Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:28:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla klaczy ciê¿arnych.  (Przeczytany 3863 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 28, 2012, 20:00:29 »

Tutaj wypasaj± siê ciê¿arne klacze.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 18, 2012, 17:19:35 »

Ze zdziwieniem zauwa¿y³am, ¿e Vanessa ominê³a padok, na którym zwykle siê pasa³am i zaczê³a prowadziæ mnie na oddzielne pastwisko. Prychnê³am oburzona, a Jacob za¶mia³ siê rozbawiony. Razem ze mn± i z Ness wszed³ na jeden z wolnych padoków. Moja w³a¶cicielka zdjê³a mi kantar i pu¶ci³a wolno. Wspólnie z Jake'm zasiad³a pod jednym z drzew, a ja zaczê³am powoli truchtaæ, w nadziei, ¿e jednak kto¶ zak³óci mój spokój i odwiedzi mnie na tym padoku...

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 18, 2012, 17:57:10 »

Ally z wolna wprowadzi³a mnie przed padok na którym by³a tylko Furia. Uwi±za³a mnie poza padokiem i skoczy³a do Nessie i Jake'a.
-Nie przeszkadzam? Mogê tu wprowadziæ Ontaria?
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 18, 2012, 17:59:45 »

S³ysz±c jaki¶ znajomy g³os, przystanê³am i odwróci³am g³owê w tamtym kierunku. Zastrzyg³am rado¶nie uszami, na widok go¶ci.
- Jasne. My¶lê, ¿e Furia nie ma nic przeciwko. - u¶miechnê³a siê Nessie do Ally. - Prawda? - zwróci³a siê do mnie. Na potwierdzenie jej s³ów, zar¿a³am dono¶nie.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2012, 18:00:58 »

Ally siê u¶miechnê³a i pobieg³a po mnie. Trochê niepewnie wszed³em na teren padoku. Zar¿a³em cicho.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 18, 2012, 18:12:34 »

Potruchta³am do Ontario, jednak nie zd±¿y³am do niego dobiec. Przerwa³ mi to ostry ból brzucha. Przemog³am go jednak i postêpowa³am do ogiera, parskaj±c cicho.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2012, 18:14:15 »

-Co¶ ci jest?-Zapyta³em troskliwie. Zacz±³em skubaæ trawê.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 18, 2012, 18:22:09 »

- Nic takiego. - prychnê³am z dum± i pogard±. Nienawidzi³am lito¶ci. Zaraz jednak doda³am ju¿ uprzejmiej. - ¬rebiêta...
Pragnê³am, aby Ontario zapomnia³ o mojej pierwszej odpowiedzi. Nie potrafi³am wyzbyæ siê mojej dumy i uprzedzenia do niektórych rzeczy. Chwyci³am jedno z jab³ek i zjad³am je ze smakiem. Ból brzucha jednak nie ust±pi³. Wrêcz przeciwnie, wzmóg³ siê.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Listopad 18, 2012, 18:25:23 »

Parskn±³ i nadal siê pas³.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 18, 2012, 18:30:31 »

Odetchnê³am g³êboko, co sprawi³o mi jeszcze wiêkszy ból. Zach³ysnê³am siê powietrzem, parskaj±c cicho. Moje miê¶nie napiê³y siê mocno, a w brzuchu poczu³am uderzenia maleñkich kopytek...

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 18, 2012, 18:37:47 »

Pogalopowa³em do Ally, le¿a³a w trawie. Pog³aska³a mnie, i znów by³em na poprzednim miejscu.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 18, 2012, 18:41:38 »

Po kolejnych kilku minutach, zmêczona bólem wywo³anym przez ¼rebiêta, pad³am na trawê. Nessie zjawi³a siê przy mnie b³yskawicznie. Wiedzia³a co siê ¶wiêci, ja tak¿e. G³adzi³a mnie uspokajaj±co po ³bie i szyi, ja za¶ dysza³am g³o¶no. Vanessa wys³a³a SMS'a do Kat: "Furia rodzi!".

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 18, 2012, 18:42:56 »

Przybieg³a zaraz za Nessie. Usiad³a przy niej i tak¿e uspokaja³a Furiê. Ja za to obserwowa³em je parskaj±c.
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #13 : Listopad 18, 2012, 18:46:38 »

Kiedy byli¶my juz przy bramie zauwa¿y³em ¿e Furia le¿y na ziemi, przestraszy³em siê i ruszy³em w jej stronê. Kat i Jemes równie¿.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 18, 2012, 18:49:16 »

Dysza³am ciê¿ko.
- Csii... - uspokaja³a mnie Nessie. Kiedy zauwa¿y³am Carino zrobi³o mi siê l¿ej... Odetchnê³am g³o¶no, co tylko wzmog³o ból. Po chwili wyczu³am, jak moje, (nasze!) ¼rebiêta wydostaj± siê z mojego brzucha...

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: