Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:15:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 ... 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33166 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 28, 2012, 20:06:36 »

Tutaj wypasane s± wszystkie konie z O¶rodka Je¼dzieckiego.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:17:20 »

Kiedy wesz³y¶my na padok, a Vanessa spu¶ci³a mnie z lon¿y, pe³nym cwa³em ruszy³am przed siebie. Wybieg by³ ogromny! Ciesz±c siê wolno¶ci±, zaczê³am wierzgaæ i tarzaæ siê w li¶ciach. Kiedy ja tak pl±sa³am, Nessie usiad³a sobie pod drzewem, cicho nuc±c ulubiony utwór muzyczny.

Piorun
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 22

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:23:44 »

James przyprowadzi³ mnie z u¶miechem. Widzia³ ju¿ cwa³uj±cego konia i m³od± dziewczynê.
-No, biegnij ma³y.-Powiedzia³ do mnie James. Galopem rzuci³em siê w zielon± przestrzeñ. Ch³opak podszed³ do dziewczyny.
-Dzieñ dobry, tamten koñ jest twój?-Zapyta³ wskazuj±c na klacz.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:25:22 »

- Och, witam. - oderwa³a siê od piosenki Nessie. - Tak. To Furia. - powiedzia³a z u¶miechem. - A ¼rebak nale¿y do ciebie? - doda³a z rado¶ci± obserwuj±c fikaj±c± klacz - czyli mnie.

Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:28:06 »

-Tak, ma na imiê piorun.-Odpowiedzia³. Usiad³ obok dziewczyny siadaj±c na starej k³odzie.
-James jestem-Przywita³ siê, a ja (¼rebak) przesta³em galopowaæ i obserwowa³em przez chwilê klacz. Zacz±³ biec za ni± i na¶ladowaæ jej ruchy cia³a r¿±c przy tym rado¶nie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:31:20 »

Zar¿a³am rozbawiona, widz±c nieudolne wierzganie ¼rebaka, ale jednak nie zwolni³am. Na chwilê zatrzyma³am siê i stanê³am dêba, gro¼nie wymachuj±c kopytami w powietrzu i ruszy³am pe³nym cwa³em.
- Vanessa, ale mów mi Nessie (czyt. Nessi). - przedstawi³a siê. - Piêkny. - pochwali³a Pioruna. - To prawda, ¿e uratowa³e¶ go od rze¼ni? - zapyta³a z podziwem.

Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:40:16 »

-Tak.-Powiedzia³ i zarumieni³ siê. Ja (Piorun) nadal na¶ladowa³em klacz.  Czasem robi³em wokó³ niej kó³ka i stan±³em znów z ni±. Nadal na¶ladowa³em jej ka¿dy nawet najmniejszy ruch.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:50:08 »

- Maluch próbuje chyba byæ naszym ma³ym przewodnikiem. - za¶mia³a siê Nessie. - S³odziak z niego.
Parsknê³am niezadowolona i pogalopowa³am do mojej w³a¶cicielki. Skubnê³am lekko jej ramiê i odskoczy³am, rado¶nie cwa³uj±c w dal.

Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:54:56 »

-Tak, chyba tak.-Powiedzia³ James. Podbieg³em tak¿e do w³a¶ciciela, skubn±³em go w ramiê i pobieg³em tu¿ za Furi±.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 29, 2012, 19:58:16 »

Nessie pogna³a za mn±, a ja da³am jej fory. Kiedy mnie dogoni³a, z³apa³a mocno za szyjê i symuluj±c zabawê wskoczy³a mi na grzbiet. W pierwszej chwili nic nie zauwa¿y³am, ale zaraz wierzgnê³am mocno, przez co nastolatka przelecia³a przez moj± g³owê. Nie runê³a jednak na ziemiê, lecz zrêcznie przekozio³kowa³a i wyl±dowa³a na nogach, u¶miechaj±c siê zawadiacko. Podbieg³a do mnie i skubnê³a mnie w kark, po czym wróci³a pod drzewo rado¶nie dysz±c.
- My ju¿ bêdziemy lecieæ. - powiedzia³a szybko. - Do widzenia, James! - krzyknê³a i z³apa³a w biegu lon¿ê. Zrobi³a z niej lasso i zarzuci³a mi na szyjê, po czym wspólnie wymaszerowali¶my z padoku.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2012, 21:17:09 wys³ane przez Furia » Zapisane

Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 30, 2012, 16:29:39 »

-Pa!-Krzykn±³ James do odchodz±cej Nessie. Pomacha³ rêk± i podszed³ do mnie. Otoczy³em wokó³ niego kó³eczko. Zatrzyma³em siê przed nim i szturcha³em go w rêkê, a potem szuka³em czego¶ po kieszeniach.
-Wybacz ma³y, ale nie mam nic do jedzenia przy sobie-Powiedzia³ szukaj±c po kieszeniach. Zacz±³em k³usowaæ wokó³ niego. Za³o¿y³ mi kantar i prowadzi³ w stronê boksów.
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:28:09 »

Wszed³em z Katarin± na padok. Kiedy odpiê³a linkê ruszy³em przed siebie aby poznaæ miejsce. Padok by³ ogromny, w sam raz dla mnie.Katarina posz³a kawa³ek za mn± i po³o¿y³a siê w cieniu niewielkiego drzewa.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2012, 17:47:25 wys³ane przez Carino » Zapisane
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:35:34 »

James odprowadzi³ mnie na padok, ale zanim mnie pu¶ci³ zdj±³ kantar. Ruszy³em przed siebie. Gdy zobaczy³em konia oczywi¶cie podbieg³em do niego.
-Cze¶æ!Jestem Piorun, a ty?-Przywita³em konia, a James usiad³ na poprzednim miejscu na k³odzie.
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:38:09 »

Spojrza³em na ¼rebaka i powiedzia³am:
-Jestem Carino-Nadal przygl±da³em mu siê. Wtedy Kat podesz³am do w³a¶ciciela ¼rebaka i powiedzia³am:
-Cze¶æ jestem Katarina, ale mów mi Kat
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:40:34 »

-Cze¶æ, jestem James. Mów po prostu James-U¶miechn±³ siê do Kat.-Ten koñ to twój?-Zapyta³ wskazuj±c na karego konia. Ja w tym czasie biega³em wokó³ nowego znajomego.
Strony: [1] 2 3 ... 22
  Drukuj  

Skocz do: