesaniem. Wyczy¶ci³a mi kopyta i za³o¿y³a siod³o i resztê potrzebnego sprzêtu. Wiêkszo¶æ czasu je¼dzili¶my bez siod³a.  Ale có¿. Wsiad³a na mój grzbiet (na siod³o), stuknê³a nogami i spokojnie wyszli¶my z terenu boksów.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Listopad 09, 2012, 19:47:45 »

Tu¿ przed wej¶ciem zdjê³a mi kantar i wpu¶ci³a do ¶rodka.
- Odpocznij. Rano jedziemy na przeja¿d¿kê. - poklepa³a mnie po szyi i wysz³a, zamykaj±c za sob± boks. Zjad³am owies i u³o¿y³am siê na sianie.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #52 : Listopad 10, 2012, 12:17:40 »

Weszli¶my. Kat wprowadzi³a mnie do boksu i przytuli³a na przegnanie. Potem wysz³a nadal zamy¶lana. Napi³em siê wody i zacz±³em je¶æ siano.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Listopad 10, 2012, 13:46:07 »

Obudzi³ mnie ha³as. Wyjrza³am z boksu i ujrza³am... Maggie! Zar¿a³am rado¶nie, a Ness wprowadzi³a j± do boksu obok mnie.
- Czyli to jest Furia? - zapyta³ Jacob g³adz±c mnie po g³owie. - No tak. Niewiele siê zmieni³a.
Nessie u¶miechnê³a siê tylko i poklepa³a mnie po szyi. Nie oby³o siê bez przyjacielskiej zaczepki. Maggie, o dziwo, od razu zapad³a w kamienny sen. Moja w³a¶cicielka za¶ pobieg³a po potrzebny sprzêt. Jake spogl±da³ na swoj± klacz z mi³o¶ci± i nadzwyczajnym spokojem.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Listopad 10, 2012, 13:48:41 »

Vanessa zawiesi³a og³owie i siod³o na przydzielonym do tego s³upku i wyprowadzi³a mnie z boksu. Parsknê³am rado¶nie, a ona przywi±za³a mnie obok sprzêtu i zaczê³a czy¶ciæ. Jacob patrzy³ siê na ni± jak zaklêty, a i ona zerka³a na niego co jaki¶ czas. Z jej ust nie schodzi³ radosny u¶miech. Po chwili by³am gotowa. Ness za³o¿y³a toczek i wyprowadzi³a mnie z boksów, zostawiaj±c Jacoba samego. Jemu to jednak nie przeszkadza³o. Wszed³ do Maggie i zacz±³ g³adziæ j± po szyi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 13:59:09 wys³ane przez Furia » Zapisane

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #55 : Listopad 10, 2012, 14:07:33 »

Mocno zdziwiona odkry³am, ¿e by³y¶my na przeja¿d¿ce oko³o 2 godzin. Ness rozsiod³a³a mnie pospiesznie i wyczy¶ci³a po przeja¿d¿ce. Bez kantara wpu¶ci³a do boksu i zamknê³a drzwi. Posz³a od³o¿yæ sprzêt.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Listopad 10, 2012, 14:10:37 »

Nessie wbieg³a z powrotem do mojego boksu i poda³a mi trzy jab³ka. Potem wsypa³a do ¿³obu pe³ny kube³ owsa, na co zareagowa³am g³o¶nym r¿eniem i delikatnym barankiem. Z rado¶ci± zanurzy³am pysk w jedzeniu, a Ness usiad³a obok mnie, rozmawiaj±c z Jake'm.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Listopad 14, 2012, 18:40:33 »

Po chwili Nessie po¿egna³a siê ze mn± i razem z Jake'm wyszli z terenów stajni. Zar¿a³am têsknie, wci±¿ z pyskiem w pysznym owsie >3.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #58 : Listopad 14, 2012, 19:57:08 »

Wszêdzie by³ dym, by³em przera¿ony. Kopa³em w drzwi od boksu i wierzga³em. R¿a³em przera¼liwie wo³aj±c Kat która nie przychodzi³a. Ba³em siê ¿e mnie zostawi³a.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Listopad 14, 2012, 20:01:00 »

Wyczu³am dym. D³ugo miota³am siê po boksie, czekaj±c na pomoc, a¿ w koñcu nadbieg³a Nessie wraz z Jacob'em. Dziewczyna bez namys³u wskoczy³a do mojego boksu i zaczê³a wyprowadzaæ mnie na dwór. Chcia³am i¶æ, ale tu¿ przede mn± zawali³ siê kawa³ek dachu, rozdzielaj±c Vanessê i mnie. Zar¿a³am ¿a³o¶nie i cofnê³am siê w k±t boksu. Moja w³a¶cicielka przeskoczy³a ogieñ i chwyci³a mnie za kantar, ci±gn±c w stronê wyj¶cia. Wierzgnê³am ostro, parskaj±c nerwowo. Nessie zdjê³a bandamê ze swojej szyi i zawi±za³a mi ni± oczy. Zdziwiona zauwa¿y³am, ¿e wszystko woko³o przesta³o p³on±æ. Ufaj±c mojej pani, powoli wysz³am za ni±. Poczu³am delikatne sparzenie na jednej z moich nóg, lecz sz³am dalej. W koñcu poczu³am ¶wie¿e powietrze. Ness zdjê³a mi bandamê z oczu i przywi±za³a uwi±zem do s³upa. Z ulg± zar¿a³am, a moja w³a¶cicielka rzuci³a siê do boksu Maggie.
- Jake! Dzwoñ po stra¿! - krzyknê³a z g³êbi. Mia³a nie lada problem z wyprowadzeniem oszala³ej klaczy z p³on±cego boksu. Srokata wierzga³a i ogania³a siê od Ness u¿ywaj±c zêbów b±d¼ kopyt. W koñcu jednak dziewczyna zawi±za³a jej oczy i klacz da³a siê uwi±zaæ obok mnie. Nastolatka nie zapomnia³a o bezpieczeñstwie. Do uwi±zania Maggie u¿y³a grubej linki doktora Evansa. Rozejrza³a siê, czy w pobli¿u nie ma innych dziewczyn. Nie czekaj±c, wskoczy³a do boksu Carino i wyprowadzi³a go. Przywi±za³a obok mnie, z daleka od Maggie i zaczê³a szybko obserwowaæ pozosta³e boksy. Czy aby nikt w nich nie zosta³? - martwi³a siê widocznie. Zar¿a³am przera¿ona, a ona pog³adzi³a mnie po pysku. W oddali us³ysza³am syrenê wozu stra¿y po¿arnej.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6
  Drukuj  

Skocz do: