Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 20:52:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33160 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #285 : Grudzieñ 05, 2012, 21:18:19 »

- No jasne! - wykrzyknê³a rado¶nie Nessie i lekko ¶cisnê³a moje boki ³ydkami. Ja za¶ podnios³am przednie nogi na niewielk± wysoko¶æ (stanê³am dêba) i pogna³am we wskazanym kierunku.

Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #286 : Grudzieñ 05, 2012, 21:20:28 »

Dosta³am ³ydki. Pu¶ci³am siê cwa³em i dobieg³am do Furii. Dosta³am znak, abym hamowa³a, wiêc z niechêci± zahamowa³am i teraz bieg³am tempem Furii.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #287 : Grudzieñ 18, 2012, 19:44:19 »

Ju¿ na padoku Nessie rozebra³a mnie z ca³ego sprzêtu i pu¶ci³a wolno. Sama zajê³a miejsce pod drzewem i zanuci³a co¶ pod nosem.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #288 : Grudzieñ 18, 2012, 19:50:31 »

Zaraz po wprowadzeniu mnie na padok zerwa³am siê i pobieg³am do Furii. Stanê³am ko³o niej, uszczypnê³am w ³opatkê i zachêci³am do zabawy.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #289 : Grudzieñ 18, 2012, 20:20:16 »

Parsknê³am ochoczo. Delikatnie pchnê³am Tiarê i ruszy³am z kopyta^^.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #290 : Grudzieñ 18, 2012, 20:27:33 »

Zadowolona, ¿e Furia chce siê bawiæ ruszy³am szybko za ni±. Bieg³am na równi z ni±, a ³bem tr±ca³am j±. Po chwili jednak odbieg³am szybciej. Czas najwy¿szy na wy¶cigi ^^

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #291 : Grudzieñ 20, 2012, 15:39:41 »

Co to to nie, moja droga! Przyspieszy³am nieco, tylko trochê, a ju¿ wprzedzi³am Tiarê. Hm, lata praktyki, mruh <3. My¶lami wci±¿ by³am przy kasztanku, lecz nadal g³êboko skupia³am siê na biegu. W pewnej chwili ostro zahamowa³am, wykrêci³am wprost na Tiarê oraz umknê³am w bok w ostatnim momencie, co nieco zbi³o z tropu jasn± klacz. Skubnê³am j± w szyjê i ruszy³am cwa³em przed siebie <3.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #292 : Grudzieñ 20, 2012, 23:04:30 »

Wykorzystuj±c chwile zahamowania Furii pobieg³am ile si³ w kopytach cwa³em, wyprzedzaj±c j±.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #293 : Grudzieñ 21, 2012, 13:35:37 »

Niestety (lub stety ;d) , kiedy Tiara zebra³a siê, ¿eby ruszyæ cwa³em, ja by³am ju¿ daleko. Pêdzi³am ile si³ w umiê¶nionych nogach, kopyta wdziêcznie d¼wiêcza³y na zmarzniêtej glebie. Zakwili³am rado¶nie i gdy Tiara by³a daleko ode mnie, zwolni³am do truchtu. Nastêpnie w³o¿y³am pysk pod cienk± warstwê ¶niegu i rozdê³am chrapy. Truchta³am tak jaki¶ czas, wdychaj±c zimn± parê dochodz±c± ze zmarzniêtej, acz wilgotnej gleby...<3.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #294 : Grudzieñ 21, 2012, 14:12:39 »

Na to siê nie dam! Pobieg³am ¿wawym cwa³em i wnet wyprzedzi³am Furiê. Po chwili stan±³ przede mn± p³ot i ostro wyhamowa³am. Zar¿a³am zadowolona, bo wygra³am wy¶cig FURI¡.
Ucieszona zaczê³am k³usowaæ woko³o, a po drodze jeszcze skubnê³am Furiê w ³opatkê. Nie mog³am siê po prostu oprzeæ.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #295 : Grudzieñ 21, 2012, 17:57:01 »

Nie zwraca³am uwagi na paradowanie klaczy. Najzwyczajniej mia³am to gdzie¶. Upaja³am siê zimnym puchem, który spoczywa³ na moim pysku. By³o to dziwne, acz przyjemne uczucie - ¶nieg roztapiaj±cy siê na moich ciep³ych chrapach. Nie odpowiedzia³am na zaczepkê, zbyt zajêta 'ryciem' puszku. Parsknê³am, rozganiaj±c na boki otaczaj±cy mnie ¶nie¿ek. Po chwili ruszy³am galopem, wci±¿ z nosem przy ziemi. Bieg³am tak jaki¶ czas, po czym runê³am. Ot tak sobie. Po prostu. Zaczê³am wiæ siê powoli, czuj±c lodowaty ¶nieg na grzbiecie. Porz±dnie wytarza³am siê w puchu i podnios³am z ziemi. Nessie spojrza³a na mnie z rozbawieniem. Nic dziwnego - by³am ca³a w bia³ym szaleñstwie <3. Rozdê³am chrapy i pos³a³am Vanessie oburzone spojrzenie, lecz ta tylko za¶mia³a siê pod nosem. Parsknê³am, równie¿ z lekkim rozbawieniem i znów wytarza³am siê w ¶niegu. Po chwili spod grubej warstwy puchu na moim ciele widaæ by³o jedynie kilka nielicznych plamek koloru kawy z mlekiem.
- Hm, mam ³aciatego konia! - zachichota³a moja w³a¶cicielka.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #296 : Grudzieñ 22, 2012, 22:08:27 »

Z lekka zniechêcona popatrzy³am na ³aciat± klacz. Skoro jej siê to tak podoba to i mo¿e mi siê spodobaæ mo¿e? Wypróbowa³am metodê Furii. Po³o¿y³am siê na ¶niegu i porz±dnie wytarza³am. Rzeczywi¶cie jest super! Wsta³am i k³usem zaczê³am sobie biegaæ wokó³ padoku.
El u¶miechnê³a siê do Nessie i popatrzy³a siê na mnie.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #297 : Grudzieñ 22, 2012, 23:35:49 »

No i pyk! W³±czy³ mi siê dominator <3.  Rozdê³am chrapy i wyda³am z siebie co¶ na kszta³t chrz±kniêcia. Nastêpnie napiê³am wszystkie miê¶nie i unios³am ogon. Zakwili³am, zauwa¿aj±c, ¿e Tiara nie ma w tym ze mn± szans. Ona by³a jasnosiwa, wiêc nie widaæ u niej by³o ¶nie¿nych plamek. Wtedy wy³±czy³ mi siê dominator i wróci³am do wcze¶niejszej pozycji. Pu¶ci³am siê k³usem po padoku, lecz do czasu. Gdy niechc±cy wbieg³am w zaspê ¶nie¿n±, zahamowa³am ostro. Zdziwi³ mnie skrzypi±cy d¼wiêk, dobiegaj±cy spod moich kopyt. Pamiêta³am stukotanie i d¼wiêczenie, lecz skrzypienie? Zdumiona podnios³am praw± przedni± nogê i parsknê³am g³o¶no. Schyli³am siê do samej ziemi, w±chaj±c ¶nieg pod moimi kopytami. Wygl±da³o to tak komicznie, ¿e Nessie wybuchnê³a ¶miechem.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #298 : Grudzieñ 27, 2012, 11:03:52 »

Do moich uszu doszed³ d¼wiêk skrzypienia. Zahamowa³am i podesz³am do Furii. Wesz³am na kawa³ek zaspy i us³ysza³am skrzypienie. Zdziwiona powoli siê wycofa³am, a jak by³am kawa³ek od zaspy pobieg³am w stronê El. Ta z kolei mnie uspokoi³a i mo¿na rzec, ¿e "wygoni³a" od siebie. Pobieg³am z powrotem do zaspy i zni¿y³am ³êb. Tak samo zimy, tak amo bia³y. Ale dlaczego skrzypi? Postanowi³am wypróbowaæ now± zabawê. Po³o¿y³am siê i przeturla³am. Ponownie ca³a w ¶niegu. Bia³a ¶wiêto¶æ wci±¿ skrzypia³a, ale ja nie zwa¿a³am na to. Zachêci³am Furiê do zabawy, a El i Nessie jak widaæ ju¿ ¶wietnie siê bawi³y.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #299 : Grudzieñ 27, 2012, 18:42:02 »

Zakwili³am, robi±c gwa³towny unik i pu¶ci³am siê pêdem przed siebie. Po chwili pogalopowa³am do Ness i zatrzyma³am siê w pewnej odleg³o¶ci od niej, rozszerzaj±c chrapy. Moja pani jak na zawo³anie podbieg³a do mnie i chwytaj±c w d³oñ du¿± gar¶æ ¶niegu, "wlepi³a" mi j± w szyjê. Wierzgnê³am zaskoczona i popêdzi³am wprost na dziewczynê, wyhamowuj±c w ostatnim momencie. Mocno dmuchnê³am jej w twarz, powoduj±c rozwianie w³osów i osadzenie na nosie kilka niewielkich kropelek roztopionego ¶niegu. Wycofa³am siê delikatnie i powolnym galopem ruszy³am przed siebie. Vanessa z radosnym ¶miechem pobieg³a za mn±. Robi³am wiele zakrêtów i uników, gdy moja pani rzuca³a we mnie ¶nie¿kami. Z radosnym r¿eniem zarzuci³am ³bem i kontynuowa³am zabawê.

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22
  Drukuj  

Skocz do: