Furia
|
 |
« : Październik 28, 2012, 19:28:00 » |
|
Tutaj trenujemy konie. Nie jest to polecany wybieg do ujeÂżdÂżania, chyba Âże koĂą jest naprawdĂŞ bardzo spokojny. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2012, 20:44:44 wysłane przez Furia »
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2012, 20:10:43 » |
|
Pe³nym galopem wjechaliœmy na du¿¹ uje¿d¿alniê. Ness zesz³a ze mnie i na chwilê przywi¹za³a mnie do ogrodzenia. Zaczê³am nerwowo ¿uÌ wêdzid³o.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2012, 20:12:38 » |
|
Wgalopowa³em. Kat równie¿ zsiad³a i przywi¹za³a mnie ko³o Furi. Uszczypn¹³em j¹ lekko.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2012, 20:17:28 » |
|
Zaœmia³am siê po koùsku i odwzajemni³am uszczypniêcie. Ness tymczasem przynios³a siod³o. Delikatnie za³o¿y³a mi je na grzbiet i zapiê³a poprêg. Odwi¹za³a mnie i przerzuci³a wodzê przez moj¹ g³owê. Dopasowa³a strzemiona i wskoczy³a na mnie. Lekko wierzgnê³am w miejscu, ale szybko siê opanowa³am. - Najpierw klika kó³ek stêpa. - powiedzia³a Ness i wjecha³a mn¹ na uje¿d¿alniê. Z ekscytacj¹ i niepokojem obserwowa³am przeszkody.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2012, 20:19:26 » |
|
Kat osiodÂłaÂła mnie, wsiadÂła i rĂłwnieÂż ruszyliÂśmy stĂŞpem.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2012, 20:21:42 » |
|
Z kaÂżdym krokiem siodÂło coraz mniej mi przeszkadzaÂło. WĂŞdzidÂła i ogÂłowia nie odczuwaÂłam juÂż ani trochĂŞ. SzczĂŞÂśliwa parsknĂŞÂłam radoÂśnie obserwujÂąc Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2012, 20:24:26 » |
|
SzedÂłem spokojnie, caÂłkowicie siĂŞ rozluÂźniÂłem. PrzyglÂądaÂłem siĂŞ jak Furii.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 30, 2012, 20:26:05 » |
|
Po chwili caÂłkiem rozluÂźniona ruszyÂłam leciutkim kÂłusikiem. Zachwycona Nessie zaczĂŞÂła anglezowaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 30, 2012, 20:27:41 » |
|
DorĂłwnaÂłem kroku Furii a kat jechaÂła na poczÂątku kÂłusem wysiadywanym a puÂźniej zaczĂŞÂła anglezowaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 30, 2012, 20:34:22 » |
|
Ness spróbowa³a pó³siadu i k³usa Ìwiczebnego. Uda³o siê bez najmniejszych problemów. Wsiad³a w siod³o i przy³o¿y³a mi praw¹ ³ydkê. Lekko zagalopowa³am i ruchem pe³nym gracji ruszy³am wokó³ przeszkód. Nessie z radoœci¹ zaczê³a wysiadywaÌ galop. Mój chód by³ miêkki i delikatny, wiêc bez problemu da³a sobie radê. Z zachwytem podziwia³am jej p³ynne ruchy, które wyczuwa³am nawet przez siod³o.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 30, 2012, 20:36:33 » |
|
RĂłwnieÂż ruszyliÂśmy galopem. Kat wysiadywala
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 30, 2012, 20:48:28 » |
|
Po chwili Ness przesz³a do k³usa i mówi¹c: "Na rozgrzewkê..!" - skierowa³a mnie na ma³¹ przeszkodê. Pokona³am j¹ bezb³êdnie, jedynie zad lekko poszed³ mi do góry (przyzwyczajenie...xD). Nastolatka poklepa³a mnie wdziêcznie i da³a mi kostkê cukru, któr¹ schrupa³am ze smakiem. Znów zaczê³am okr¹¿aÌ przeszkody lekkim truchtem.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 30, 2012, 20:50:22 » |
|
Nadal galopowalem .
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 30, 2012, 20:56:55 » |
|
Na pierwszym Âłuku Ness kazaÂła mi zagalopowaĂŚ, a nastĂŞpnie skierowaÂła mnie na wyÂższÂą przeszkodĂŞ. MiaÂła przynajmniej 160 cm. NastĂŞpnie pojechaÂłam okser i znĂłw kopertĂŞ. Na koniec zostawiÂłyÂśmy sobie stacjonatĂŞ. ByÂła wysoka. Najmniej 175 cm, lecz my nie baÂłyÂśmy siĂŞ. Podczas skoku Ness puÂściÂła wodzĂŞ i wyciÂągnĂŞÂła rĂŞce do nieba, a ja zarÂżaÂłam wesoÂło. Dziewczyna zaÂśmiaÂła siĂŞ radoÂśnie i krzyknĂŞÂła (rĂłwnieÂż z radoÂści). CzuÂłam siĂŞ jakbym lataÂła! Tym razem mĂłj zad zostaÂł na swoim miejscu, za co dostaÂłam dwie marchewki. PrzeszÂłam do stĂŞpa i wrĂłciÂłam na koÂło obserwujÂąc Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 30, 2012, 21:11:42 » |
|
Kat pokierowaÂła mnie najpierw na okser, miaÂł on 180 cm. puzniej w prawo, zmiana nogi i szybki galopem na szereg o wysokosci 175 cm. nastĂŞpna byÂła koperta i koniec. Caly parkur przejechaÂłem perfekcyjnie. Z galopu przeszlem do klusa i do stepa. Za bezbledne przejechanie dostaÂłem marchewkĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
|