Wild Heart
Aktualno¶ci: Zaczynamy przygotowywania do Gwiazdki, któr± byæ mo¿e rozpoczniemy ju¿ na aaf.pl !

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 24, 2024, 04:02:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33234 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:06:30 »

Bez ostrze¿enia wystrzeli³am w najbardziej oddalon± czê¶æ pastwiska. Co chwilê z przyzwyczajenia wierzga³am lekko, ale Ness to nie przeszkadza³o. By³a wspania³± amazonk±. Dumnym galopem zrobi³am woltê, a potem znowu pocwa³owa³am w dal, r¿±c rado¶nie.

Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:09:04 »

Ponownie zawierzga³em i rzuci³em siê cwa³em w pogoñ za Furia. Kiedy j± dogoni³em kat skierowa³a mnie na pieñ obalonego drzewa, z ³atwo¶ci± go przeskoczy³em i do³±czy³em Do Furi.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:15:56 »

Z zazdro¶ci± patrzy³am jak Carino przeskakuje powalony pieñ. Zar¿a³am w kierunku drugiego z nich. Ness by³a niepewna, ale zgodzi³a siê i delikatnie nakierowa³a mnie na przeszkodê. Z ³atwo¶ci± j± przeskoczy³am, prawie przy tym nie wierzgaj±c. Vanessa poklepa³a mnie i za¶mia³a siê g³o¶no.
- Mo¿e pojed¼my w teren? - zapyta³a, choæ nie by³a pewna, czy jestem na to gotowa.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:17:29 »

Bieg³em dalej i ju¿ cieszy³em siê na wiêcej:
-Ja zawsze chêtnie-powiedzia³a weso³o Kat.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:20:13 »

- No to jed¼my na skróty! - zaproponowa³a znów Ness i popêdzi³a mnie jeszcze bardziej. Po chwili ujrza³am zakoñczenie padoku. Nastolatka ¶cisnê³a mi boki ³ydkami i skierowa³a na le¶n± ¶cie¿kê. Przeskoczy³y¶my przez p³ot i po chwili wybieg by³ prawie pusty...

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #50 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:22:50 »

Poszli¶my w ich ¶lady, przeskoczy³em pezs p³ot i to z du¿ym zapasem i wyrówna³em kroku z Furi±. By³o cudownie, lubi³em j± i to bardzo, bardzo, a mo¿e nawet wiêcej.
Piorun
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 22

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161

« Odpowiedz #51 : Pa¼dziernik 31, 2012, 13:06:19 »

James obserwowa³ wszystko z miejsca na którym siedzia³ od pocz±tku. Galopowa³em po padoku. Jako ¼rebak uwielbia³em figle i zabawy. Nie by³o ¿adnego ¼reabaka. Jednak w oddali ujrza³em klacz, oczywi¶cie doros³±. Pok³usowa³em do niej z lekkim u¶miechem.
-Cze¶æ, jest Piorun. A ty?-Zapyta³em trochê nie¶mia³o zwracaj±c siê do klaczy.
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #52 : Pa¼dziernik 31, 2012, 14:28:11 »

Nie s³ysz±c odpowiedzi podbieg³em do James'a.
-Co ma³y? Wracamy?-Zapyta³. Szturchn±³em go w ramie i podbieg³em do bramki od wyj¶cia.
-Na co czekasz? Skacz!-Powiedzia³ James wstaj±c i podchodz±c do mnie. Bramka by³a za wysoka, jednak oddali³em siê trochê. Rozbieg³em siê i skoczy³em! Uda³o siê pobieg³em przed siebie.
-Wracaj!-Krzycza³ mój w³a¶ciciel przechodz±c przez bramkê i goni±c mnie. Gdy by³ blisko z³apa³ mnie za szyjê obiema rêkami i powali³. Wsta³em i nie bieg³em dalej. Za³o¿y³ mi kantar i zaprowadzi³ w stronê boksów.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Listopad 01, 2012, 13:07:17 »

Anita wprowadzi³a mnie z wielkim u¶miechem na twarzy. Mia³em na sobie jedynie kantar, ale Anita bez wahania wsiad³a mi na grzbiet i z³apa³a siê mojej grzywy. Pok³usowali¶my na drugi koniec padoku. Tam moja pani zesz³a ze mnie i ¶ci±gnê³a kantar. Pogalopowa³em na ¶rodek padoku i zacz±³em skubaæ trawê. Anita posz³a gdzie¶ do cienia i usiad³a w trawie.
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #54 : Listopad 01, 2012, 13:12:45 »

Po jakim¶ czasie James rozmy¶li³ siê i wyprowadzi³ mnie jeszcze na padok. Tam ujrza³em jakiego¶ ogiera i siedz±c± w trawie dziewczynê. James pu¶ci³ mnie, a sam poszed³ do nowej dziewczyny.  Pogalopowa³em do konia.
-Cze¶æ!Jestem Piorun!-Powiedzia³em dumnie patrz±c siê na du¿ego ogiera. James podszed³ do dziewczyny siedz±cej na ziemi.
-Cze¶æ. Jeste¶ tu nowa?-Zapyta³ siadaj±c obok.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Listopad 01, 2012, 13:22:05 »

Przesta³ skubaæ trawê i uniós³ g³owê do góry, by³ wielki w porównaniu do ¼rebaka. Obni¿y³ ciê¿ko g³owê.
-Cze¶æ-Mrukn±³.-Jestem Banito-Powiedzia³ cicho. Odwróci³ siê do ¼rebaka ty³em i znów skuba³ trawê. Piorun nadal tam sta³. Banito przesta³ je¶æ trawê i odwróci³ siê do ¼rebaka. Znów obni¿y³ g³owê, aby widzieæ Pioruna.
-S³uchaj, nie mam na razie ochoty gadaæ id¼ gdzie¶ sobie pobiegaæ-Mrukn±³ oburzony ogier. i Odk³usowa³ od ¼rebaka, aby znów je¶æ trawê.
Anita popatrzy³a na ch³opaka siedz±cego obok.
-Tak, jestem nowa. Nazywam siê Anita.-Powiedzia³a wyci±gaj±c d³oñ. Jednak schowa j±  gdy tylko zobaczy³a ¼rebaka.
-Ten konik, to twój?
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 13:23:43 wys³ane przez Banito » Zapisane
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #56 : Listopad 01, 2012, 13:29:57 »

James spojrza³ na mnie. Widzia³ jak zaczepia³em ogiera.
-Tak, on jest mój.Piorun siê nazywa.-Powiedzia³. -Piorun! Chod¼ tu-Krzykn±³, a ja przybieg³em tu jak najprêdzej. Gdy by³em tu¿ przy swoim panie odwróci³em g³owê do Banito. Zar¿a³em w jego stronê. On jedynie podniós³ g³owê i odwróci³ siê.
-Widzê, ¿e twój ogier nie jest zbytnio zainteresowany Piorunem-Mówi³ g³aszcz±c mnie po ³bie.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Listopad 01, 2012, 13:56:17 »

Mrukn±³em i odk³usowa³em dalej od Pioruna i ludzi.
-Tak, on nie lubi ¼rebaków, chyba ¿e swoje w³asne.-Powiedzia³a obserwuj±c ogiera.
Piorun
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #58 : Listopad 01, 2012, 14:59:10 »

-Rozumiem-Odpowiedzia³ James. Pogalopowa³em wzd³u¿ p³otku oddzielaj±cy padok od wolnej przestrzeni. Min±³em Banito biega³em po padoku. Stan±³em na niewielkiej górce i podnios³em przednie kopyta z ziemi. Macha³em nimi w powietrzu. Z gracj± opu¶ci³em je na ziemie wpadaj±c w galop r¿±c przy tym szczê¶liwie. Nie ma tu ¿adnych ¼rebaków oprócz niego. Chcia³ pokazaæ, ¿e jest najlepszy. Biega³ szybko wokó³ i parska³. Ca³y czas przy¶piesza³. Zatrzyma³ sie i w oddali ujrza³ du¿± k³odê. Odsun±³ siê i galopem kierowa³ siê w k³odê. Bieg³,bieg³,bieg³ i....Przeskoczy³! ¬rebak zadowolony z siebie ciê¿ko dysz±c ze zmêczenia po³o¿y³ siê gdzie¶ w cieniu.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Listopad 01, 2012, 15:02:08 »

Widz±c popisy ¼rebaka przewracaj±c oczami podszed³em do Anity. Poklepa³a mnie po grzbiecie.
-My ju¿ lecimy. Do widzenia!-Po¿egna³a siê i szybkim krokiem wsiad³a mi na grzbiet. Stuknê³a nogami i z³apa³a siê mocno mojej grzywy. Odgalopowali¶my w stronê boksów.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22
  Drukuj  

Skocz do: