Wild Heart
Aktualności: Zima... Na leÂśnych ÂścieÂżkach coraz czĂŞÂściej spotykamy chÂłodny puch - Âśnieg <3. Klimat i pogoda zmieniajÂą siĂŞ bÂłyskawicznie. Raz pada upragniony Âśnieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektĂłrych budzi niepokĂłj, a w innych podziw. Na plaÂży zaczyna panowaĂŚ noc, a dnia prawie juÂż nie zauwaÂżamy...

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Kwiecień 09, 2025, 17:43:26

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Boksy na dworze.  (Przeczytany 12682 razy)
Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #60 : Listopad 14, 2012, 20:06:24 »

(Kat)
Wbieg³am po Carino lecz kiedy dotar³am do jego boksu go tam nie by³o. Rozej¿a³am siê i wtedy dach od stajni kompletnie siê zawali³. Zd¹¿y³am uskoczyÌ do jednego z boksów. Zosta³am uwiêziona przez p³on¹ce belki i deski. Dym by³ wszêdzie ledwo da³o siê oddychaÌ. Nagle jedna z belek spad³a mi na nogê. By³a zbyt ciê¿ka i nie mog³a jej odsun¹Ì.
Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #61 : Listopad 14, 2012, 20:08:30 »

By³em przerazony, i wtedy us³ysza³em cichy krzyk Kat. Zaczê³am wierzgaÌ w koùcu uwolni³em siê i ruszy³em w jej kierunku. Nie mog³em dp niej doj¹œ poniewa¿ zawalony dach mi to uniemo¿liwiaj¹c. Zacz¹³em r¿eÌ.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #62 : Listopad 14, 2012, 20:09:57 »

"GÂłupia dziewczyna!" - zarÂżaÂłam wÂściekle, choĂŚ w istocie byÂłam przeraÂżona i baÂłam siĂŞ o Kat. Vanessa zÂłapaÂła Carino i zÂła odciÂągnĂŞÂła go i przywiÂązaÂła z powrotem, tym razem mocniej. Nie miaÂł prawa siĂŞ wyrwaĂŚ. Jacob zaÂś zadziaÂłaÂł bÂłyskawicznie. WspĂłlnymi siÂłami, razem z Ness, uwolnili Kat i wyciÂągnĂŞli jÂą z boksu. Po chwili nadjechaÂła straÂż i zajĂŞÂła siĂŞ ugaszaniem poÂżaru.
- Nic ci nie jest? - zapytaÂła troskliwie Nessie.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #63 : Listopad 14, 2012, 20:11:46 »

-Kat, co siĂŞ staÂło?!-spytaÂła Ellie z przeraÂżeniem i troskÂą
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 20:13:56 wysłane przez Tiara » Zapisane

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #64 : Listopad 14, 2012, 20:14:05 »

PÂżeraÂżony rÂżaÂłem.:
-Nie tylko noga strasznie mnie boli-powiedziaÂła caÂła czerwona od ciepÂła.
Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #65 : Listopad 14, 2012, 20:15:28 »

-Nie wygl¹da to dobrze. Mo¿e powinnyœmy zawieŸÌ j¹ gdzieœ do szpitala. Kat przecie¿ te¿ przyczyni³a siê do ratowania stajni i koni-zwróci³a siê do Nessie
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 20:19:01 wysłane przez Furia » Zapisane

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #66 : Listopad 14, 2012, 20:17:18 »

...
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #67 : Listopad 14, 2012, 20:17:58 »

...

Spoko, pa

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #68 : Listopad 14, 2012, 20:18:15 »

StraÂż poÂżarna przywiozÂła ze sobÂą rĂłwnieÂż weterynarza i lekarza. Jeden ze straÂżakĂłw podszedÂł do nas.
- ÂŻadne zwierze nie ucierpiaÂło. Za to KatarinĂŞ musi ktoÂś obejrzeĂŚ. - zdaÂła raport Vanessa. MĂŞÂżczyzna pokiwaÂł gÂłowÂą i po chwili powrĂłciÂł w towarzystwie lekarza. Ten bez wytchnienia zabraÂł siĂŞ do opatrywania rany Kat. ZarÂżaÂłam gÂłoÂśno, przypominajÂąc o swojej obecnoÂści. Ness pogÂładziÂła mnie po Âłbie. StraÂż ugasiÂła poÂżar.
- Nie stworzyÂł zbyt wielu zniszczeĂą, Ramona juÂż zadzwoniÂła po budowniczych, odpowiedzialnych za boksy. Powinni naprawiĂŚ to w kilka minut. - mruczaÂła Vanessa. - Ciekawa jestem tylko jak to siĂŞ staÂło.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #69 : Listopad 14, 2012, 20:21:47 »

El patrzyÂła ze smutkiem na stajniĂŞ. Z piĂŞknej stajni zostaÂł tak wÂłaÂściwie zÂłom. PodeszÂła do mnie i pogÂłaskaÂła mnie po pysku.
-Patrz na to. Straszne.-mruknê³a cicho, a g³oœno powiedzia³a do Nessie-Jak tylko potrzebna bêdzie pomoc jestem chêtna. Pomogê w ka¿dy mo¿liwy sposób. Ale jedno mnie ciekawi. Dlaczego wybuchn¹³ po¿ar?

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Listopad 14, 2012, 20:23:49 »

Stra¿ak wci¹¿ przys³uchuj¹cy siê naszej rozmowie odpowiedzia³ bez wytchnienia.
- KtoÂś byÂł za stajniÂą. Ustawione piĂŞtrowo byÂły tam trzy belki sÂłomy. MĂŞÂżczyzna (tak ustaliliÂśmy na podstawie dowodĂłw) polaÂł sÂłomĂŞ benzynÂą i podpaliÂł... - ostatnie sÂłowa wrĂŞcz wysyczaÂł z siebie.
Ness prychnĂŞÂła zÂła i powiedziaÂła:
- DziĂŞkujĂŞ. - po czym zwrĂłciÂła siĂŞ do Ellie. - Nie jest tak Âźle. Budowniczy juÂż jadÂą... UwinÂą siĂŞ z tym w kilka minut. Na razie musimy przeprowadziĂŚ konie na padok, ale zaczekajmy na zakoĂączenie gaszenia.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #71 : Listopad 14, 2012, 20:25:18 »

-Dobrze. Ale jak ktoÂś mĂłgÂł siĂŞ zdobyĂŚ na coÂś takiego.-powiedziaÂła

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Listopad 14, 2012, 20:35:48 »

[Vanessa]
- Nie mam pojĂŞ... - przerwaÂłam nagle, bo zadzwoniÂł mĂłj telefon. OdebraÂłam szybko. - Halo?
- I znĂłw siĂŞ spotykamy... - dziwnie znajomy gÂłos.
- SÂłucham? To chyba jakaÂś pomyÂłka... - powiedziaÂłam niepewnie.
- Pff. - prychn¹³ z³oœliwie mê¿czyzna po drugiej stronie. - Jasne. Pos³uchaj mnie lepiej... Je¿eli chcesz, ¿eby twoja stajnia przetrwa³a do nastêpnego tygodnia, to lepiej siê postaraj. Inaczej wszystkie twoje ¿a³osne konie zostan¹ przerobione na pasztet, a ich skóra zawiœnie na mojej s³awnej œcianie. - warkn¹³ z³owrogo.
W tej chwili doznaÂłam olÂśnienia.
- James! - odwarknĂŞÂłam. - Jak Âśmiesz...?!
- Tylko, ¿e tym razem to ja wygram. - nie zwraca³ na mnie uwagi. - Ja bêdê gór¹. Ja osi¹gnê sukces, a ty spadniesz na sam dó³, do twoich najgorszych koszmarów... Tak w³aœnie bêdzie... - zaœmia³ siê wrednie. - Tak... W³aœnie tak...
- O czym ty w ogĂłle mĂłwisz?! - warknĂŞÂłam.
- Dowiesz siê w swoim czasie... O tak... - powiedzia³ s³odko i siê roz³¹czy³. Rzuci³am telefonem o ziemiê. Nie ucierpia³, a ja go nie podnios³am.
- Co siĂŞ dzieje do cholery! - warknĂŞÂłam sama do siebie.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #73 : Listopad 14, 2012, 20:46:14 »

-Co siĂŞ staÂło?-spytaÂła zaniepokojona Ellie. PopatrzyÂła na Nessie, ktĂłra nadal nie podniosÂła telefonu.-Kto to jest ten caÂły James? Czy to on...?-nie koĂączyÂła juÂż zdania

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #74 : Listopad 14, 2012, 20:48:57 »

- Najprawdopodobniej. - warknê³a Nessie, wci¹¿ wzburzona. - Grozi mi. To znany k³usownik. By³am pewna, ¿e go schwytano! - podnios³a telefon, choÌ niechêtnie. Schowa³a go do kieszeni i chwyci³a Maggie. - Wszystko opowiem ci po drodze. ChodŸmy zaprowadziÌ konie na padok.
OdwiÂązaÂła Maggie od sÂłupka i chwyciÂła w dÂłoĂą. To samo zrobiÂła ze mnÂą i z Carino. PoprowadziÂła nas w stronĂŞ boksĂłw.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6
  Drukuj  

Skocz do: