Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 20:03:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor W±tek: Las li¶ciasty.  (Przeczytany 2533 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 28, 2012, 20:32:30 »

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:21:21 »

Po chwili znale¼li¶my siê  w lesie li¶ciastym. Zwolni³am do k³usa i parsknê³am cicho, czekaj±c na przybycie Carino.

Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:24:26 »

Wbieg³em i równie¿ zwolni³em. Podszed³em do Furi i lekko uszczypn±³em j± w zad.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:29:06 »

Ostatkiem si³ powstrzyma³am siê od wierzgniêcia. Zar¿a³am cicho i szturchnê³am Carino w ³opatkê.
- Piêknie tu. - powiedzia³a z zachwytem Ness.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:32:04 »

Nie odda³em Furi tylko zar¿a³em weso³o.:
-Zgadzam siê, a mo¿e pomo¿esz mi w treningu Carino w skokach?-zaproponowa³a Kat klepi±c mnie w szyje.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:40:50 »

- A mo¿e same by¶my tego spróbowa³y? - zapyta³am Kat. - My¶lisz, ¿e jest gotowa?
Parsknê³am g³o¶no, a¿ ptaki z pobliskiego drzewa zerwa³y siê i pofrunê³y w niebo. Przestraszona ha³asem pogalopowa³am trochê, ale zaraz wróci³am do k³usika.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:43:41 »

Podbieg³em do Furi. Wtedy Kat powiedzia³a:
-No nie wiem czy Furia poradzi sobie z przeszkodami jakie skacze Carino. Ale mo¿emy spróbowaæ z mniejszymi.-zaproponowa³a weso³o a ja parskn±³em i znów szturchn±³em Furie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:51:23 »

Ja sobie nie poradzê?! Parsknê³am oburzona i lekko wyprzedzi³am Kat.
- Poradziæ, owszem poradzi sobie. Æwiczy³am j±, lecz bez je¼d¼ca. Teraz wystarczy, ¿e bêdzie mia³a mnie na grzbiecie... - zamy¶li³a siê Ness. Wiele treningów mia³am na poprawê skoków i nadzwyczaj je uwielbia³am.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:53:16 »

Wyrówna³em kroku z Furi±.
-Ok, to jedziemy?-zaproponowa³a Kat, a ja dos³ownie nie mog³em sie doczekaæ skoków.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 30, 2012, 19:59:14 »

- Zgadzasz siê, ma³a? - zapyta³am Furii. Parsknê³am rado¶nie, ale nagle przypomnia³am sobie jedn± rzecz... Siod³o! Zatrzyma³am siê gwa³townie i stanê³am dêba, lecz Nessie nie spad³a.
- Furia! Uspokój siê! - krzyknê³a stanowczo, a ja wierzgnê³am mocno. Vanessa zachwia³a siê, ale nie spad³a. - Spokój, mówiê! - krzyknê³a znowu, a ja przesta³am. - Tak, ju¿ dobrze. Dasz sobie radê, prawda? - zapyta³am Carino i Kat, jednocze¶nie klepi±c Furiê po szyi.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:00:59 »

-Damy rade-Kat niemal to wy¶piewa³a z zadowolenia, a ja parskn±³em rado¶nie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:06:48 »

- Dziêki. - spojrza³am wdziêcznie na moich przyjació³. - S³ysza³a¶? - zwróci³am siê do Furii.
Uspokoi³am siê nieco. Tak, siod³o to piku¶. Parsknê³am i rozlu¼ni³am nieco miê¶nie. Ness ¶cisnê³a mi boki ³ydkami i poprowadzi³a w stronê uje¿d¿alni.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 30, 2012, 20:08:04 »

Pojechali¶my za nimi.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #13 : Listopad 01, 2012, 18:55:30 »

wbieg³em. Na samym pocz±tku przeskoczy³am pieñ obalonego drzewa, Kat by³ dzisiaj weso³a i u¶miechniêta, byli¶my ju¿ prawie na ³±ce kiedy przede mn± wylecia³a sarna. Wystraszony zacz±³em wierzgaæ. Kat nie spodziewa³a sie tego i upad³a na ziemie. Kiedy siê uspokoi³em czeka³am a¿ Kat wstanie lecz nie zrobi³a tego. Z jej czo³a lecia³a krew. Przera¿ony postanowi³em biec po pomoc.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 01, 2012, 19:56:42 »

Po kilku kilometrach szalonego cwa³u, zahamowa³am ostro tu¿ przed Kat. W efekcie czego stanê³am dêba, lecz Ness pochyli³a siê do przodu i utrzyma³a na moim grzbiecie. Zeskoczy³a ze mnie zrêcznie i zarzuci³a wodze Carino na jego szyjê. Sta³am pos³usznie obok dziewczyny, obserwuj±c jej poczynania. Vanessa nie traci³a g³owy. Otar³a krew z czo³a Kat i wziê³a j± na rêce. Delikatnie u³o¿y³a j± na moim grzbiecie.
- Jed¼ p³ynnie i delikatnie, tak jak æwiczyli¶my. - rozkaza³a, po czym zwróci³a siê do Carino. - Mogê? - wskaza³a na jego grzbiet. By³a honorowa i szanowa³a zdanie innych, nawet zwierz±t.

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: