Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 24, 2024, 19:04:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33388 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:22:35 »

- Zawodowo?! - parsknê³am oburzona. - I pewnie mêczysz siê nosz±c to okropne siod³o? - zatrzyma³am siê gwa³townie, wpatruj±c siê zdziwiona w Carino. Kto móg³by chcieæ je¼dziæ pod siod³em?!
- Super. - pochwali³a Nessie. - Chcê przygotowywaæ Furiê. Muszê j± tylko przekonaæ do siod³a.

Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:24:25 »

Równie¿ zachamowa³em i spojrza³em na Furie-Ale ja to lubie-powiedzia³am wtedy Kat powiedzia³a:
-Mo¿e zrobimy im razem trening?
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:27:11 »

- Jasne, bardzo chêtnie. - powiedzia³a Nessie z podstêpnym u¶miechem.
- Lubisz? - zdziwi³am siê. - Kiedy kto¶ tob± rz±dzi, kiedy musisz siê s³uchaæ i nie¶æ kogo¶ na grzbiecie jak jaki¶ nêdzny osio³? - wyrzuci³am z siebie wszelkie w±tpliwo¶ci do siod³a.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:29:47 »

-Nie przeszkadza mi to, a po za tym Kat sie tak nie ¿±dzi-powiedzia³am spokojnie,-to mo¿e teraz-zaproponowa³a Kat
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:34:30 »

- Ale tob± kieruje. Nie mo¿esz biegaæ swobodnie. - protestowa³am zdziwiona. A mo¿e jednak mog³abym przekonaæ siê do siod³a?
- Mo¿e porozmawiasz z Carino. - zaproponowa³a Ness. - Mo¿e to g³upie, ale my¶lê, ¿e on zrozumie i pomo¿e Furii.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:36:16 »

-To dobry pomys³. Carino-Kiedy us³ysza³em ¿e Kat mnie wo³a galopem ruszy³em w jej strone
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:40:38 »

Zdziwiona potruchta³am za Carino, ale zatrzyma³am siê w po³owie drogi, nieufnie spogl±daj±c w dal. Nessie z niecierpliwo¶ci± czeka³a na reakcje Carino.

Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:44:49 »

Ellie prowadzi³a mnie za kantar i wprowadzi³a na padok. Wesz³am spokojnie, a Ellie wypu¶ci³a mnie. Podbieg³am dalej, aby mieæ trochê spokoju i zaczê³am je¶æ trawê.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:45:23 »

Pdszed³em do Kat. Wtedy ona powiedzia³:
-Chcia³by¶ i¶æ z Furi± na trening i pomóc przekonaæ j± do siod³a-spyta³a z nadziej± w g³osie. Kiedy to us³ysza³em rado¶nie zawie¿ga³em
Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:51:11 »

Zobaczy³am inne konie. Podbieg³am do nich i zawie¿ga³am.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:53:29 »

Nessie nie czekaj±c d³u¿ej podesz³a do mnie z niewielkim u¶mieszkiem.
- Dasz nam szansê, Furio? - zapyta³a z nadziej± w g³osie. Dobrze wiedzia³am o co jej chodzi. Siod³o...brr! - Po prostu spróbuj, proszê! To nic trudnego ani strasznego, zobaczysz. - szepnê³a mi do ucha. No dobrze! - parsknê³am cicho, a ona pog³adzi³a lekko mój grzbiet. Zar¿a³am cicho, a Ness powoli wskoczy³a na mój k³±b. Drgnê³am, ale nie wierzgnê³am. Tak trudno by³o powstrzymaæ tê pokusê! Poczu³am delikatne ¶ci¶niêcie ³ydek, wiêc ruszy³am stêpem, lekko siê spinaj±c. Kiedy przeszli¶my do k³usa, by³am ju¿ nieco bardziej rozlu¼niona, a kiedy Vanessa kaza³a mi zagalopowaæ, z rado¶ci± ponios³am siê entuzjazmowi. Po kilku minutach galopu zatrzyma³am siê przed Kat. Ness zrozumia³a i zeskoczy³a z mojego grzbietu.
- Wow. - powiedzia³a cicho.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:55:58 »

-Uda³o siê-widzia³em ¿e kat by³a zadowolona z efektu.-To przejedziemy siê po padoku na oklep?-zaproponowa³a Kat. Wiedzia³em o co chodzi i parskn±³em weso³o.
Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 30, 2012, 18:59:36 »

By³am niezadowolona, ¿e nikt nie zwraca na mnie uwagi, ale jednak by³am pod wra¿eniem, jak tamta klacz mog³a nie daæ siê pokusie zrzucenia je¼d¼ca.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:00:34 »

Ness pobieg³a w stronê wyj¶cia i przynios³a stamt±d dwa og³owia. Jedno z nich poda³a Kat. Z drugim za¶ podesz³a do mnie. Po wielu próbach uda³o jej siê w³o¿yæ wêdzid³o do mojego pyska i ponownie mnie dosi±¶æ. Wyprê¿y³am dumnie szyjê i zar¿a³am weso³o. Chyba zacznê lubiæ nasze wspólne przeja¿d¿ki!

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:03:20 »

Kat wziê³a og³owie, a ja chêtnie zio³em wêdzid³o do pyska. Pó¼niej Kat zrêcznie wskoczy³a mi na grzbiet, za wierzga³em weso³o. Kat nie spad³a, by³a do tego przyzwyczajona.-To jedziemy-powiedzia³a weso³o Kat.
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 22
  Drukuj  

Skocz do: