Wild Heart
Aktualności: Zima... Na leÂśnych ÂścieÂżkach coraz czĂŞÂściej spotykamy chÂłodny puch - Âśnieg <3. Klimat i pogoda zmieniajÂą siĂŞ bÂłyskawicznie. Raz pada upragniony Âśnieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektĂłrych budzi niepokĂłj, a w innych podziw. Na plaÂży zaczyna panowaĂŚ noc, a dnia prawie juÂż nie zauwaÂżamy...

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Kwiecień 10, 2025, 09:45:47

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapisy - konie!  (Przeczytany 2516 razy)
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« : Październik 27, 2012, 21:53:03 »

Tutaj moÂżemy siĂŞ zapisaĂŚ. PiszÂąc 'siĂŞ' mam na myÂśli nas, czyli konie. ProszĂŞ zrobiĂŚ to w taki sam sposĂłb jak ja =).

ImiĂŞ: Furia.
PÂłeĂŚ: Klacz.
Typ: KoĂą.
Rasa: KoĂą achaÂł-tekiĂąski.
Ranga w stadzie: Przewodniczka .
Krótka historia: Urodzi³am siê w hodowli koni acha³-tekiùskich. Moja matka - Rosa by³a jedn¹ z najpiêkniejszych klaczy w okolicy, a skrzy¿owana z ogierem Pentagonem, urodzi³a (jak mówili) przeœliczne Ÿrebiê, a mianowicie mnie. By³am ozdob¹ hodowli mojego w³aœciciela. Mia³ wiele propozycji sprzedania mnie i mojej matki, ale na ¿adn¹ z nich siê nie zgodzi³. Dopiero kiedy jego pieni¹dze zaczê³y siê wyczerpywaÌ, z bólem serca zacz¹³ szukaÌ mi nowego w³aœciciela. Nie tylko by³am zabójczo piêkna, ale te¿ mia³am charakterek. Potrafi³am w czasie beztroskiej zabawy, sprzedaÌ ostrego kopniaka. To by³ przejaw czystej wrednoœci, a nie huœtawek nastroju. Hodowca nazwa³ mnie wiêc Furi¹, jako ¿e by³am ca³kowicie nieprzewidywalna. PóŸniej moj¹ specjalnoœci¹ by³o zbywanie nowych w³aœcicieli. Kiedy taki ochotnik wchodzi³ do mojego boksu, pokazywa³am to, co we mnie najlepsze. Najpierw ¿ebra³am o ³akocie, a póŸniej pokazywa³am ró¿ki. Gdy ktoœ próbowa³ zbli¿yÌ siê do mojej nogi lub grzbietu, napotyka³ moje zêby. I tak siê zniechêca³. Wykluczone by³o wiêc, abym s³u¿y³a dziecku. Dopiero Nessie zdo³a³a do mnie dotrzeÌ. Kiedy j¹ zobaczy³am jasne by³o dla mnie, ¿e szybko odrzuci propozycjê kupienia mnie. Jak zwykle zaczê³am ¿ebraÌ, ze s³odkim wyrazem pyska, lecz to nic nie da³o. Dziewczyna tylko pog³adzi³a mnie po ³bie. Kiedy chcia³a dotkn¹Ì mojej z³otej sierœci, wyskoczy³am z zêbami. Dosta³am jednak lekkie klepniêcie i stanowczy wyraz twarzy. Gdy da³am siê jej swobodnie dotykaÌ i podnosiÌ nogi, zosta³am nagrodzona. Hodowca z dum¹ stwierdzi³, ¿e znalaz³am w³aœciw¹ osobê i tak zosta³am sprzedana...
Krótki opis wygl¹du: Z³ocista sierœÌ z czarn¹ grzyw¹ i ogonem. Ogon i grzywa gêste i d³ugie. Moje nogi te¿ s¹ czarne. Oczy przepiêknie b³yszcz¹ w œwietle ksiê¿yca.
Charakter: Uwielbiam biegaĂŚ i skakaĂŚ przez przeszkody, lecz najwiĂŞkszÂą frajdĂŞ sprawia mi rywalizacja. Jestem wiĂŞc skÂłonna do dominacji, nigdy (moÂże czasami) ulegÂła. Dla nieznajomych oschÂła i nieufna. Dla wrogĂłw wredna i bezwzglĂŞdna. Jeszcze nigdy w nikim nie zakochaÂłam. Zwykle traktujĂŞ pÂłeĂŚ przeciwnÂą tak samo jak mojÂą wÂłasnÂą, choĂŚ z mniejszym zaufaniem. JeÂżeli siĂŞ z kimÂś zaprzyjaÂźniĂŞ to na zawsze. NienawidzĂŞ kÂłamcĂłw i zdrajcĂłw, ale rĂłwnieÂż przegranej.
UjeÂżdÂżona: Nie Tak.
WÂłaÂściciel: Vanessa Anderson.
ZdjĂŞcie:

W 'typie' chodzi mi o to czy bĂŞdziesz koniem, czy kucem .

Zapraszam ! ~ Furia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 09:35:24 wysłane przez Furia » Zapisane

Elaine
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2012, 14:10:35 »

ImiĂŞ: Elaine (w skrĂłcie El)
PÂłeĂŚ:Klacz
Typ: KoĂą
Rasa: KoĂą Fryzyjski
Ranga w stadzie: Wojowniczka
Krótka Historia: Urodzi³am siê w biednym gospodarstwie gdzie by³o ma³o koni.Matka umar³a 2 miesi¹ce po narodzeniu, ojciec by³ nieznany.Mój by³y w³aœciciel - Jack by³ doœÌ stary i mia³ ma³o pieniêdzy na utrzymanie rodziny.Sprzeda³ mnie niejakiemu Johnowi.John by³ bogaty i wstrêtny.Nie dba³ o mnie. Jego syn jeszcze gorszy.Rzuca³ kamieniami,bi³.W koùcu i on mnie sprzeda³.Kupi³a mnie Limaul Gold.
KrĂłtki opis wyglÂądu: gĂŞsta czarna grzywa i ogon.
Charakter: Jestem tajemnicza,niekiedy szalona.NienawidzĂŞ gdy ktoÂś wygrywa zamiast ja.Zawsze jestem dumna.
UjeÂżdÂżona: Nie
WÂłaÂściciel: Limaul Gold
ZdjĂŞcie:

Spoczko, akcept =). Tylko rangĂŞ wybierz =D. ~ Furia .
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 16:53:05 wysłane przez Elaine » Zapisane
Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2012, 17:43:17 »

ImiĂŞ: Tiara
PÂłeĂŚ: Klacz.
Typ: KoĂą.
Rasa: koĂą andaluzyjski
Ranga w stadzie: Doradca przewodniczki
Krótka historia: Urodzi³am siê w hodowli, lecz stawia³am opór w uje¿d¿aniu. Nikt nie móg³ sobie ze mn¹ poradziÌ. Jedyn¹ mi³oœÌ, jak¹ otrzyma³am by³a moja matka Rapsodia, ale sprzedali j¹ gdy mia³am 6 miesiêcy. Nie mog³am zapanowaÌ nad gniewem wobec w³aœciciela hodowli. By³ bogaty, a jeden koù w te czy wewte to nie by³a ¿adna ró¿nica. Sprzeda³ mnie, ale ja uciek³am. Mieszka³am w pobli¿u jakiejœ stajni, a wiêc nie by³am sama.
Krótki opis wygl¹du: Ma bia³¹ i mi³¹ w dotyku sierœÌ oraz d³ug¹ równie¿ bia³¹ grzywê. W k³êbie ma 1,70 m. Nie ma podków.
UjeÂżdÂżona: Nie.Tak
WÂłaÂściciel: Ellie Grey
ZdjĂŞcie]

Okey, sponio jest =). Tylko jeszcze wybierz sobie rangĂŞ (juÂż dodaÂłam .). Po za tym - Akcept =) ~ Furia .
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:22:16 wysłane przez Tiara » Zapisane

Piorun
Nowy w stadzie.
*

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2012, 17:56:55 »

ImiĂŞ: Piorun
PÂłeĂŚ: Ogier
Rasa: Knabstrup
Ranga w stadzie: Brak, gdyÂż jestem Âźrebakiem  =]
Krótka historia: Nie urodzi³em siê w hodowli. By³em najsilniejszym Ÿrebakiem w gospodarstwie. Gospodarz nie by³ najmilszym facetem we wsi. Ojciec Pioruna poszed³ na rze¿, a matkê sprzedali. Syn gospodarza by³ super! Jednak ojciec zawsze go bi³ do krwi z niewiadomego powodu. Ch³opak codziennie zamyka³ siê w pokoju. Raz rano ba³ siê ojca i nie wyszed³. Gospodarz wywali³ drzwi i ze wœciek³oœci zabi³ syna, wszyscy oskar¿ali faceta o zabójstwo. Dosta³ do¿ywocie. Konie sprzedano oprócz Pioruna.Skazali go na rzeŸ. On jednak siê nie da³. Szarpa³ siê i ucieka³. Jeden facet zobaczy³ Ÿrebaka. Kupi³ go za du¿¹ cenê.
Charakter: Kocham biegaĂŚ i skakaĂŚ. LubiĂŞ siĂŞ teÂż siĂŞ bawiĂŚ. Jestem bardzo posÂłuszny i silny. OdwaÂżny takÂże.
UjeÂżdÂżony: Nie
WÂłaÂściciel: James Andrey
ZdjĂŞcie:

Na razie akcept =).~ Furia .
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 19:15:52 wysłane przez Piorun » Zapisane
Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2012, 15:04:25 »

ImiĂŞ:Carino
PÂłeĂŚ: ogier
Typ: Kon
Rasa: KoĂą fryzyjski
Ranga w stadzie: Medyk
KrĂłtka: UrodziÂłem si w dzikim stadzie koni. Jednak po kilku miesiÂącach caÂłe stado wyÂłapano i udomowiono. W mojej histor czĂŞsto zmieniaÂłam wÂłaÂściciela. PrzewaÂżnie byÂł to dobry wÂłaÂściciel ale trafiali sie tacy ktĂłrzy traktowali mnie jak psa.W koĂącu trafiÂłem do Katariny i tu zostaÂłem.
Charakter: Uwielbia ciÂągle byĂŚ w ruchu, tajemniczy, nieufny, PosÂłuszny tylko Katarinie. Dostojny i silny.
UjeÂżdÂżony: Tak
WÂłaÂściciel: Katarina Cherrie
ZdjĂŞcie:

TrochĂŞ denerwuje mnie: "PosÂłuszny tylko Katarinie" . Ale poza tym akcept =) ~ Furia.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2012, 16:21:33 wysłane przez Furia » Zapisane
Banito
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2012, 13:56:17 »

ImiĂŞ: Banito, jego peÂłne imiĂŞ brzmi: Banito Dark
Rasa: KoĂą Andaluzyjski
Ranga w stadzie: MoÂże, StraÂżnik?
KrĂłtka historia: Có¿, urodziÂłem siĂŞ w hodowli AndaluzĂłw. Nie byÂło tam ciekawie, gdyÂż wszĂŞdzie byÂła jedna rasa. ÂŻaden siĂŞ od siebie nie ró¿niÂł. MiaÂłem 2 lata, gdy hodowlĂŞ trzeba byÂło zburzyĂŚ, bo wedÂług burmistrza "przeszkadzaÂła" tylko ludziom mieszkajÂącym w mieÂście. OczywiÂście hodowla zostaÂła zaÂłoÂżona na terenie miasta na odludziu. Nie byÂła bardzo widoczna, jednak Âłatwo byÂło do niej trafiĂŚ asfaltowÂą dró¿kÂą. KaÂżdy kto chciaÂł konia rasy Andaluzyjski, miaÂł szczĂŞÂście gdy ujrzaÂł niewielki napis "Hodowla Koni Andaluzyjskich".  Banito, jako jeden z najsilniejszych i najmÂłodszych ogierĂłw zostaÂł kupiony jako jeden z pierwszych. ByÂł wypoÂżyczany i sprzedawany do ró¿nych hodowli i gospodarzy. Jednak dopiero po 1 roku zostaÂł u jednej gospodyni na staÂłe. MiaÂła na imiĂŞ Anita Dromb i byÂła cudowna. Na szczĂŞÂście zostaÂł kupiony jako pierwszy, bo reszta koni, ktĂłre nie zostaÂły sprzedane w danym terminie zostaÂły skazane na okrutnÂą ÂśmierĂŚ na rzezi...
Charakter: Jestem delikatny, czu³y i odwa¿ny. Jestem silny i mogê unieœÌ ciê¿ar do 120 kg. Ten ogier z wielk¹ chêci¹ znalaz³by sobie partnerkê, ale któ¿ to wie? Mo¿e kiedyœ siê znajdzie?
WÂłaÂściciel: Anita Dromb
ZdjĂŞcie:

Akcept =). ~ Furia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 13:54:04 wysłane przez Banito » Zapisane
Lucy
Nowy w stadzie.
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2012, 19:03:44 »

ImiĂŞ: Lucy (peÂłne imiĂŞ: Kaŝtanarbo Neebla Lucy)
PÂłeĂŚ: Klacz
Rasa: KoĂą czystej krwi arabskiej
Ranga w stadzie: ObroĂąca, albo doradca przewodnika...
KrĂłtka historia:  Klacz urodziÂła siĂŞ w Anglii w prestiÂżowej hodowli arabĂłw, a poniewaÂż hodowla wspó³pracowaÂła z AmerykaĂąskim Stowarzyszeniem WyÂścigĂłw Konnych uznano, Âże po odchowaniu Lucy trafi do ameryki. I tak toÂż siĂŞ staÂło. Klaczka zostaÂła podjĂŞta wielkiej prĂłbie. Przez rok trenowaÂła ile siÂł tylko miaÂła, a póŸniej zaczĂŞÂła odczuwaĂŚ tego efekty. WygraÂła wiele wyÂścigĂłw i byÂła Âłatwo rozpoznawalna. ZostaÂła sprzedana tutaj za grube pieniÂądze. Podczas swego Âżycia trenowaÂła takÂże skoki wiĂŞc nie jest zÂła w zawodach skokĂłw i WKKW.
Krótki opis wygl¹du: Lucy jest kasztanow¹ klacz¹ o bardzo lœni¹cej sierœci. Nad kolanami jej sierœÌ przechodzi w czerù. Na nogach ma bielutkie skarpetki, a na pysku bia³¹ strza³kê. Posiada kar¹ grzywê i ogon. Ma ciemnobr¹zowe oczêta ^_^
Charakter: Lucy jest bardzo energiczna i rozbrykana. Nie nadaje siĂŞ jako koĂą dla poczÂątkujÂących. Klaczka ma duÂży temperament i czĂŞsto wywija baranki oraz staje dĂŞba. JeÂśli oddaje siĂŞ treningu wyÂścigowemu z jeÂźdÂźcem nic jej nie zatrzyma. ChcĂŞ dziaÂłaĂŚ sama i pruje przez siebie niczym rakieta. ÂŚwietnie nadaje siĂŞ do terenĂłw i zawodĂłw w przeÂłaju. Jest oprĂłcz tego, Âże szybka to jeszcze zwinna. Po prostu cud, miĂłd i orzeszki Chichot
UjeÂżdÂżona: Tak
WÂłaÂściciel: Layla Heartephilia
ZdjĂŞcie:

No dobrze... Mam pewne wÂątpliwoÂści co do jej temperamentu... -,-. I jeszcze zanim zaczniesz cokolwiek pisaĂŚ wstaw fotĂŞ ;p. Na razie akcept ~ Furia .
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 19:11:07 wysłane przez Lucy » Zapisane

ZakazujĂŞ kopiowania czegokolwiek z mojego profilu!

« Odpowiedz #7 : Listopad 17, 2012, 14:22:07 »

ImiĂŞ: Ontario
Typ: koĂą <3
Rasa: mieszaniec
Ranga w stadzie: Doradca przewodnika
Krótka historia: Koù mo¿e i stary, ale kochany. Urodzi³ siê w szkó³ce jeŸdzieckiej. Na grzbiecie nosi³ ju¿ mnóstwo doros³ych jak i dzieci. (Tak, na prawdê to jeŸdzi³am na Ontariu i to jego prawdziwe imiê i wiek) Wygrywa³ du¿o wyœcigów i konkursy skoków. Ogier du¿o podró¿owa³, wiêc jest jako tako przyzwyczajony, a wracaj¹c do szkó³ki. Urodzi³ siê w Polsce i nigdy nie by³ za granic¹. Nie do koùca zna³ swoich rodziców, ale jest szczêœliwy. Po 16 latach po swoich narodzinach (oj, du¿o) trafi³ tutaj.
Charakter: PeÂłny energii skoczek i wyÂścigowiec. Jest delikatny i spokojny, idealnie nadaje siĂŞ dla mÂłodych, poczÂątkujÂących jeÂźdÂźcĂłw jak i dla dzieci. Jego wÂłaÂścicielka chodziÂła z nim na takie spacery, gdzie koĂą poznawaÂł wszystkich ludzi w mieÂście. Jest on przyjaznym koniem. Czasem jest leniwy.
WÂłaÂścicielka: Allien Fall
ZdjĂŞcie:

Dobra, juÂż jest OK ;P. Akcept. ~ Furia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 16:44:34 wysłane przez Ontario » Zapisane
Seraphia
Nowy w stadzie.
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2012, 19:48:47 »

ImiĂŞ: Seraphia
PÂłeĂŚ:Klacz
Rasa: KoĂą Arabski
Ranga w stadzie: moÂże... wojowniczka
KrĂłtka Historia: Sarabella dostaÂła jÂą w wieku 15 lat.ByÂła wtedy mÂłodziutka.Nie miaÂła nawet roku.Jej matkĂŞ zabito.Nie byÂło dla niej ratunku, ale rodzice Sarabelli siĂŞ ulitowali.Od tamtej pory byÂła ujeÂżdÂżana i trenowana.WygraÂła 1 konkurs i zajĂŞÂła 3 miejsce na wystawie.Kiedy Sarabella siĂŞ wyprowadzaÂła, trudno jej byÂło poÂżegnaĂŚ dom.Jednak jakoÂś to przeÂżyÂła
Charakter: Mimo wyglÂądu jestem silna.Ale takÂże delikatna i czuÂła.MojÂą pasjÂą sÂą zawody w galopie.Jestem przyjacielska i towarzyska.
UjeÂżdÂżona: tak
WÂłaÂściciel: Sarabella Angel

Tutaj juÂż niestety zbyt niedbale. Dodaj do historii ze dwa zdania zÂłoÂżone, a do charakteru przynajmniej jeszcze trzy cechy. ~ Furia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2012, 08:29:54 wysłane przez Seraphia » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: