Carino
|
|
« Odpowiedz #30 : Listopad 02, 2012, 20:40:49 » |
|
G³aska³am ja dalej. Jej chrapy by³y rozszerzony. Zaczê³am stosowaæ techniki relaksu koni których nauczy³ mnie dziadek.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 20:48:15 wys³ane przez Carino »
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #31 : Listopad 02, 2012, 20:57:54 » |
|
Po kilkunastu minutach policja przyby³a na miejsce. - Witam. - powiedzia³ komendant. - Nazywam siê Erwin Garien i jestem komendantem policji w Teirm. Czy mam przyjemno¶æ mówiæ z Vaness± Anderson? - Tak, to ja. - przytaknê³a dziewczyna. - Zostaniesz wynagrodzona ze zg³oszenie przestêpstwa po obejrzeniu miejsca i sprzêtu k³usowników. - Ale¿ nie trzeba. - powiedzia³a z u¶miechem dziewczyna. - Trzeba, trzeba. - za¶mia³ siê komendant i odszed³. Nagle jeden z policjantów, przeszukuj±c torbê ³owców odnalaz³ dziwne p³yny. - Szefie! Mam co¶! To ¶rodki usypiaj±ce i antidotum na nie... I inne ró¿ne trucizny... - powiedzia³ uwa¿nie ogl±daj±c znalezisko. Podesz³am bli¿ej i zerknê³am na buteleczki i strzykawki. - Antidotum! Muszê je podaæ Carino! - wyja¶ni³am, a ¶ledczy poda³ mi jedno z nich. - Dziêkujê. Podbieg³am do ogiera i wstrzyknê³am mu p³yn. Znów zaczê³am g³adziæ go po szyi, mówi±c uspokajaj±co.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #32 : Listopad 02, 2012, 21:02:12 » |
|
Kiedy odzyska³em przytomno¶æ zerwa³em siê na równe nogi. Widz±c nieznanych mi mêrzczyzn zacz±³em wierzgaæ i w¶ciekle r¿eæ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #33 : Listopad 02, 2012, 21:08:02 » |
|
- Hej, Carino! Spokój! - krzyknê³a Ness. Wiedzia³a, ¿e tutaj liczy³a siê stanowczo¶æ. Policjanci nie zwrócili uwagi na w¶ciek³ego konia.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 02, 2012, 21:11:48 » |
|
By³em przestraszony i spiêty, od dalszego wierzgania powstrzyma³ mnie okropny ból w nodze. Policjanci chodzili po ³±ce i ogl±dali sprzêt. Kiedy jeden z nich wyj± strzykawkê zawierza³em ponownie i ruszy³em szalonym cwa³em przed siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 02, 2012, 21:18:08 » |
|
- Nie tym razem, skarbie. - powiedzia³a zalotnie Nessie i zarzuci³a na szyjê Carino lasso. Ogier zatrzyma³ siê natychmiast, a dziewczyna odprowadzi³a go dalej od policjantów i pog³adzi³a po pysku. - Ju¿ nic ci nie grozi. - powiedzia³a cicho i ³agodnie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 02, 2012, 21:21:15 » |
|
Jeszcze raz podnios³em kopyta znad ziemi ale tym razem nisko. Dotyk i g³os Ness uspokoi³ mnie. Wtedy przypomnia³em sobie o Kat. Nerwowo patrzy³em w stronê ³±ki na której by³a. Cicho zar¿a³am.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 02, 2012, 21:25:34 » |
|
- Nic jej nie bêdzie. - uspokoi³am ogiera. - Zaraz do niej pójdziemy, dobrze? - zapyta³am. - Ale najpierw musimy poinformowaæ o tym policjantów... Zaczekaj tutaj. - przywi±za³a Carino do drzewa i pobieg³a na ma³± polankê. ¦ledztwo wci±¿ by³o prowadzone. - Ogier jest przera¿ony. Bêdziemy w pobli¿u jeziora. - powiedzia³a do komendanta i wróci³a do fryza. Odwi±za³a go od drzewa i wprowadzi³a nad jeziorko, wci±¿ uspokajaj±c.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 02, 2012, 21:28:47 » |
|
Kiedy zobaczy³em Kat zar¿a³em rado¶nie. Wtedy ona spojrza³a w moj± strone, wsta³a z ziemi i nadal chwiejnym krokiem ruszy³a w moim kierunku, lecz kiedy by³a w po³owie drogi straci³a przytomno¶æ, widz±c to wyrwa³em siê Ness i podbieg³em do niej.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #39 : Listopad 02, 2012, 21:35:09 » |
|
Ness pozwoli³a Carino spotkaæ siê ze swoj± pani±. Ona tak¿e do niej podbieg³a. Sprawdzi³a têtno. By³o dobre. Zostawi³a wiêc Kat i ruszy³a do mnie. Kiedy j± ujrza³am, ociê¿ale podnios³am ³eb i zar¿a³am rado¶nie. Dziewczyna po³o¿y³a siê obok mnie, g³adz±c mój bok i uspokajaj±c. Przymknê³am oczy, z ulg±. Czu³am blisko¶æ Nessie i dzia³a³o to na mnie koj±co.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #40 : Listopad 02, 2012, 21:37:28 » |
|
Po³o¿y³em siê ko³o nieprzytomnej Kat. Kiedy otwar³a oczy od razu rzuci³a mi sie na szyje i mocno przytuli³a. Na policzkach mia³a ³zy.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #41 : Listopad 02, 2012, 21:43:08 » |
|
Dysza³am ciê¿ko, lecz spokojnie. Ness tuli³a siê do mnie przez d³u¿szy czas. Zaraz jednak podnios³a siê i powiedzia³a: - Co¶ czujê, ¿e czas siê zbieraæ... - Nie tak szybko, moja panno. - za¶mia³ siê policjant, stoj±cy za dziewczyn±. - Uroczy¶cie wrêczam ci nagrodê za poinformowanie nas o próbie pope³nienia zbrodni. Johana i jego za³ogi szukamy ju¿ ponad rok. Dziêki tobie mamy wiêcej informacji i mo¿emy kontynuowaæ ¶ledztwo z now± si³±. - u¶miechn±³ siê i wrêczy³ Ness niewielk± kopertê. Odszed³ równie szybko jak siê pojawi³. - 300 ZP! - zdziwi³a siê dziewczyna. D³ugo przegl±da³a pieni±dze, po czym niechêtnie schowa³a je do kieszeni i ponownie spojrza³a na mnie. - Teraz mo¿emy i¶æ... - powiedzia³a powoli. Zarzuci³a mi lasso na szyjê i pomog³a wstaæ. Wolno podesz³y¶my do Kat i Carino. Jego lasso chwyci³a Ness i pomog³a wstaæ dziewczynie. - Dasz radê i¶æ sama ? - zapyta³a opiekuñczo.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #42 : Listopad 02, 2012, 21:49:33 » |
|
-Tak-odpowiedzia³a. -Wsta³em i od razu uk³oni³em siê przed Ness w podziêkowaniu za uratowanie mi ¿ycia. Wtedy Kat zauwa¿y³a moj± ranê na nodze, zrobi³a siê bia³a jak papier i powiedzia³a: -Carino jest ranny, co siê sta³o?-domaga³a siê przebiegu zda¿eñ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #43 : Listopad 02, 2012, 21:51:33 » |
|
- Nie denerwuj siê. Zajmê siê nim na padoku i tam ci tak¿e wszystko opowiem. - zapewni³a Nessie. - Chod¼my. Ciê¿ko ruszy³am za moj± w³a¶cicielk±.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #44 : Listopad 02, 2012, 21:53:50 » |
|
Kat i ja wyrównali¶my kroku z Ness i Furi±.
|
|
|
|
|
|
|
|