Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:30:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor W±tek: Du¿a uje¿d¿alnia.  (Przeczytany 2911 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 28, 2012, 19:28:00 »

Tutaj trenujemy konie. Nie jest to polecany wybieg do uje¿d¿ania, chyba ¿e koñ jest naprawdê bardzo spokojny.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2012, 20:44:44 wys³ane przez Furia » Zapisane

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:10:43 »

Pe³nym galopem wjechali¶my na du¿± uje¿d¿alniê. Ness zesz³a ze mnie i na chwilê przywi±za³a mnie do ogrodzenia. Zaczê³am nerwowo ¿uæ wêdzid³o.

Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:12:38 »

Wgalopowa³em. Kat równie¿ zsiad³a i przywi±za³a mnie ko³o Furi. Uszczypn±³em j± lekko.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:17:28 »

Za¶mia³am siê po koñsku i odwzajemni³am uszczypniêcie. Ness tymczasem przynios³a siod³o. Delikatnie za³o¿y³a mi je na grzbiet i zapiê³a poprêg. Odwi±za³a mnie i przerzuci³a wodzê przez moj± g³owê. Dopasowa³a strzemiona i wskoczy³a na mnie. Lekko wierzgnê³am w miejscu, ale szybko siê opanowa³am.
- Najpierw klika kó³ek stêpa. - powiedzia³a Ness i wjecha³a mn± na uje¿d¿alniê. Z ekscytacj± i niepokojem obserwowa³am przeszkody.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:19:26 »

Kat osiod³a³a mnie, wsiad³a i równie¿ ruszyli¶my stêpem.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:21:42 »

Z ka¿dym krokiem siod³o coraz mniej mi przeszkadza³o. Wêdzid³a i og³owia nie odczuwa³am ju¿ ani trochê. Szczê¶liwa parsknê³am rado¶nie obserwuj±c Carino.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:24:26 »

Szed³em spokojnie, ca³kowicie siê rozlu¼ni³em. Przygl±da³em siê jak Furii.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:26:05 »

Po chwili ca³kiem rozlu¼niona ruszy³am leciutkim k³usikiem. Zachwycona Nessie zaczê³a anglezowaæ.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:27:41 »

Dorówna³em kroku Furii a kat jecha³a na pocz±tku k³usem wysiadywanym a pu¼niej zaczê³a anglezowaæ.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:34:22 »

Ness spróbowa³a pó³siadu i k³usa æwiczebnego. Uda³o siê bez najmniejszych problemów. Wsiad³a w siod³o i przy³o¿y³a mi praw± ³ydkê. Lekko zagalopowa³am i ruchem pe³nym gracji ruszy³am wokó³ przeszkód. Nessie z rado¶ci± zaczê³a wysiadywaæ galop. Mój chód by³ miêkki i delikatny, wiêc bez problemu da³a sobie radê. Z zachwytem podziwia³am jej p³ynne ruchy, które wyczuwa³am nawet przez siod³o.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:36:33 »

Równie¿ ruszyli¶my galopem. Kat wysiadywala
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:48:28 »

Po chwili Ness przesz³a do k³usa i mówi±c: "Na rozgrzewkê..!" - skierowa³a mnie na ma³± przeszkodê. Pokona³am j± bezb³êdnie, jedynie zad lekko poszed³ mi do góry (przyzwyczajenie...xD). Nastolatka poklepa³a mnie wdziêcznie i da³a mi kostkê cukru, któr± schrupa³am ze smakiem. Znów zaczê³am okr±¿aæ przeszkody lekkim truchtem.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:50:22 »

Nadal galopowalem .
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:56:55 »

Na pierwszym ³uku Ness kaza³a mi zagalopowaæ, a nastêpnie skierowa³a mnie na wy¿sz± przeszkodê. Mia³a przynajmniej 160 cm. Nastêpnie pojecha³am okser i znów kopertê. Na koniec zostawi³y¶my sobie stacjonatê. By³a wysoka. Najmniej 175 cm, lecz my nie ba³y¶my siê. Podczas skoku Ness pu¶ci³a wodzê i wyci±gnê³a rêce do nieba, a ja zar¿a³am weso³o. Dziewczyna za¶mia³a siê rado¶nie i krzyknê³a (równie¿ z rado¶ci). Czu³am siê jakbym lata³a! Tym razem mój zad zosta³ na swoim miejscu, za co dosta³am dwie marchewki. Przesz³am do stêpa i wróci³am na ko³o obserwuj±c Carino.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 30, 2012, 21:11:42 »

Kat pokierowa³a mnie najpierw na okser, mia³ on 180 cm. puzniej w prawo, zmiana nogi i szybki galopem na szereg o wysokosci 175 cm. nastêpna by³a koperta i koniec. Caly parkur przejecha³em perfekcyjnie. Z galopu przeszlem do klusa i do stepa. Za bezbledne przejechanie dosta³em marchewkê.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: