Wild Heart
Aktualno¶ci: Zaczynamy przygotowywania do Gwiazdki, któr± byæ mo¿e rozpoczniemy ju¿ na aaf.pl !

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:02:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 20 21 [22]
  Drukuj  
Autor W±tek: Padok dla wszystkich koni.  (Przeczytany 33162 razy)
Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #315 : Grudzieñ 31, 2012, 15:10:59 »

Przypomnia³am sobie, ¿e dawno nie zrobi³am jakiego¶ psikusa mojej pani. Czas najwy¿szy! Uda³am, ¿e chcê i¶æ siê popa¶æ. Powolnym krokiem uszy³am, po czym stanê³am. Sta³am, i sta³am...i cwa³! Z miejsca ruszy³am cwa³em, a El nie przygotowana na tak± ewentualno¶æ prawie spad³a. Zbli¿a³am siê do p³otu, zwolni³am do galopu. W ostatniej chwili ostro wyhamowa³am, a¿ w koñcu spad³a. Stanê³am wysokiego dêba i pobieg³am zadowolona. Zakwicza³am rado¶nie, gdy¿ El by³a ca³a w ¶niegu i ¶mia³a siê. Wsta³a i otrzepa³a siê w ¶niegu, a ja odbieg³am kawa³ek i w du¿ej zaspie wytarza³am siê. ¦nieg skrzypia³ pode mn±, a gdy wsta³am prawie ca³a by³am w ¶niegu. Pozwoli³am El podbiec do mnie, ale i tak nie mog³a wsi±¶æ. No chyba, ¿e chce siedzieæ w ¶niegu. Wytrzepa³a mnie, a gdy chcia³a wskoczyæ na mój grzbiet odsunê³am siê. Gania³am siê z ni±, dopóki nie znudzi³o mi siê to. Pozwoli³am jej wsi±¶æ i podbieg³am do Furii i Carino.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #316 : Grudzieñ 31, 2012, 15:51:54 »

Zar¿a³am w niebo, czuj±c nag³y przyp³yw energii. Nessie za¶ z daleka dojrza³a ju¿ Jacoba, który truchcikiem wprowadza³ na padok moje ¼rebi±tka <3. Oboje pocwa³owali do mnie natychmiast, ostro hamuj±c i ma³o nie przewracaj±c siê na ¶liskim ¶niegu. Zakwili³am rozbawiona i wierzgnê³am mocno i popêdzi³am galopem przed siebie ;3.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #317 : Styczeñ 01, 2013, 12:06:11 »

Zar¿a³am rado¶nie na widok ¼rebi±t.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #318 : Styczeñ 01, 2013, 15:55:12 »

Parsknê³am z rado¶ci±, widz±c obok siebie pêdz±ce ¼rebaki. Z ³atwo¶ci± dotrzymywa³y mi kroku. Widaæ by³o, ¿e sporo uros³y od poprzedniego popytu na padoku.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #319 : Styczeñ 01, 2013, 19:13:31 »

Prychnê³am z rado¶ci± i ruszy³am k³usem za Furi±. El z ³atwo¶ci± utrzymywa³a siê. Czêsto jecha³a nie trzymaj±c mnie.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #320 : Styczeñ 02, 2013, 13:49:53 »

Po kilku minutach galopu, gdy ¼rebiêta by³y wyra¼nie zmêczone, zatrzyma³am siê i pogrzeba³am kopytem w ¶niegu. Po chwili zar¿a³am g³o¶no i stanê³am delikatnego dêba.

//Brak weny D://

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #321 : Styczeñ 02, 2013, 14:37:26 »

Chodzi³am sobie stêpem po padoku i czeka³am, a¿ El siê znudzi siedzenie na mnie. W pewnym momencie zatrzyma³am siê zniecierpliwiona. Sta³a i sta³am, a ona nic. Stanê³am wysokiego dêba wierzgaj±c przednimi kopytami. Gdy sta³am na twardym gruncie ruszy³am galopem.

//Wiem co¶ o tym//

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #322 : Styczeñ 03, 2013, 17:30:31 »

¯ywym wzrokiem obserwowa³am Tiarê, gdy Vanessa lekko spiê³a moje boki ³ydkami. Nie zareagowa³am. Bo po co? Poza tym Ness nie mia³a siod³a ani og³owia, nie mog³a wiêc mnie pogoniæ wodzami czy czymkolwiek innym. Po chwili stanê³am jak wryta i przymru¿y³am powieki, mrucz±c cicho. Moja w³a¶cicielka nadal zmaga³a siê ze mn±, próbuj±c mnie poruszyæ. Na nic jej pró¿ne wysi³ki. Wci±¿ sta³am jak s³up, nietkniêta i niewzruszona, gdy nagle poczu³am na zadzie mocne klepniêcie. To Nessie odchyli³a siê i uderzy³a mnie tu¿ obok ogona. Sp³oszona pocwa³owa³am przed siebie, obmy¶laj±c spisek na moj± pani±. Musia³am siê odwdziêczyæ, musia³am! Zar¿a³am g³êboko, pochylaj±c g³owê do przodu i kontynuowa³am szaleñczy cwa³.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #323 : Styczeñ 03, 2013, 19:03:16 »

Po raz kolejny próby zrzucenia mojej w³a¶cicielki zakoñczy³y siê pora¿k±. Pogodzi³a siê z tym, ale jednak chcia³am stan±æ i spokojnie siê popa¶æ. Tak te¿ zrobi³am, obserwuj±c sp³oszon± Furiê.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #324 : Styczeñ 03, 2013, 21:30:30 »

Nagle wci±¿ biegn±c, dozna³am ol¶nienia. Przecie¿ to takie oczywiste! Z rado¶ci wierzgnê³am ostro i wyhamowa³am gwa³townie, lekko ¶lizgaj±c siê na ¶niegu. Parsknê³am podstêpnie i przystanê³am, lekko siê trzês±c. Ness wyczu³a podstêp. Niepewnie wlepi³a wzrok w moje cia³o, oczekuj±c najmniejszej reakcji zdradzaj±cej moje zamiary. W jednej chwili runê³am na ziemiê. Mia³am zamiar lekko przygnie¶æ Nessie, lecz ta szybkim ruchem zeskoczy³a z mojego grzbietu i stanê³a obok. Nieco naburmuszona podnios³am siê z ziemi i pu¶ci³am delikatnym k³usikiem po ¶niegu <3.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #325 : Styczeñ 04, 2013, 16:41:16 »

Widz±c, ¿e z Furi± co¶ siê dzieje gwa³townie wyhamowa³am. El bez problemu utrzyma³a siê na grzbiecie. Sta³am i obserwowa³am towarzyszkê, podczas gdy nastolatka si³owa³a siê ze mn±. No có¿, ja jestem z przedzia³u stworzeñ strasznie upartych, a z tym nikt nigdy sobie nie poradzi³.

Strony: 1 ... 20 21 [22]
  Drukuj  

Skocz do: