Tiara
|
|
« Odpowiedz #315 : Grudzień 31, 2012, 15:10:59 » |
|
Przypomnia³am sobie, ¿e dawno nie zrobi³am jakiegoœ psikusa mojej pani. Czas najwy¿szy! Uda³am, ¿e chcê iœÌ siê popaœÌ. Powolnym krokiem uszy³am, po czym stanê³am. Sta³am, i sta³am...i cwa³! Z miejsca ruszy³am cwa³em, a El nie przygotowana na tak¹ ewentualnoœÌ prawie spad³a. Zbli¿a³am siê do p³otu, zwolni³am do galopu. W ostatniej chwili ostro wyhamowa³am, a¿ w koùcu spad³a. Stanê³am wysokiego dêba i pobieg³am zadowolona. Zakwicza³am radoœnie, gdy¿ El by³a ca³a w œniegu i œmia³a siê. Wsta³a i otrzepa³a siê w œniegu, a ja odbieg³am kawa³ek i w du¿ej zaspie wytarza³am siê. Œnieg skrzypia³ pode mn¹, a gdy wsta³am prawie ca³a by³am w œniegu. Pozwoli³am El podbiec do mnie, ale i tak nie mog³a wsi¹œÌ. No chyba, ¿e chce siedzieÌ w œniegu. Wytrzepa³a mnie, a gdy chcia³a wskoczyÌ na mój grzbiet odsunê³am siê. Gania³am siê z ni¹, dopóki nie znudzi³o mi siê to. Pozwoli³am jej wsi¹œÌ i podbieg³am do Furii i Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #316 : Grudzień 31, 2012, 15:51:54 » |
|
ZarÂżaÂłam w niebo, czujÂąc nagÂły przypÂływ energii. Nessie zaÂś z daleka dojrzaÂła juÂż Jacoba, ktĂłry truchcikiem wprowadzaÂł na padok moje ÂźrebiÂątka <3. Oboje pocwaÂłowali do mnie natychmiast, ostro hamujÂąc i maÂło nie przewracajÂąc siĂŞ na Âśliskim Âśniegu. ZakwiliÂłam rozbawiona i wierzgnĂŞÂłam mocno i popĂŞdziÂłam galopem przed siebie ;3.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #317 : Styczeń 01, 2013, 12:06:11 » |
|
ZarÂżaÂłam radoÂśnie na widok ÂźrebiÂąt.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #318 : Styczeń 01, 2013, 15:55:12 » |
|
ParsknĂŞÂłam z radoÂściÂą, widzÂąc obok siebie pĂŞdzÂące Âźrebaki. Z ÂłatwoÂściÂą dotrzymywaÂły mi kroku. WidaĂŚ byÂło, Âże sporo urosÂły od poprzedniego popytu na padoku.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #319 : Styczeń 01, 2013, 19:13:31 » |
|
PrychnĂŞÂłam z radoÂściÂą i ruszyÂłam kÂłusem za FuriÂą. El z ÂłatwoÂściÂą utrzymywaÂła siĂŞ. CzĂŞsto jechaÂła nie trzymajÂąc mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #320 : Styczeń 02, 2013, 13:49:53 » |
|
Po kilku minutach galopu, gdy ÂźrebiĂŞta byÂły wyraÂźnie zmĂŞczone, zatrzymaÂłam siĂŞ i pogrzebaÂłam kopytem w Âśniegu. Po chwili zarÂżaÂłam gÂłoÂśno i stanĂŞÂłam delikatnego dĂŞba.
//Brak weny D://
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #321 : Styczeń 02, 2013, 14:37:26 » |
|
ChodziÂłam sobie stĂŞpem po padoku i czekaÂłam, aÂż El siĂŞ znudzi siedzenie na mnie. W pewnym momencie zatrzymaÂłam siĂŞ zniecierpliwiona. StaÂła i staÂłam, a ona nic. StanĂŞÂłam wysokiego dĂŞba wierzgajÂąc przednimi kopytami. Gdy staÂłam na twardym gruncie ruszyÂłam galopem.
//Wiem coÂś o tym//
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #322 : Styczeń 03, 2013, 17:30:31 » |
|
¯ywym wzrokiem obserwowa³am Tiarê, gdy Vanessa lekko spiê³a moje boki ³ydkami. Nie zareagowa³am. Bo po co? Poza tym Ness nie mia³a siod³a ani og³owia, nie mog³a wiêc mnie pogoniÌ wodzami czy czymkolwiek innym. Po chwili stanê³am jak wryta i przymru¿y³am powieki, mrucz¹c cicho. Moja w³aœcicielka nadal zmaga³a siê ze mn¹, próbuj¹c mnie poruszyÌ. Na nic jej pró¿ne wysi³ki. Wci¹¿ sta³am jak s³up, nietkniêta i niewzruszona, gdy nagle poczu³am na zadzie mocne klepniêcie. To Nessie odchyli³a siê i uderzy³a mnie tu¿ obok ogona. Sp³oszona pocwa³owa³am przed siebie, obmyœlaj¹c spisek na moj¹ pani¹. Musia³am siê odwdziêczyÌ, musia³am! Zar¿a³am g³êboko, pochylaj¹c g³owê do przodu i kontynuowa³am szaleùczy cwa³.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #323 : Styczeń 03, 2013, 19:03:16 » |
|
Po raz kolejny próby zrzucenia mojej w³aœcicielki zakoùczy³y siê pora¿k¹. Pogodzi³a siê z tym, ale jednak chcia³am stan¹Ì i spokojnie siê popaœÌ. Tak te¿ zrobi³am, obserwuj¹c sp³oszon¹ Furiê.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #324 : Styczeń 03, 2013, 21:30:30 » |
|
Nagle wci¹¿ biegn¹c, dozna³am olœnienia. Przecie¿ to takie oczywiste! Z radoœci wierzgnê³am ostro i wyhamowa³am gwa³townie, lekko œlizgaj¹c siê na œniegu. Parsknê³am podstêpnie i przystanê³am, lekko siê trzês¹c. Ness wyczu³a podstêp. Niepewnie wlepi³a wzrok w moje cia³o, oczekuj¹c najmniejszej reakcji zdradzaj¹cej moje zamiary. W jednej chwili runê³am na ziemiê. Mia³am zamiar lekko przygnieœÌ Nessie, lecz ta szybkim ruchem zeskoczy³a z mojego grzbietu i stanê³a obok. Nieco naburmuszona podnios³am siê z ziemi i puœci³am delikatnym k³usikiem po œniegu <3.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #325 : Styczeń 04, 2013, 16:41:16 » |
|
Widz¹c, ¿e z Furi¹ coœ siê dzieje gwa³townie wyhamowa³am. El bez problemu utrzyma³a siê na grzbiecie. Sta³am i obserwowa³am towarzyszkê, podczas gdy nastolatka si³owa³a siê ze mn¹. No có¿, ja jestem z przedzia³u stworzeù strasznie upartych, a z tym nikt nigdy sobie nie poradzi³.
|
|
|
|
|
|
|
|