Ontario
Gość
|
 |
« Odpowiedz #270 : Listopad 18, 2012, 16:52:34 » |
|
Ally przysz³a na padok z wielkim opóŸnieniem, lekko obra¿ony rzuci³em siê w jej stronê. -CzeœÌ, ma³y. Wiem, wiem, sam by³eœ.-Klepa³a mnie i mówi³a jak do...dziecka! Parskn¹³em.
|
|
|
|
|
|
|
Ontario
Gość
|
 |
« Odpowiedz #271 : Listopad 18, 2012, 17:39:30 » |
|
ZaÂłoÂżyÂła mi uzdĂŞ i wyprowadziÂła z padoku.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #272 : Listopad 20, 2012, 20:44:24 » |
|
Wreszcie u siebie! ZarÂżaÂłam i tuÂż przed furtkÂą wyrwaÂłam siĂŞ Nessie. PrzeskoczyÂłam ogrodzenie i wbiegÂłam na padok. Wreszcie jak dawniej! - O nie, moja kochana. - powiedziaÂła rozbawiona Vanessa, wpuszczajÂąc na pastwisko rozentuzjazmowane ÂźrebiĂŞta. ParsknĂŞÂłam oburzona i popĂŞdziÂłam w dal. W Âślad za mnÂą pobiegÂły maluchy. ZarÂżaÂłam w niebo, Âźrebaki zrobiÂły to samo. PrzyspieszyÂłam. One rĂłwnieÂż. PrychnĂŞÂłam coÂś niezrozumiale i popĂŞdziÂłam pod jabÂłoĂą. Tam zatrzymaÂłam siĂŞ i czekajÂąc na moje maluchy, zaczĂŞÂłam skubaĂŚ trawĂŞ. Kiedy mnie dogoniÂły, od razu zaczĂŞÂły piĂŚ mleko ;3.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #273 : Listopad 20, 2012, 21:13:23 » |
|
Zaraz po wyczyszczeniu i zdjêciu sprzêtu, Ellie wprowadzi³a mnie na padok. Pobieg³am do Furii i parsknê³am na powitanie. Popatrzy³am na ma³e Ÿrebaczki i w duchu siê uœmiechnê³am. -CzeœÌ Nessie. Jak tam Furia?-spyta³a El, siadaj¹c ko³o Vanessy
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #274 : Listopad 20, 2012, 21:17:13 » |
|
- Ach, witaj El! - przywita³a siê radoœnie Nessie. - Dobrze, bardzo dobrze. - powiedzia³a z uœmiechem. - Ju¿ siê rwie do wolnoœci. - zaœmia³a siê. Ja zaœ zar¿a³am weso³o do Tiary. Maluchy równie¿ spojrza³y na klacz nieufnym wzrokiem, lecz zaraz poczê³y weso³o truchtaÌ wokó³ niej.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #275 : Listopad 21, 2012, 13:06:46 » |
|
PopatrzyÂłam na bawiÂące siĂŞ Âźrebaki. -To normalne. -zaÂśmiaÂła siĂŞ rĂłwnieÂż El.-NiedÂługo bĂŞdziesz musiaÂła je "wychowaĂŚ".
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #276 : Listopad 21, 2012, 14:49:42 » |
|
- Ju¿ to robiê. - uœmiechnê³a siê Ness. - Warto zaczynaÌ od razu. Zar¿a³am, a Ÿrebiêta nagle usta³y, ws³uchuj¹c siê w mój g³os. Korzystaj¹c z ich nieuwagi, ruszy³am z kopyta w dalsz¹ czêœÌ pastwiska. Maluchy pogna³y za mn¹, ledwie dotrzymuj¹c mi kroku.
|
|
|
|
|
|
|
Ontario
Gość
|
 |
« Odpowiedz #277 : Listopad 21, 2012, 15:20:52 » |
|
Ally wprowadzi³a mnie na padok. Zacz¹³em siê paœÌ blisko niej. Parskn¹³em i ruszy³em galopem dooko³a padoku.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #278 : Listopad 21, 2012, 16:37:27 » |
|
PobiegÂłam za FuriÂą, a gdy stanĂŞÂłam opatrzyÂłam na nowego towarzysza
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #279 : Listopad 21, 2012, 20:59:34 » |
|
Po d³ugim i wyczerpuj¹cym cwale po padoku, przystanê³am obok jab³oni i zaczê³am skubaÌ trawê. Parsknê³am cicho na powitanie Ontario i wróci³am do jedzenia, a maluchy weso³o k³usowa³y wokó³ mnie. Po chwili jednak podesz³a do mnie Vanessa i nakazuj¹c Jacob'owi odprowadziÌ Ÿrebaki do boksu, wyczyœci³a mnie i ubra³a oraz poœpiesznym krokiem wyprowadzi³a z padoku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 21:38:25 wysłane przez Furia »
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #280 : Grudzień 04, 2012, 21:31:07 » |
|
Zar¿a³am radoœnie, widz¹c zmierzaj¹c¹ ku mnie Nessie. - Hej, maleùka! - poklepa³a mnie wyraŸnie ucieszona tym spotkaniem. - Idziemy st¹d. Czas siê rozerwaÌ. - uœmiechnê³a siê radoœnie i za³o¿y³a mi og³owie. Dopiero teraz zorientowa³am siê, ¿e ca³y czas mia³a go w d³oni. Niechêtnie wziê³am wêdzid³o, a kiedy zapina³a paski, wierci³am siê i otwiera³am pysk jak najszerzej. Nic. Czuj¹c ch³ód bij¹cy od metalu, lekko rozluŸni³am szczêkê, aby ¿elastwo nie rani³o podniebienia. Pomimo to cieszy³am siê, ¿e Vanessa znów mnie dosi¹dzie. I tak te¿ siê sta³o. Ness wskoczy³a na mój grzbiet - na oklep - i delikatnie przygotowa³a siê do jazdy. Ja zaœ parsknê³am g³oœno i energicznie, niecierpliwie grzebi¹c kopytem w ziemi.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #281 : Grudzień 05, 2012, 20:58:42 » |
|
Zaraz po ciĂŞÂżkim treningu wprowadziÂła mnie na padok. PrzegalopowaÂłam dalej - jak najdalej. PopasaÂłam siĂŞ, a El przez ten czas zaczĂŞÂła rozmawiaĂŚ z Nessie. -Hej, jedziesz na przejaÂżdÂżkĂŞ?-spytaÂła podchodzÂąc do Furii i Nessie. Ja przez ten czas rĂłwnieÂż pobiegÂłam ku Furii. ParsknĂŞÂłam na powitanie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #282 : Grudzień 05, 2012, 21:02:08 » |
|
ZarÂżaÂłam, tylko na chwilĂŞ odwracajÂąc gÂłowĂŞ w kierunku Tiary. - Tak, wybierzesz siĂŞ z nami? - zapytaÂła Ness.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #283 : Grudzień 05, 2012, 21:05:45 » |
|
-Tak, chêtnie. Tiara podejrzewam, ¿e jest zmêczona, ale myœlê, ¿e na przeja¿d¿kê bêdzie chcia³a jechaÌ. Co ty na to, Tiaro?-us³ysza³am, ¿e El mówi coœ do mnie wiêc spojrza³am siê. Domyœli³am siê, ¿e chodzi o przeja¿d¿kê. W koùcu na Furii siedzi ju¿ Nessie, a El z ni¹ rozmawia³a. Prychnê³am i podesz³am do Ellie-To chyba oznacza tak. Idê po uzdê. Myœlê, ¿e siod³o nie bêdzie konieczne. a ju¿ pewnie go doœÌ.-doda³a po chwili i wysz³a z padoku.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #284 : Grudzień 05, 2012, 21:09:14 » |
|
Po chwili El wrĂłciÂła na padok. TrzymaÂła w rĂŞku tylko uzdĂŞ, a wiĂŞc moje domyÂślenia siĂŞ sprawdziÂły. ChciaÂła jechaĂŚ na oklep. MoÂże by tak zrobiĂŚ jakiÂś Âżarcik...? Bez problemu daÂłam sobie wÂłoÂżyĂŚ wĂŞdzidÂło do pyska. Dziewczyna zgrabnie na mnie wsiadÂła i stanĂŞÂła koÂło Nessie. -Jedziemy?-spytaÂła
|
|
|
|
|
|
|
|