Furia
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 02, 2012, 09:43:02 » |
|
Przera¿ona stanê³am dêba i pocwa³owa³am w las. To za bardzo przypomina³ o mi syna mojego poprzedniego w³a¶ciciela. By³am jednak wci±¿ w zasiêgu wzroku Carino i Ness.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 02, 2012, 09:46:17 » |
|
Ci±gle by³em niespokojny, wiedzia³em ¿e je¿eli stracê Kat to bêdê musia³ do niego wróciæ. Wiedzia³em ¿e zacznie ponownie siê na mnie znêcaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 02, 2012, 09:51:05 » |
|
Spu¶ci³am g³owê nisko i parsknê³am smêtnie. Nie ¶mia³am siê poruszyæ, a do mojej g³owy nap³ywa³y wspomnienia.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2012, 09:53:32 » |
|
By³em ca³y spiêty, zdenerwowany i przestraszony, nagle w krzakach co¶ siê poruszy³o przestraszony zawierzga³em i g³o¶no Zar¿a³em, po czym ruszy³em dzikim pêdem przed siebie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 09:55:15 wys³ane przez Furia »
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 02, 2012, 09:58:57 » |
|
Moje cia³o przeszy³ dreszcz. Potem nastêpny, a¿ w koñcu ca³a siê trzês³am. Przera¿ona Ness, widz±c to podesz³a do mnie i poci±gnê³a w swoj± stronê. Powolnym krokiem posz³am za ni±. Kiedy ju¿ by³y¶my obok jeziora znów dosta³am dreszczy. Moje oczy powoli siê przymyka³y, a nogi mia³am jak z waty. Kolejny dreszcz, tym razem mocniejszy. Vanessa niespokojnie g³adzi³a mnie po szyi. Jedna chwila, jeden mocny dreszcz i zorientowa³am siê, ¿e le¿ê na ziemi, a moim cia³em wstrz±saj± kolejne drgawki.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 02, 2012, 10:02:45 » |
|
Bieg³em jak szalony przed siebie. W koñcu trafi³em na jak±¶ nieznan± mi ³±kê. Zatrzyma³em sie na niej i us³ysza³em huk strzelby. Co¶ trafi³a mnie w nogê. To by³ k³usownik. P¿ara¿ony zar¿a³em i z krwawi±c± do¶æ mocne nog± chcia³em wróciæ na polane lecz kto¶ za¿uci³ mi lasso na szyje, zacz±³em wie¿-gaæ. Przed sob± zobaczy³em dwóch mêrzczyzn.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 19:34:02 wys³ane przez Carino »
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 02, 2012, 10:06:27 » |
|
Ness us³ysza³a huk. Ja tak¿e. G³o¶ne r¿enie przeszy³o nas do szpiku ko¶ci. Od razu rozpozna³am w nim Carino. Chcia³am do niego biec, lecz nie mog³am. I w³a¶nie w tej chwili obudzi³a siê Kat...
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 02, 2012, 12:04:34 » |
|
Próbowa³em siê wyrwaæ ale zarzucili na mnie drugie lasso. Nadal wierzga³em ale czu³em jak opadam z si³, to przez t± ranê na nodze.Wtedy Kat otworzy³a oczy, Usiad³a, próbowa³a wstaæ ale nie mog³a: -Gdzie ja jestem?
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 02, 2012, 12:36:33 » |
|
- Niewa¿ne. - uciê³a Ness. - Tam co¶ siê dzieje, a Furia nie jest w najlepszym stanie. - spojrza³a smutnie na mnie. Ledwo dysza³am, moje chrapy rozszerzy³y siê maksymalnie, a oczy szuka³y pocieszenia i pomocy. Vanessa wsta³a. - Chod¼my. - rzuci³a i pobieg³a w stronê wydawanych odg³osów.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 02, 2012, 12:37:08 » |
|
Próbowa³em siê wyrwaæ,ponownie zra¿a³em z nadziej± ¿e ktokolwiek mnie us³yszy. Po chwili mê¿czyzna dobieg³ do mnie z jak±¶ strzykawk±, po raz ostatni stan±³em dêba, jednak zd±¿y³ mi wstrzykn±æ jaki¶ p³yn. Po chwili ¶wiat zacz±³ wirowaæ, upad³em na ziemie. Ostatnia rzecz± jak± zrobi³em by³ przera¼liwe r¿enie potem zapad³a ciemno¶æ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #25 : Listopad 02, 2012, 12:39:00 » |
|
W momencie kiedy Carino upad³, wyda³am z siebie co¶ na kszta³t r¿enia i ca³kiem zamknê³am oczy. Nessie tymczasem obieg³a do mê¿czyzn. - Co wy robicie?! - wykrzyknê³a w¶ciek³a. - To mój koñ! - sk³ama³a. - Zostawcie go w spokoju!
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #26 : Listopad 02, 2012, 12:43:20 » |
|
Widz±c to mêrzczy¼ni uciekli z ³±ki, zostawiaj±c prawie ca³y swój sprzêt.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #27 : Listopad 02, 2012, 12:48:56 » |
|
Ness niewiele my¶l±c uklêk³a obok nieprzytomnego Carino i pog³adzi³a go po ³bie. Wyjê³a wci±¿ tkwi±c± w ciele ogiera strzykawkê i schowa³a j± do niewielkiego woreczka. Rana na nodze by³a g³êboka. Obficie krwawi³a, wiêc Nessie bez wahania ze kolejnego skrawka swojej nowej koszuli zrobi³a opaskê uciskow± i za³o¿y³a j± na ranê. Usiad³a obok konia dok³adnie ogl±daj±c wszystkie obra¿enia jakich zazna³.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #28 : Listopad 02, 2012, 12:51:28 » |
|
Wkoñcu Kat uda³o sie wstaæ, chwiejnym krokiem podesz³a do Furii, uklêk³a ko³o niej i zaczê³am ja g³adziæ po ³bie i po czyi.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #29 : Listopad 02, 2012, 13:31:29 » |
|
Ness poza g³êbok± ran± nogi nie zauwa¿y³a nic powa¿nego. Usiad³a wiêc w milczeniu g³adz±c Carino po jego czarnym pysku. Po chwili przypomnia³a sobie, ¿e w sumie to dobrze siê sk³ada, ¿e ogier jest nieprzytomny. Wyjê³a z kieszeni wodê utlenion± i zaczê³a przemywaæ ni± rany konia. Potem zaczê³a rozpl±tywaæ go z lassa. Kiedy skoñczy³a, poklepa³a fryza i podesz³a do zostawionego przez mê¿czyzn sprzêtu. Wszystko wskazywa³o na to, ¿e byli to profesjonali¶ci. Ba, nawet jeden z nich zostawi³ swój dowód! Dziewczyna delikatnie podnios³a dokument i przeczyta³a g³o¶no: - Johan Woolen... - jego imiê i nazwisko da³y jej do my¶lenia. Syn pana Woolena! Wiêc na takiego cz³owieka wyrós³ ³obuz sprzed kilku lat...! Niewiele my¶l±c Ness wyjê³a z kieszeni telefon i wykrêci³a numer policji. K³usownictwo i co wiêcej, kradzie¿ - ot co! To raczej nie podlega prawu ani uniewinnieniu. - Halo? Komisariat Policji w Teirm. - powiadomi³ hardy g³os. - O co chodzi? - Dzieñ dobry. - przywita³a siê grzecznie nastolatka. - Chcia³abym zg³osiæ przestêpstwo. - Proszê siê przedstawiæ i opowiedzieæ o sytuacji. - rozkaza³ mê¿czyzna. - Nazywam siê Vanessa Anderson. Pilnowa³am dwa konie - jeden by³ mój, a drugi mojej przyjació³ki. Ten drugi przestraszy³ siê i uciek³ w las, wiêc pogna³am za nim. Znalaz³am go pó³przytomnego, zwi±zanego licznymi lassami. Trzyma³o go piêciu mê¿czyzn, uzbrojonych w nieznane mi sprzêty i p³yny. Jeden z takich p³ynów zosta³ wstrzykniêty koniowi mojej przyjació³ki i ten w tej chwili jest nieprzytomny. £owcy zostawili jednak masê swoich sprzêtów, kiedy uciekali. Jeden z nich zostawi³ dokumenty. Jest to niejaki Johan Woolen. - poinformowa³a. - Stwierdzi³am, ¿e k³usownictwo i próba kradzie¿y jest karalne, wiêc zadzwoni³am. - Bardzo dobrze pani zrobi³a. - pochwali³ mê¿czyzna. - Gdzie to by³o? - W pobli¿u O¶rodka Je¼dzieckiego "Azja". Jest tam takie jezioro, w pobli¿u niego maleñka ³±ka. - wyja¶ni³a, maj±c nadziejê, ¿e mê¿czyzna zrozumie. - Ach, tak. Dobrze. Zaraz bêdziemy. - poinformowa³ policjant i od³o¿y³ s³uchawkê. Ness z g³o¶nym westchnieniem wróci³a do g³adzenia pyska Carino, rozmy¶laj±c o Johanie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 19:32:16 wys³ane przez Furia »
|
|
|
|
|
|