Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 24, 2024, 17:27:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33299 razy)
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #150 : Listopad 09, 2012, 16:53:13 »

Kiedy spojrza³em w stronê bramy, zobaczy³em wchodz±c± Kat. Od razu ruszy³em w jej stronê, kiedy mnie zauwa¿y³a u¶miechnê³a siê niemrawo.
Lucy
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 25

« Odpowiedz #151 : Listopad 09, 2012, 16:56:12 »

Widz±c cz³owieka unios³am wysoko ³eb. Zrobi³am kilka kroków w stronê bramy, ale zatrzyma³am siê. Moje uniesione uszy i ogon wyra¿a³y podekscytowanie, ale najwidoczniej dziewczyna nie mia³a zamiaru nawet na ni± spojrzeæ.

Zakazujê kopiowania czegokolwiek z mojego profilu!

Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #152 : Listopad 09, 2012, 16:56:39 »

Zosta³am wprowadzona na padok. Z rado¶ci± wyrwa³am siê Ness i pogalopowa³am do Carino. Zar¿a³am rado¶nie, a moja w³a¶cicielka przywita³a siê ze wszystkimi, szczególnie z Kat.
- Cze¶æ! - u¶miechnê³a siê. W rêce trzyma³a skrzynkê z narzêdziami do czyszczenia.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #153 : Listopad 09, 2012, 17:00:14 »

-Hej-powiedzia³a Kat niemrawo. Zawierza³em rado¶nie na widok Furii.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #154 : Listopad 09, 2012, 17:01:53 »

- Muszê wyczy¶ciæ Furiê. Przyjedzie Evans zrobiæ jej badania. - poinformowa³a. - Mo¿e Carino te¿ zbada, tak dla pewno¶ci ? - zapyta³a.
Parsknê³am g³o¶no do ogierka, jednocze¶nie strzyg±c uszami w stronê nowej klaczy.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #155 : Listopad 09, 2012, 17:06:45 »

-Mo¿emy siê spytaæ-powiedzia³a Kat. Ja w tym czasie lekko szturchn±wszy Furie i zar¿a³em rado¶nie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #156 : Listopad 09, 2012, 17:09:26 »

- Nied³ugo bêdzie. Leæ po skrzynkê Carino. Przed badaniami trzeba go porz±dnie wyczy¶ciæ. - powiedzia³a Ness, wskazuj±c moj± skrzynkê. Ustawi³a j± obok ogrodzenia i chwyci³a mnie za kantar, prowadz±c w tamt± stronê. Kiedy zobaczy³a, ¿e raczej nie zamierzam grzecznie staæ w miejscu z kieszeni wyjê³a uwi±z i przywi±za³a mnie do ogrodzenia. Szybko wziê³a siê do dok³adnego czyszczenia mojej sier¶ci i kopyt.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #157 : Listopad 09, 2012, 17:11:50 »

-Zaraz wracam-powiedzia³a Kat i wybieg³a. Stanolem kolo ogrodzenie czekaj±c na ni±.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #158 : Listopad 09, 2012, 17:14:34 »

Kat wbieg³a na padok z moja skrzynka. Stanê³a kolo mnie i zaczê³a mnie czy¶cic.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #159 : Listopad 09, 2012, 17:15:49 »

Kilka razy zaczepnie ugryz³am Ness, lecz po chwili da³am za wygran±. Grzecznie sta³am czekaj±c a¿ skoñczy. Po chwili Vanessa zaczê³a czesaæ mi grzywê, a kiedy skoñczy³a, lekko zdyszana usiad³a na ogrodzeniu i poklepa³a mnie po szyi.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #160 : Listopad 09, 2012, 17:19:18 »

Kiedy Kat skoñczy³a czy¶cic mi kopyta zabra³a siê za grzywê i ogon.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #161 : Listopad 09, 2012, 17:25:14 »

Kiedy Kat koñczy³a czy¶ciæ Carino na padok wszed³ zadowolony pan Evans. Na jego ramieniu spoczywa³a czarna torba.
- Dzieñ dobry! - przywita³a siê grzecznie Ness.
- Bardzo dobry. - za¶mia³ siê mê¿czyzna i podszed³ do mnie. Obrzuci³ mnie badawczym wzrokiem i zacz±³ dotykaæ kolejno moich nóg i szyi. Po chwili przerwa³ i powiedzia³:
- Wszystko jest w najlepszym porz±dku. ¯eby to zapieczêtowaæ, trzeba zrobiæ badanie krwi. - powiedzia³ pytaj±co.
- Oczywi¶cie. - przytaknê³a Ness bez namys³u. Kiedy doktor wyj±³ strzykawkê przestraszy³am siê nie na ¿arty. Zaczê³am wierzgaæ i gry¼æ ile wlaz³o, lecz to nic nie dawa³o. Evans jednym szybkim ruchem wbi³ mi ig³ê do ³opatki i wyci±gn±³ z niej trochê krwi. Zar¿a³am przera¿ona, a mê¿czyzna poklepa³ mnie i powiedzia³:
- Grzeczna dziewczynka. - po chwili zwróci³ siê do Kat. - Czy ogierka te¿ mam zbadaæ? - mówi±c to wycisn±³ p³yn ze strzykawki do przypisanego pojemniczka i szczelnie go zamkn±³, po czym w³o¿y³ do swojej torby.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #162 : Listopad 09, 2012, 17:29:02 »

-Tak, oczywi¶cie je¶li ma pan czas-powiedzia³a Kat. Kiedy zobaczy³em nieznanego mi mê¿czyznê zaniepokoi³em siê troch.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #163 : Listopad 09, 2012, 17:30:05 »

- Ostatnia taka okazja. - za¶mia³ siê Evans. - Nied³ugo wyje¿d¿am. - i zabra³ siê do sprawdzania stanu Carino. Najpierw zacz±³ dok³adnie badaæ nogi i szyjê ogiera, tak jak w moim przypadku.

Lucy
Nowy w stadzie.
*
Wiadomo¶ci: 25

« Odpowiedz #164 : Listopad 09, 2012, 17:31:19 »

Odpu¶ci³am sobie nadzieje i zaczê³am przygryzaæ jeszcze soczyst± trawkê ukryt± pod warstw± kolorowych li¶ci. Czarnym ogonkiem wymachiwa³am to w lewo, to w prawo. Zastanawia³am siê co teraz bêdê porabiaæ....

Zakazujê kopiowania czegokolwiek z mojego profilu!

Skocz do: