Furia
|
 |
« : Październik 27, 2012, 21:53:03 » |
|
Tutaj mo¿emy siê zapisaÌ. Pisz¹c 'siê' mam na myœli nas, czyli konie. Proszê zrobiÌ to w taki sam sposób jak ja =). Imiê: Furia. P³eÌ: Klacz. Typ: Koù. Wiek: 3,5 roku. Rasa: Koù acha³-tekiùski. Ranga w stadzie: Przewodniczka . Krótka historia: Urodzi³am siê w hodowli koni acha³-tekiùskich. Moja matka - Rosa by³a jedn¹ z najpiêkniejszych klaczy w okolicy, a skrzy¿owana z ogierem Pentagonem, urodzi³a (jak mówili) przeœliczne Ÿrebiê, a mianowicie mnie. By³am ozdob¹ hodowli mojego w³aœciciela. Mia³ wiele propozycji sprzedania mnie i mojej matki, ale na ¿adn¹ z nich siê nie zgodzi³. Dopiero kiedy jego pieni¹dze zaczê³y siê wyczerpywaÌ, z bólem serca zacz¹³ szukaÌ mi nowego w³aœciciela. Nie tylko by³am zabójczo piêkna, ale te¿ mia³am charakterek. Potrafi³am w czasie beztroskiej zabawy, sprzedaÌ ostrego kopniaka. To by³ przejaw czystej wrednoœci, a nie huœtawek nastroju. Hodowca nazwa³ mnie wiêc Furi¹, jako ¿e by³am ca³kowicie nieprzewidywalna. PóŸniej moj¹ specjalnoœci¹ by³o zbywanie nowych w³aœcicieli. Kiedy taki ochotnik wchodzi³ do mojego boksu, pokazywa³am to, co we mnie najlepsze. Najpierw ¿ebra³am o ³akocie, a póŸniej pokazywa³am ró¿ki. Gdy ktoœ próbowa³ zbli¿yÌ siê do mojej nogi lub grzbietu, napotyka³ moje zêby. I tak siê zniechêca³. Wykluczone by³o wiêc, abym s³u¿y³a dziecku. Dopiero Nessie zdo³a³a do mnie dotrzeÌ. Kiedy j¹ zobaczy³am jasne by³o dla mnie, ¿e szybko odrzuci propozycjê kupienia mnie. Jak zwykle zaczê³am ¿ebraÌ, ze s³odkim wyrazem pyska, lecz to nic nie da³o. Dziewczyna tylko pog³adzi³a mnie po ³bie. Kiedy chcia³a dotkn¹Ì mojej z³otej sierœci, wyskoczy³am z zêbami. Dosta³am jednak lekkie klepniêcie i stanowczy wyraz twarzy. Gdy da³am siê jej swobodnie dotykaÌ i podnosiÌ nogi, zosta³am nagrodzona. Hodowca z dum¹ stwierdzi³, ¿e znalaz³am w³aœciw¹ osobê i tak zosta³am sprzedana... Krótki opis wygl¹du: Z³ocista sierœÌ z czarn¹ grzyw¹ i ogonem. Ogon i grzywa gêste i d³ugie. Moje nogi te¿ s¹ czarne. Oczy przepiêknie b³yszcz¹ w œwietle ksiê¿yca. Charakter: Uwielbiam biegaÌ i skakaÌ przez przeszkody, lecz najwiêksz¹ frajdê sprawia mi rywalizacja. Jestem wiêc sk³onna do dominacji, nigdy (mo¿e czasami) uleg³a. Dla nieznajomych osch³a i nieufna. Dla wrogów wredna i bezwzglêdna. Jeszcze nigdy w nikim nie zakocha³am. Zwykle traktujê p³eÌ przeciwn¹ tak samo jak moj¹ w³asn¹, choÌ z mniejszym zaufaniem. Je¿eli siê z kimœ zaprzyjaŸniê to na zawsze. Nienawidzê k³amców i zdrajców, ale równie¿ przegranej. Uje¿d¿ona: Nie Tak. W³aœciciel: Vanessa Anderson. Zdjêcie: W 'typie' chodzi mi o to czy bêdziesz koniem, czy kucem  . Zapraszam ! ~ Furia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 09:35:24 wysłane przez Furia »
|
|
|
|
|
Elaine
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2012, 14:10:35 » |
|
Imiê: Elaine (w skrócie El) P³eÌ:Klacz Typ: Koù Wiek: 3 lata Rasa: Koù Fryzyjski Ranga w stadzie: Wojowniczka Krótka Historia: Urodzi³am siê w biednym gospodarstwie gdzie by³o ma³o koni.Matka umar³a 2 miesi¹ce po narodzeniu, ojciec by³ nieznany.Mój by³y w³aœciciel - Jack by³ doœÌ stary i mia³ ma³o pieniêdzy na utrzymanie rodziny.Sprzeda³ mnie niejakiemu Johnowi.John by³ bogaty i wstrêtny.Nie dba³ o mnie. Jego syn jeszcze gorszy.Rzuca³ kamieniami,bi³.W koùcu i on mnie sprzeda³.Kupi³a mnie Limaul Gold. Krótki opis wygl¹du: gêsta czarna grzywa i ogon. Charakter: Jestem tajemnicza,niekiedy szalona.Nienawidzê gdy ktoœ wygrywa zamiast ja.Zawsze jestem dumna. Uje¿d¿ona: Nie W³aœciciel: Limaul Gold Zdjêcie: Spoczko, akcept =). Tylko rangê wybierz =D. ~ Furia .
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 16:53:05 wysłane przez Elaine »
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2012, 17:43:17 » |
|
Imiê: Tiara P³eÌ: Klacz. Typ: Koù. Wiek: 3 lata Rasa: koù andaluzyjski Ranga w stadzie: Doradca przewodniczki Krótka historia: Urodzi³am siê w hodowli, lecz stawia³am opór w uje¿d¿aniu. Nikt nie móg³ sobie ze mn¹ poradziÌ. Jedyn¹ mi³oœÌ, jak¹ otrzyma³am by³a moja matka Rapsodia, ale sprzedali j¹ gdy mia³am 6 miesiêcy. Nie mog³am zapanowaÌ nad gniewem wobec w³aœciciela hodowli. By³ bogaty, a jeden koù w te czy wewte to nie by³a ¿adna ró¿nica. Sprzeda³ mnie, ale ja uciek³am. Mieszka³am w pobli¿u jakiejœ stajni, a wiêc nie by³am sama. Krótki opis wygl¹du: Ma bia³¹ i mi³¹ w dotyku sierœÌ oraz d³ug¹ równie¿ bia³¹ grzywê. W k³êbie ma 1,70 m. Nie ma podków. Uje¿d¿ona: Nie.Tak W³aœciciel: Ellie Grey Zdjêcie] Okey, sponio jest =). Tylko jeszcze wybierz sobie rangê (ju¿ doda³am .). Po za tym - Akcept =) ~ Furia .
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:22:16 wysłane przez Tiara »
|
|
|
|
|
Piorun
Nowy w stadzie.

http://www.mypets.net.au/upload/flex_img/large_161
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2012, 17:56:55 » |
|
Imiê: Piorun P³eÌ: Ogier Typ: Koù Wiek: 7 miesiêcy Rasa: Knabstrup Ranga w stadzie: Brak, gdy¿ jestem Ÿrebakiem =] Krótka historia: Nie urodzi³em siê w hodowli. By³em najsilniejszym Ÿrebakiem w gospodarstwie. Gospodarz nie by³ najmilszym facetem we wsi. Ojciec Pioruna poszed³ na rze¿, a matkê sprzedali. Syn gospodarza by³ super! Jednak ojciec zawsze go bi³ do krwi z niewiadomego powodu. Ch³opak codziennie zamyka³ siê w pokoju. Raz rano ba³ siê ojca i nie wyszed³. Gospodarz wywali³ drzwi i ze wœciek³oœci zabi³ syna, wszyscy oskar¿ali faceta o zabójstwo. Dosta³ do¿ywocie. Konie sprzedano oprócz Pioruna.Skazali go na rzeŸ. On jednak siê nie da³. Szarpa³ siê i ucieka³. Jeden facet zobaczy³ Ÿrebaka. Kupi³ go za du¿¹ cenê. Charakter: Kocham biegaÌ i skakaÌ. Lubiê siê te¿ siê bawiÌ. Jestem bardzo pos³uszny i silny. Odwa¿ny tak¿e. Uje¿d¿ony: Nie W³aœciciel: James Andrey Zdjêcie: Na razie akcept =).~ Furia .
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 19:15:52 wysłane przez Piorun »
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2012, 15:04:25 » |
|
ImiĂŞ:Carino PÂłeĂŚ: ogier Typ: Kon Wiek:3 lata Rasa: KoĂą fryzyjski Ranga w stadzie: Medyk KrĂłtka: UrodziÂłem si w dzikim stadzie koni. Jednak po kilku miesiÂącach caÂłe stado wyÂłapano i udomowiono. W mojej histor czĂŞsto zmieniaÂłam wÂłaÂściciela. PrzewaÂżnie byÂł to dobry wÂłaÂściciel ale trafiali sie tacy ktĂłrzy traktowali mnie jak psa.W koĂącu trafiÂłem do Katariny i tu zostaÂłem. Charakter: Uwielbia ciÂągle byĂŚ w ruchu, tajemniczy, nieufny, PosÂłuszny tylko Katarinie. Dostojny i silny. UjeÂżdÂżony: Tak WÂłaÂściciel: Katarina Cherrie ZdjĂŞcie: TrochĂŞ denerwuje mnie: "PosÂłuszny tylko Katarinie" . Ale poza tym akcept =) ~ Furia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2012, 16:21:33 wysłane przez Furia »
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2012, 13:56:17 » |
|
Imiê: Banito, jego pe³ne imiê brzmi: Banito Dark P³eÌ: Ogier Typ: Koù Wiek: 3.5 roku Rasa: Koù Andaluzyjski Ranga w stadzie: Mo¿e, Stra¿nik?  Krótka historia: Có¿, urodzi³em siê w hodowli Andaluzów. Nie by³o tam ciekawie, gdy¿ wszêdzie by³a jedna rasa. ¯aden siê od siebie nie ró¿ni³. Mia³em 2 lata, gdy hodowlê trzeba by³o zburzyÌ, bo wed³ug burmistrza "przeszkadza³a" tylko ludziom mieszkaj¹cym w mieœcie. Oczywiœcie hodowla zosta³a za³o¿ona na terenie miasta na odludziu. Nie by³a bardzo widoczna, jednak ³atwo by³o do niej trafiÌ asfaltow¹ dró¿k¹. Ka¿dy kto chcia³ konia rasy Andaluzyjski, mia³ szczêœcie gdy ujrza³ niewielki napis "Hodowla Koni Andaluzyjskich". Banito, jako jeden z najsilniejszych i najm³odszych ogierów zosta³ kupiony jako jeden z pierwszych. By³ wypo¿yczany i sprzedawany do ró¿nych hodowli i gospodarzy. Jednak dopiero po 1 roku zosta³ u jednej gospodyni na sta³e. Mia³a na imiê Anita Dromb i by³a cudowna. Na szczêœcie zosta³ kupiony jako pierwszy, bo reszta koni, które nie zosta³y sprzedane w danym terminie zosta³y skazane na okrutn¹ œmierÌ na rzezi... Charakter: Jestem delikatny, czu³y i odwa¿ny. Jestem silny i mogê unieœÌ ciê¿ar do 120 kg. Ten ogier z wielk¹ chêci¹ znalaz³by sobie partnerkê, ale któ¿ to wie? Mo¿e kiedyœ siê znajdzie? Uje¿d¿ony: Tak W³aœciciel: Anita Dromb Zdjêcie: Akcept =). ~ Furia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 13:54:04 wysłane przez Banito »
|
|
|
|
|
Lucy
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 08, 2012, 19:03:44 » |
|
ImiĂŞ: Lucy (peÂłne imiĂŞ: Kaŝtanarbo Neebla Lucy) PÂłeĂŚ: Klacz Typ: KoĂą Wiek: 6 lat Rasa: KoĂą czystej krwi arabskiej Ranga w stadzie: ObroĂąca, albo doradca przewodnika... KrĂłtka historia: Klacz urodziÂła siĂŞ w Anglii w prestiÂżowej hodowli arabĂłw, a poniewaÂż hodowla wspó³pracowaÂła z AmerykaĂąskim Stowarzyszeniem WyÂścigĂłw Konnych uznano, Âże po odchowaniu Lucy trafi do ameryki. I tak toÂż siĂŞ staÂło. Klaczka zostaÂła podjĂŞta wielkiej prĂłbie. Przez rok trenowaÂła ile siÂł tylko miaÂła, a póŸniej zaczĂŞÂła odczuwaĂŚ tego efekty. WygraÂła wiele wyÂścigĂłw i byÂła Âłatwo rozpoznawalna. ZostaÂła sprzedana tutaj za grube pieniÂądze. Podczas swego Âżycia trenowaÂła takÂże skoki wiĂŞc nie jest zÂła w zawodach skokĂłw i WKKW. KrĂłtki opis wyglÂądu: Lucy jest kasztanowÂą klaczÂą o bardzo lÂśniÂącej sierÂści. Nad kolanami jej sierœÌ przechodzi w czerĂą. Na nogach ma bielutkie skarpetki, a na pysku bia³¹ strzaÂłkĂŞ. Posiada karÂą grzywĂŞ i ogon. Ma ciemnobrÂązowe oczĂŞta ^_^ Charakter: Lucy jest bardzo energiczna i rozbrykana. Nie nadaje siĂŞ jako koĂą dla poczÂątkujÂących. Klaczka ma duÂży temperament i czĂŞsto wywija baranki oraz staje dĂŞba. JeÂśli oddaje siĂŞ treningu wyÂścigowemu z jeÂźdÂźcem nic jej nie zatrzyma. ChcĂŞ dziaÂłaĂŚ sama i pruje przez siebie niczym rakieta. ÂŚwietnie nadaje siĂŞ do terenĂłw i zawodĂłw w przeÂłaju. Jest oprĂłcz tego, Âże szybka to jeszcze zwinna. Po prostu cud, miĂłd i orzeszki UjeÂżdÂżona: Tak WÂłaÂściciel: Layla Heartephilia ZdjĂŞcie: No dobrze... Mam pewne wÂątpliwoÂści co do jej temperamentu... -,-. I jeszcze zanim zaczniesz cokolwiek pisaĂŚ wstaw fotĂŞ ;p. Na razie akcept ~ Furia .
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 19:11:07 wysłane przez Lucy »
|
|
ZakazujĂŞ kopiowania czegokolwiek z mojego profilu!___________ Kaŝtanarbo Neebla Lucy___________  ___________ 
|
|
|
Ontario
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 17, 2012, 14:22:07 » |
|
Imiê: Ontario P³eÌ: Ogier Typ: koù <3 Wiek: 4 lat Rasa: mieszaniec Ranga w stadzie: Doradca przewodnika Krótka historia: Koù mo¿e i stary, ale kochany. Urodzi³ siê w szkó³ce jeŸdzieckiej. Na grzbiecie nosi³ ju¿ mnóstwo doros³ych jak i dzieci. (Tak, na prawdê to jeŸdzi³am na Ontariu i to jego prawdziwe imiê i wiek) Wygrywa³ du¿o wyœcigów i konkursy skoków. Ogier du¿o podró¿owa³, wiêc jest jako tako przyzwyczajony, a wracaj¹c do szkó³ki. Urodzi³ siê w Polsce i nigdy nie by³ za granic¹. Nie do koùca zna³ swoich rodziców, ale jest szczêœliwy. Po 16 latach po swoich narodzinach (oj, du¿o) trafi³ tutaj. Charakter: Pe³ny energii skoczek i wyœcigowiec. Jest delikatny i spokojny, idealnie nadaje siê dla m³odych, pocz¹tkuj¹cych jeŸdŸców jak i dla dzieci. Jego w³aœcicielka chodzi³a z nim na takie spacery, gdzie koù poznawa³ wszystkich ludzi w mieœcie. Jest on przyjaznym koniem. Czasem jest leniwy. Uje¿d¿ony: Tak W³aœcicielka: Allien Fall Zdjêcie: Dobra, ju¿ jest OK ;P. Akcept. ~ Furia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 16:44:34 wysłane przez Ontario »
|
|
|
|
|
Seraphia
Nowy w stadzie.

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2012, 19:48:47 » |
|
ImiĂŞ: Seraphia PÂłeĂŚ:Klacz Typ: KoĂą Wiek: 3 lata Rasa: KoĂą Arabski Ranga w stadzie: moÂże... wojowniczka KrĂłtka Historia: Sarabella dostaÂła jÂą w wieku 15 lat.ByÂła wtedy mÂłodziutka.Nie miaÂła nawet roku.Jej matkĂŞ zabito.Nie byÂło dla niej ratunku, ale rodzice Sarabelli siĂŞ ulitowali.Od tamtej pory byÂła ujeÂżdÂżana i trenowana.WygraÂła 1 konkurs i zajĂŞÂła 3 miejsce na wystawie.Kiedy Sarabella siĂŞ wyprowadzaÂła, trudno jej byÂło poÂżegnaĂŚ dom.Jednak jakoÂś to przeÂżyÂła Charakter: Mimo wyglÂądu jestem silna.Ale takÂże delikatna i czuÂła.MojÂą pasjÂą sÂą zawody w galopie.Jestem przyjacielska i towarzyska. UjeÂżdÂżona: tak WÂłaÂściciel: Sarabella Angel Tutaj juÂż niestety zbyt niedbale. Dodaj do historii ze dwa zdania zÂłoÂżone, a do charakteru przynajmniej jeszcze trzy cechy. ~ Furia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2012, 08:29:54 wysłane przez Seraphia »
|
|
|
|
|
|