Wild Heart
Aktualno¶ci: Zaczynamy przygotowywania do Gwiazdki, któr± byæ mo¿e rozpoczniemy ju¿ na aaf.pl !

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 25, 2024, 06:56:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33488 razy)
Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Listopad 17, 2012, 15:38:34 »

Allien spokojnym krokiem wesz³a na teren padoku, prowadz±c za sob± mnie-17-letniego wa³acha-.Parskn±³em, na to dziewczyna mnie pu¶ci³a. Pogalopowa³em kawa³ek, strzeli³em baranka z 2 razy i zatrzyma³em siê bardziej na koñcu padoku. Skubn±³em trawê, a w tym czasie Ally po³o¿y³a siê w trawie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 15:45:58 wys³ane przez Ontario » Zapisane
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #241 : Listopad 17, 2012, 16:01:41 »

Zar¿a³am zaciekawiona i pok³usowa³am do nowo przyby³ego wa³acha.
- Witam. - parsknê³am zbli¿aj±c siê bardziej i wyci±gaj±c szyjê w celu poznania zapachu.
Tymczasem Nessie wita³a siê z Allien.
- Dzieñ dobry. Jestem Vanessa. - powiedzia³a z u¶miechem. - A to jest Jacob. - wskaza³a ch³opaka siedz±cego obok niej.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Listopad 17, 2012, 16:04:14 »

Odwróci³em g³owê w stronê klaczy.
-Cze¶æ.-Parskn±³em-Jestem Ontario.
Allien usiad³a i skierowa³a siê do Vanessy.
-Cze¶æ Vanesso, witam Jackob, ja jestem Allien, ale mo¿ecie mówiæ Ally. Mi³o was poznaæ.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #243 : Listopad 17, 2012, 16:08:59 »

Zrobi³am niewielki kroczek w stronê wa³acha i jeszcze bardziej wydê³am nozdrza, aby dobrze zapamiêtaæ zapach konia.
- Furia. - parsknê³am, grzebi±c kopytem w ziemi. Mój brzuch wydawa³ siê byæ wiêkszy ni¿ poprzednio. Prychnê³am. Nie dawa³ mi swobodnie siê wycwa³owaæ!
- Ness, Jake. - przedstawi³a siê i Jacob'a po ksywce. - Nam równie¿ jest mi³o. - u¶miechnê³a siê.
- Jasne. - równie¿ u¶miechn±³ siê Jake.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Listopad 17, 2012, 16:12:02 »

-Tak, ja tu nowa jestem z Ontariem i nie wiem czy mo¿na tu tak swobodnie je¼dziæ np. po lasach.-Zapyta³a obserwuj±c mnie.
Stan±³em dêba, wymachiwa³em chwilê kopytami i ruszy³em galopem  w stronê Allien.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #245 : Listopad 17, 2012, 16:20:40 »

Prychnê³am co¶, z powodu braku zainteresowania i zazdro¶ci. On przynajmniej móg³ robiæ co chce! Leniwym stêpem docz³apa³am do Nessie i po³o¿y³am jej ³eb na ramieniu.
- Oczywi¶cie, ¿e mo¿na. - poinformowa³a moja w³a¶cicielka, po czym zwróci³a siê do mnie. - Tak, wiem... Ci±¿a nie pozwala ci na twoje ulubione wybryki, co? - mówi³a g³adz±c mnie po pysku. - Ju¿ nied³ugo...

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Listopad 17, 2012, 16:22:38 »

-Ci±¿a?! Twoja klacz jest w ci±¿y?! Ale super!-Krzycza³a Allien g³adz±c mnie po pysku. Podnios³em ³eb wysoko i k³usowa³em w kó³ko.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #247 : Listopad 17, 2012, 16:25:57 »

- Tak. - za¶mia³a siê Nessie. - Ale dla niej to nie jest tak super. Jest m³oda i wola³aby fikaæ po padoku ni¿ wychowywaæ m³ode... Ale có¿... Nie wiedzia³am, ¿e w zimie klacz mo¿e zaj¶æ w ci±¿e, inaczej nie zostawi³abym jej na padoku z Carino. - mówi³a, klepi±c mnie po szyi. - Obiecujê ci d³uug± przeja¿d¿kê, jak tylko to bêdzie mo¿liwe. - przyrzek³a, a ja po³o¿y³am siê obok niej.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Listopad 17, 2012, 16:28:08 »

-Rozumiem. Eh..¬rebaki, to nie taka ³atwa sprawa.-U¶miechnê³a siê. Zacz±³em galopowaæ wokó³ padoku przeskakuj±c ka¿d± napotkan± przeszkodê.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #249 : Listopad 17, 2012, 16:31:27 »

- Szczególnie dla tak m³odej klacz i w dodatku Furii. - za¶mia³a siê Nessie, wci±¿ g³adz±c mnie, tym razem po boku. Stara³am siê nie patrzeæ na galopuj±cego Ontario, aby nie pobudzaæ zazdro¶ci.
- Ej, a co z Maggie? - zapyta³ nagle Jacob.
- Ach, tak. Zaraz bêdê musia³a zabraæ j± na codzienne æwiczenia... - przypomnia³a sobie Vanessa, spogl±daj±c na zegarek.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Listopad 17, 2012, 16:33:15 »

-Maggie?-Zapyta³a zaciekawiona Allien cmokaj±c, przygalopowa³em do niej.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #251 : Listopad 17, 2012, 16:34:58 »

- Tak. Klacz Jacob'a. - poinformowa³a Ness z u¶miechem. - Nasza dzikuska. Od dwóch lat przeró¿ni specjali¶ci nie osi±gnêli z ni± tyle co ja przez dwa tygodnie. - za¶mia³am siê. - Przygotowujê j± pod siod³o.
Parsknê³am cicho i odetchnê³am g³êboko, a Vanessa pog³adzi³a mnie delikatnie po brzuchu.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #252 : Listopad 17, 2012, 16:37:27 »

-Fajnie, chyba-Powiedzia³a Ally. -Ah. Posz³abym z wami gdyby Ontario by³ jak ty to powiedzia³a¶ "dzikusiem", ale nie jest. Od ma³ego go uczyli byæ pod siod³em, wiêc nie wiem.-Parskn±³em.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #253 : Listopad 17, 2012, 16:43:32 »

- Przecie¿ Ontario mo¿e zostaæ z Furi± na padoku! - powiedzia³am. - Chocia¿ nie wiem czy zainteresowa³aby ciê moja praca... No wiesz... W sumie to by¶ jedynie obserwowa³a. - zmiesza³a siê Ness. Odetchnê³am ciê¿ko i prychnê³am co¶.
- Nie przesadzaj! Ja uwielbiam patrzeæ jak pracujesz z Mag. - zaprotestowa³ Jake.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Listopad 17, 2012, 16:46:59 »

-Chêtnie bym popatrzy³a.-Powiedzia³a g³aszcz±c mnie.
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22
  Drukuj  

Skocz do: