Furia
|
|
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:43:48 » |
|
Powoli sz³am za Nessie. Kiedy ta odpiê³a mi lon¿ê, rzuci³am siê w wielk± kupê li¶ci z rado¶ci± parskaj±c. Moja w³a¶cicielka usiad³a w cieniu drzewa. - Cze¶æ James! - przywita³a siê. - Witam - Vanessa. Ale mów mi po prostu Nessie. - przywita³a siê z Katarin±.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.
Wiadomo¶ci: 22
http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161
|
|
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:45:14 » |
|
-O! Cze¶æ Nessie.-Przywita³ siê. -No, to teraz na padoku s± ju¿ 3 konie. Piorun juz zaczepia karego ogiera-Powiedzia³ James.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:45:50 » |
|
-Tak to Carino-powiedzia³a i usiad³a ko³o Jamesa, postanowi³em podej¶æ do nowego znajomego Kat. Pogalopowa³em w ich stronê a kiedy by³em ju¿ blisko zwolni³em. Powoli podesz³am do niej i lekko szturchn±³em w ramie. A ona pog³aska³a mnie, po chwili wyjê³am cukierka z kieszeni i da³a mi go. Bardzo lubi³em te cukierki wiêc zjad³em go od razu. -Mi³o poznaæ jestem Katarina-powiedzia³a Kat
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:52:52 » |
|
- Furia. - przedstawi³a mnie Katarinie. Moja z³ota sier¶æ przepiêknie b³yszcza³a w s³oñcu. Podnios³am siê z ziemi i pogalopowa³am na drugi koniec pastwiska. Tam pod jab³onk± zjad³am dwa owoce i wróci³am w pobli¿e Nessie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:54:13 » |
|
Nadal sta³em przy Kat. Wtedy ona powiedzia³a; -S³odka
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:55:36 » |
|
- Dziêkujê. Carino te¿ jest piêknym ogierem. - u¶miechnê³a siê, a ja podesz³am do Kat. Lekko szturchnê³am jej ramiê, co oznacza³o podziêkowanie za komplement i czeka³am na reakcje. Moje z³ote oczy by³y wpatrzone w dziewczynê.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 30, 2012, 17:58:50 » |
|
Szturchn±³em Furie w ³opatkê i czeka³em na jej reakcje. Wtedy Kat wyjê³am z kieszeni cukierek i wyci±gnê³a rêke do furi.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:00:34 » |
|
Powoli zjad³am cukierek i parsknê³am rado¶nie, po czym lekko skubnê³am Carino i odgalopowa³am kilka kroków. Spojrza³am na niego zawadiacko i ruszy³am cwa³em przed siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:02:19 » |
|
Ruszy³em cwa³em za Furi±, kiedy j± dogoni³em parskn±³em rado¶nie .
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:04:02 » |
|
Widz±c, ¿e Carino mnie dogoni³ przy¶pieszy³am lekko kroku i zar¿a³am do nieba. To by³ pierwszy ogier, przy którym zachowywa³am siê w ten sposób. - Chyba siê polubili. - u¶miechnê³a siê Nessie. - Dziwi mnie to, poniewa¿ Furia nigdy nie zaufa³a a¿ tak ¿adnemu ogierowi...
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:06:03 » |
|
Równie¿ przyspieszy³em dotrzymuj±c jej kroku. Ponownie parskn±³em.: -Carino te¿ nigdy siê tak nie zachowywa³, zawsze trzyma³ siê na boku-powiedzia³a Kat
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:11:49 » |
|
- Widocznie trafili w dobre miejsce od dobrej porze. - zagadnê³a Nessie z u¶miechem. Ja za¶ nie przy¶piesza³am ju¿ wiêcej, tylko rado¶nie wierzga³am, co jaki¶ czas r¿±c g³o¶no lub cicho.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:13:30 » |
|
???Cieszy³em siê ¿e pozna³em Furie, pasowa³a do mnie. R¿a³em rado¶nie.: -Oj tak, s± do siebie stworzeni-powiedzia³a Kat obserwuj±c nasze wyczyny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2012, 23:07:11 wys³ane przez Furia »
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:15:41 » |
|
- Mo¿e on móg³by przemówiæ do rozumu Furii? - zastanowi³a siê Nessie. - Nienawidzi siod³a. Ani w ogóle jazdy wierzchem. Skrzywi³am siê na my¶l o dziwnym sprzêcie, ale dotrzyma³am kroku Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:17:25 » |
|
-Mo¿e-powiedzia³a Kat. Lubi³em je¼dziæ a szczególnie skakaæ.-Carino je¼dzi ju¿ zawodowo.
|
|
|
|
|
|
|
|