Furia
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 30, 2012, 19:06:30 » |
|
Bez ostrze¿enia wystrzeli³am w najbardziej oddalon¹ czêœÌ pastwiska. Co chwilê z przyzwyczajenia wierzga³am lekko, ale Ness to nie przeszkadza³o. By³a wspania³¹ amazonk¹. Dumnym galopem zrobi³am woltê, a potem znowu pocwa³owa³am w dal, r¿¹c radoœnie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 30, 2012, 19:09:04 » |
|
Ponownie zawierzga³em i rzuci³em siê cwa³em w pogoù za Furia. Kiedy j¹ dogoni³em kat skierowa³a mnie na pieù obalonego drzewa, z ³atwoœci¹ go przeskoczy³em i do³¹czy³em Do Furi.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 30, 2012, 19:15:56 » |
|
Z zazdroÂściÂą patrzyÂłam jak Carino przeskakuje powalony pieĂą. ZarÂżaÂłam w kierunku drugiego z nich. Ness byÂła niepewna, ale zgodziÂła siĂŞ i delikatnie nakierowaÂła mnie na przeszkodĂŞ. Z ÂłatwoÂściÂą jÂą przeskoczyÂłam, prawie przy tym nie wierzgajÂąc. Vanessa poklepaÂła mnie i zaÂśmiaÂła siĂŞ gÂłoÂśno. - MoÂże pojedÂźmy w teren? - zapytaÂła, choĂŚ nie byÂła pewna, czy jestem na to gotowa.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 30, 2012, 19:17:29 » |
|
BiegÂłem dalej i juÂż cieszyÂłem siĂŞ na wiĂŞcej: -Ja zawsze chĂŞtnie-powiedziaÂła wesoÂło Kat.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 30, 2012, 19:20:13 » |
|
- No to jedÂźmy na skrĂłty! - zaproponowaÂła znĂłw Ness i popĂŞdziÂła mnie jeszcze bardziej. Po chwili ujrzaÂłam zakoĂączenie padoku. Nastolatka ÂścisnĂŞÂła mi boki Âłydkami i skierowaÂła na leÂśnÂą ÂścieÂżkĂŞ. PrzeskoczyÂłyÂśmy przez pÂłot i po chwili wybieg byÂł prawie pusty...
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 30, 2012, 19:22:50 » |
|
PoszliÂśmy w ich Âślady, przeskoczyÂłem pezs pÂłot i to z duÂżym zapasem i wyrĂłwnaÂłem kroku z FuriÂą. ByÂło cudownie, lubiÂłem jÂą i to bardzo, bardzo, a moÂże nawet wiĂŞcej.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 31, 2012, 13:06:19 » |
|
James obserwowa³ wszystko z miejsca na którym siedzia³ od pocz¹tku. Galopowa³em po padoku. Jako Ÿrebak uwielbia³em figle i zabawy. Nie by³o ¿adnego Ÿreabaka. Jednak w oddali ujrza³em klacz, oczywiœcie doros³¹. Pok³usowa³em do niej z lekkim uœmiechem. -CzeœÌ, jest Piorun. A ty?-Zapyta³em trochê nieœmia³o zwracaj¹c siê do klaczy.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 31, 2012, 14:28:11 » |
|
Nie s³ysz¹c odpowiedzi podbieg³em do James'a. -Co ma³y? Wracamy?-Zapyta³. Szturchn¹³em go w ramie i podbieg³em do bramki od wyjœcia. -Na co czekasz? Skacz!-Powiedzia³ James wstaj¹c i podchodz¹c do mnie. Bramka by³a za wysoka, jednak oddali³em siê trochê. Rozbieg³em siê i skoczy³em! Uda³o siê pobieg³em przed siebie. -Wracaj!-Krzycza³ mój w³aœciciel przechodz¹c przez bramkê i goni¹c mnie. Gdy by³ blisko z³apa³ mnie za szyjê obiema rêkami i powali³. Wsta³em i nie bieg³em dalej. Za³o¿y³ mi kantar i zaprowadzi³ w stronê boksów.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Listopad 01, 2012, 13:07:17 » |
|
Anita wprowadzi³a mnie z wielkim uœmiechem na twarzy. Mia³em na sobie jedynie kantar, ale Anita bez wahania wsiad³a mi na grzbiet i z³apa³a siê mojej grzywy. Pok³usowaliœmy na drugi koniec padoku. Tam moja pani zesz³a ze mnie i œci¹gnê³a kantar. Pogalopowa³em na œrodek padoku i zacz¹³em skubaÌ trawê. Anita posz³a gdzieœ do cienia i usiad³a w trawie.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #54 : Listopad 01, 2012, 13:12:45 » |
|
Po jakimœ czasie James rozmyœli³ siê i wyprowadzi³ mnie jeszcze na padok. Tam ujrza³em jakiegoœ ogiera i siedz¹c¹ w trawie dziewczynê. James puœci³ mnie, a sam poszed³ do nowej dziewczyny. Pogalopowa³em do konia. -CzeœÌ!Jestem Piorun!-Powiedzia³em dumnie patrz¹c siê na du¿ego ogiera. James podszed³ do dziewczyny siedz¹cej na ziemi. -CzeœÌ. Jesteœ tu nowa?-Zapyta³ siadaj¹c obok.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Listopad 01, 2012, 13:22:05 » |
|
Przesta³ skubaÌ trawê i uniós³ g³owê do góry, by³ wielki w porównaniu do Ÿrebaka. Obni¿y³ ciê¿ko g³owê. -CzeœÌ-Mrukn¹³.-Jestem Banito-Powiedzia³ cicho. Odwróci³ siê do Ÿrebaka ty³em i znów skuba³ trawê. Piorun nadal tam sta³. Banito przesta³ jeœÌ trawê i odwróci³ siê do Ÿrebaka. Znów obni¿y³ g³owê, aby widzieÌ Pioruna. -S³uchaj, nie mam na razie ochoty gadaÌ idŸ gdzieœ sobie pobiegaÌ-Mrukn¹³ oburzony ogier. i Odk³usowa³ od Ÿrebaka, aby znów jeœÌ trawê. Anita popatrzy³a na ch³opaka siedz¹cego obok. -Tak, jestem nowa. Nazywam siê Anita.-Powiedzia³a wyci¹gaj¹c d³où. Jednak schowa j¹ gdy tylko zobaczy³a Ÿrebaka. -Ten konik, to twój?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 13:23:43 wysłane przez Banito »
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #56 : Listopad 01, 2012, 13:29:57 » |
|
James spojrza³ na mnie. Widzia³ jak zaczepia³em ogiera. -Tak, on jest mój.Piorun siê nazywa.-Powiedzia³. -Piorun! ChodŸ tu-Krzykn¹³, a ja przybieg³em tu jak najprêdzej. Gdy by³em tu¿ przy swoim panie odwróci³em g³owê do Banito. Zar¿a³em w jego stronê. On jedynie podniós³ g³owê i odwróci³ siê. -Widzê, ¿e twój ogier nie jest zbytnio zainteresowany Piorunem-Mówi³ g³aszcz¹c mnie po ³bie.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Listopad 01, 2012, 13:56:17 » |
|
Mrukn¹³em i odk³usowa³em dalej od Pioruna i ludzi. -Tak, on nie lubi Ÿrebaków, chyba ¿e swoje w³asne.-Powiedzia³a obserwuj¹c ogiera.
|
|
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #58 : Listopad 01, 2012, 14:59:10 » |
|
-Rozumiem-Odpowiedzia³ James. Pogalopowa³em wzd³u¿ p³otku oddzielaj¹cy padok od wolnej przestrzeni. Min¹³em Banito biega³em po padoku. Stan¹³em na niewielkiej górce i podnios³em przednie kopyta z ziemi. Macha³em nimi w powietrzu. Z gracj¹ opuœci³em je na ziemie wpadaj¹c w galop r¿¹c przy tym szczêœliwie. Nie ma tu ¿adnych Ÿrebaków oprócz niego. Chcia³ pokazaÌ, ¿e jest najlepszy. Biega³ szybko wokó³ i parska³. Ca³y czas przyœpiesza³. Zatrzyma³ sie i w oddali ujrza³ du¿¹ k³odê. Odsun¹³ siê i galopem kierowa³ siê w k³odê. Bieg³,bieg³,bieg³ i....Przeskoczy³! rebak zadowolony z siebie ciê¿ko dysz¹c ze zmêczenia po³o¿y³ siê gdzieœ w cieniu.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Listopad 01, 2012, 15:02:08 » |
|
WidzÂąc popisy Âźrebaka przewracajÂąc oczami podszedÂłem do Anity. PoklepaÂła mnie po grzbiecie. -My juÂż lecimy. Do widzenia!-PoÂżegnaÂła siĂŞ i szybkim krokiem wsiadÂła mi na grzbiet. StuknĂŞÂła nogami i zÂłapaÂła siĂŞ mocno mojej grzywy. OdgalopowaliÂśmy w stronĂŞ boksĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
|