Wild Heart
Aktualno¶ci: Zaczynamy przygotowywania do Gwiazdki, któr± byæ mo¿e rozpoczniemy ju¿ na aaf.pl !

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:01:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor W±tek: Boksy w stajni.  (Przeczytany 4497 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 27, 2012, 23:57:58 »

Tutaj mog± mieszkaæ konie =).

Piorun
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 22

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 29, 2012, 18:46:20 »

Sta³em w boksie jedz±c siano pozostawione na pod³odze. Czeka³ czy mo¿e kto¶ po mnie przyjdzie.

/Sorki za  krótki post/
Piorun
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 22

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 29, 2012, 18:58:10 »

James, pewnym krokiem wszed³ do stajni klaszcz±c rêkami o nogi. Bat, który mia³ przy sobie od³o¿y³ i wszed³ do mojego boksu. Odsun±³em siê kawa³ek do ty³u na wszelki wypadek. Zna³em go, jednak by³em ostro¿ny. Po chwili wyci±gn±³ d³oñ, podszed³em odwa¿nie i pow±cha³em rêkê. Wsadzi³ j± do kieszeni, poklepa³ mnie po szyi i za³o¿y³ uzdê. Wyprowadzi³ mnie z boksu.

[zt]
Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2012, 16:52:08 »

Sta³am spokojnie i jad³am siano. Napi³am siê tylko trochê wody i nagle us³ysza³am szmer. Podnios³am ³eb i zobaczy³am wchodz±c± Ellie. Podesz³am do niej i wtuli³am ³eb w jej ramiona.  Zapiê³a mi lon¿ê i spyta³a mnie wyprowadzaj±c z boksu:
-Idziemy na padok?

Lucy
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 25

« Odpowiedz #4 : Listopad 08, 2012, 19:57:35 »

Zosta³am przywieziona przed stajnie w przyczepie, która by³a doczepiona do czarnej terenówki. Z samochody wysiad³a dziewczyna i wesz³a do przyczepy, aby po chwili wyprowadziæ mnie na powietrze. Z³ote promienie porannego s³oñca o¶wietla³y m± b³yszcz±c± kasztanow± sier¶æ. Kobieta z przewspania³ym u¶miechem wprowadzi³a mnie do stajni i wzrokiem wyszuka³a boks z napisem "Lucy". Mój pe³ny gracji chód jednak by³ niepotrzebny. W stajni nie by³o ¿adnych koni. Mimo tego nie zrezygnowa³am z tego. Na moich chudych i umiê¶nionych nogach, nieco powy¿ej kopyta, znajdowa³y siê ochraniacze, które chroni³y cenny dobytek, który pozwala³ mi wygrywaæ, przed urazami. Przed wej¶ciem do mego boksu strzeli³am baranka r¿±c weso³o. Dziewczyna, która jak ju¿ wiedzia³am zwa³a siê Layla, wprowadzi³a mnie do boksu i ¶ci±gnê³a kantar. Dok³adnie zamknê³a boks, na po¿egnanie pog³aska³a mnie delikatnie po smuk³ym pysku i wysz³a. Zosta³am sama ciesz±c siê cisz±. Po tak d³ugiej podró¿y z Ameryki, to samolotem, to w przyczepie, musia³am odpocz±æ. Stanê³am przy drzwiach do boksu ³eb wystawiaj±c poza kraty i ciemnobr±zowymi ¶lepiami wodz±c po stajni.

Zakazujê kopiowania czegokolwiek z mojego profilu!

« Odpowiedz #5 : Listopad 08, 2012, 20:23:22 »

Do mego boksu wszed³ stajenny, zapi±³ mi kantar i wyprowadzi³ ze stajni. Uprzednio Layla prosi³a go o wyprowadzenie mnie na padok poniewaz sama musia³a pojechaæ do domu. Tak te¿ mê¿czyzna uczyni³.

« Odpowiedz #6 : Listopad 09, 2012, 19:20:10 »

Wesz³a i wpu¶ci³a mnie do boksu. Niezadowolona kopa³am w drzwi, lecz to nic nie da³o.

Lucy
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 10, 2012, 13:14:01 »

Layla postawi³a mnie przed boksem uwi±zuj±c do krat i posz³a do siodlarni. Kopytami ry³am w ziemi wyczekuj±c swej pierwszej w nowym miejscu przeja¿d¿ki.

« Odpowiedz #8 : Listopad 10, 2012, 13:18:33 »

Layla wesz³a nios±c potrzebny sprzêt. Od³o¿y³a go na ziemi obok mnie i zaczê³a czy¶ciæ. Palcami rozczesa³a ogon. Gdyby zrobi³a to grzebykiem mog³oby to zaowocowaæ wypadaniem w³osów. Wyczy¶ci³a dok³adnie kopyta i za³o¿y³a mi siod³o oraz uzdê. Wiele namêczyæ siê nie musia³a. Na nogi za³o¿y³a mi ochraniacze i wyprowadzi³a poza stajnie. Bez wiêkszych problemów wesz³a na mój grzbiet. Stanê³a w siodle, aby sprawdziæ czy strzemiona s± odpowiedniej d³ugo¶ci. Upewniona, ¿e wszystko jest okej ponagli³a mnie do stêpa. Ruszy³y¶my w stronê uje¿d¿alni.

« Odpowiedz #9 : Listopad 10, 2012, 13:37:17 »

Layla ustawi³a mnie przed boksem i rozsiod³a³a po czym wstawi³a do niego. Pog³aska³a mnie po g³owie na po¿egnanie i wysz³a. Zar¿a³am za ni± i rzuci³am siê do koryta z wod±  wypijaj±c spor± czê¶æ jego zawarto¶ci. Potem zjad³am nieco paszy i stanê³am w bramie boksu wychylaj±c przezeñ ³eb.

Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #10 : Listopad 12, 2012, 13:22:33 »

(Kat)
Wesz³am z dzika klaczk± która co chwile wierzga³a. Wprowadzenie jej do boksu by³o sporym wyzwaniem. Po kilku dziesiêciu próbach które siê nie powiod³y klacz wierzga³a coraz wiêcej i by³a coraz bardziej agresywna. Kiedy odesz³am kawa³ek od boksu zachowanie klaczy pogorszy³o siê. W koñcu po godzinie uda³o mi siê wprowadziæ do boksu. Klacz by³a w¶ciek³a. Ledwo zd±¿y³a zdj±æ jej lo¿e z szyi od razu zaczê³a wierzgaæ jak szalona. Szybkim ruchem uniknê³am kopyt i wysz³am z boksu po czym dobrze go zamknê³am. Do zasuwki przymocowa³am k³ódkê i zatrzasnê³am ja tak aby nikt nie móg³ do niej wej¶æ. Klacz nadal wierzga³a i kopa³a w ¶ciany boksu lub kr±¿y³a po nim nerwowo. Popatrzy³am na ni± chwile i powoli wysz³am.
Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #11 : Listopad 14, 2012, 19:44:49 »

Wyczu³am dym i niespokojnie kopa³am w drzwi boksu. "Czemu Ellie jeszcze nie ma? Zostawi mnie?"-wci±¿ my¶la³am. Wtem w jednej chwili wbieg³a El i pobieg³a do mojego boksu. Szybko mnie wyprowadzi³a z boksu i spokojnie, jakby nic siê nie sta³o powiedzia³a przywi±zuj±c mnie:
-Zostañ, nic siê nie sta³o. Spokojnie, mam nadziejê, ¿e nie bêdziesz sprawia³a k³opotów...-Nie zd±¿y³a dokoñczyæ zdania i wróci³a do stajni. "Jednak mnie nie zostawi³a, a w dodatku martwi siê jeszcze o inne konie."

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #12 : Listopad 14, 2012, 19:50:14 »

(Kat)
Wbieg³am zdyszana.W stajni by³y jeszcze trzy konie. Pobieg³am dzikiej klaczki która uje¿d¿a³am i otworzy³am drzwi do jej boksu. Klacz wierzga³a i nie chcia³a wyj¶æ z boksu bo za bardzo siê ba³a. Urwa³am kawa³ek koszuli i zawi±za³am tak ¿e nic nie widzia³a, teraz sz³a pos³usznie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 19:52:47 wys³ane przez Furia » Zapisane
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #13 : Listopad 14, 2012, 19:53:16 »

(Kat)
P¿ywi±za³am konie przed stajni± i ruszy³am po ostatniego. Kiedy zbli¿y³a sie do boksu nieznanej klaczy ona zaczê³a wierzgaæ. Po kilku minutach uda³o mi sie j± opanowaæ, zawi±za³am jaj oczy i wyprowadzi³am za stajni.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #14 : Listopad 14, 2012, 19:54:53 »

Przywi±zawszy j± ruszy³am po Carino.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: