Wild Heart
Aktualno¶ci: Zaczynamy przygotowywania do Gwiazdki, któr± byæ mo¿e rozpoczniemy ju¿ na aaf.pl !

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 24, 2024, 18:58:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33382 razy)
Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Listopad 18, 2012, 16:52:34 »

Ally przysz³a na padok z wielkim opó¼nieniem, lekko obra¿ony rzuci³em siê w jej stronê.
-Cze¶æ, ma³y. Wiem, wiem, sam by³e¶.-Klepa³a mnie i mówi³a jak do...dziecka! Parskn±³em.
Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Listopad 18, 2012, 17:39:30 »

Za³o¿y³a mi uzdê i wyprowadzi³a z padoku.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #272 : Listopad 20, 2012, 20:44:24 »

Wreszcie u siebie! Zar¿a³am i tu¿ przed furtk± wyrwa³am siê Nessie. Przeskoczy³am ogrodzenie i wbieg³am na padok. Wreszcie jak dawniej!
- O nie, moja kochana. - powiedzia³a rozbawiona Vanessa, wpuszczaj±c na pastwisko rozentuzjazmowane ¼rebiêta. Parsknê³am oburzona i popêdzi³am w dal. W ¶lad za mn± pobieg³y maluchy. Zar¿a³am w niebo, ¼rebaki zrobi³y to samo. Przyspieszy³am. One równie¿. Prychnê³am co¶ niezrozumiale i popêdzi³am pod jab³oñ. Tam zatrzyma³am siê i czekaj±c na moje maluchy, zaczê³am skubaæ trawê. Kiedy mnie dogoni³y, od razu zaczê³y piæ mleko ;3.

Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #273 : Listopad 20, 2012, 21:13:23 »

Zaraz po wyczyszczeniu i zdjêciu sprzêtu, Ellie wprowadzi³a mnie na padok. Pobieg³am do Furii i parsknê³am na powitanie. Popatrzy³am na ma³e ¼rebaczki i w duchu siê u¶miechnê³am.
-Cze¶æ Nessie. Jak tam Furia?-spyta³a El, siadaj±c ko³o Vanessy

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #274 : Listopad 20, 2012, 21:17:13 »

- Ach, witaj El! - przywita³a siê rado¶nie Nessie. - Dobrze, bardzo dobrze. - powiedzia³a z u¶miechem. - Ju¿ siê rwie do wolno¶ci. - za¶mia³a siê.
Ja za¶ zar¿a³am weso³o do Tiary. Maluchy równie¿ spojrza³y na klacz nieufnym wzrokiem, lecz zaraz poczê³y weso³o truchtaæ wokó³ niej.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #275 : Listopad 21, 2012, 13:06:46 »

Popatrzy³am na bawi±ce siê ¼rebaki.
-To normalne. -za¶mia³a siê równie¿ El.-Nied³ugo bêdziesz musia³a je "wychowaæ".

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #276 : Listopad 21, 2012, 14:49:42 »

- Ju¿ to robiê. - u¶miechnê³a siê Ness. - Warto zaczynaæ od razu.
Zar¿a³am, a ¼rebiêta nagle usta³y, ws³uchuj±c siê w mój g³os. Korzystaj±c z ich nieuwagi, ruszy³am z kopyta w dalsz± czê¶æ pastwiska. Maluchy pogna³y za mn±, ledwie dotrzymuj±c mi kroku.

Ontario
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Listopad 21, 2012, 15:20:52 »

Ally wprowadzi³a mnie na padok. Zacz±³em siê pa¶æ blisko niej. Parskn±³em i ruszy³em galopem dooko³a padoku.
Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #278 : Listopad 21, 2012, 16:37:27 »

Pobieg³am za Furi±, a gdy stanê³am opatrzy³am na nowego towarzysza

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #279 : Listopad 21, 2012, 20:59:34 »

Po d³ugim i wyczerpuj±cym cwale po padoku, przystanê³am obok jab³oni i zaczê³am skubaæ trawê. Parsknê³am cicho na powitanie Ontario i wróci³am do jedzenia, a maluchy weso³o k³usowa³y wokó³ mnie. Po chwili jednak podesz³a do mnie Vanessa i nakazuj±c Jacob'owi odprowadziæ ¼rebaki do boksu, wyczy¶ci³a mnie i ubra³a oraz po¶piesznym krokiem wyprowadzi³a z padoku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 21:38:25 wys³ane przez Furia » Zapisane

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #280 : Grudzieñ 04, 2012, 21:31:07 »

Zar¿a³am rado¶nie, widz±c zmierzaj±c± ku mnie Nessie.
- Hej, maleñka! - poklepa³a mnie wyra¼nie ucieszona tym spotkaniem. - Idziemy st±d. Czas siê rozerwaæ. - u¶miechnê³a siê rado¶nie i za³o¿y³a mi og³owie. Dopiero teraz zorientowa³am siê, ¿e ca³y czas mia³a go w d³oni. Niechêtnie wziê³am wêdzid³o, a kiedy zapina³a paski, wierci³am siê i otwiera³am pysk jak najszerzej. Nic. Czuj±c ch³ód bij±cy od metalu, lekko rozlu¼ni³am szczêkê, aby ¿elastwo nie rani³o podniebienia. Pomimo to cieszy³am siê, ¿e Vanessa znów mnie dosi±dzie. I tak te¿ siê sta³o. Ness wskoczy³a na mój grzbiet - na oklep - i delikatnie przygotowa³a siê do jazdy. Ja za¶ parsknê³am g³o¶no i energicznie, niecierpliwie grzebi±c kopytem w ziemi.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #281 : Grudzieñ 05, 2012, 20:58:42 »

Zaraz po ciê¿kim treningu wprowadzi³a mnie na padok. Przegalopowa³am dalej - jak najdalej. Popasa³am siê, a El przez ten czas zaczê³a rozmawiaæ z Nessie.
-Hej, jedziesz na przeja¿d¿kê?-spyta³a podchodz±c do Furii i Nessie. Ja przez ten czas równie¿ pobieg³am ku Furii. Parsknê³am na powitanie.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #282 : Grudzieñ 05, 2012, 21:02:08 »

Zar¿a³am, tylko na chwilê odwracaj±c g³owê w kierunku Tiary.
- Tak, wybierzesz siê z nami? - zapyta³a Ness.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #283 : Grudzieñ 05, 2012, 21:05:45 »

-Tak, chêtnie. Tiara podejrzewam, ¿e jest zmêczona, ale my¶lê, ¿e na przeja¿d¿kê bêdzie chcia³a jechaæ. Co ty na to, Tiaro?-us³ysza³am, ¿e El mówi co¶ do mnie wiêc spojrza³am siê. Domy¶li³am siê, ¿e chodzi o przeja¿d¿kê. W koñcu na Furii siedzi ju¿ Nessie, a El z ni± rozmawia³a. Prychnê³am i podesz³am do Ellie-To chyba oznacza tak. Idê po uzdê. My¶lê, ¿e    siod³o nie bêdzie konieczne. a ju¿ pewnie go do¶æ.-doda³a po chwili i wysz³a z padoku.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #284 : Grudzieñ 05, 2012, 21:09:14 »

Po chwili El wróci³a na padok. Trzyma³a w rêku tylko uzdê, a wiêc moje domy¶lenia siê sprawdzi³y. Chcia³a jechaæ na oklep. Mo¿e by tak zrobiæ jaki¶ ¿arcik...? Bez problemu da³am sobie w³o¿yæ wêdzid³o do pyska. Dziewczyna zgrabnie na mnie wsiad³a i stanê³a ko³o Nessie.
-Jedziemy?-spyta³a

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22
  Drukuj  

Skocz do: