Wild Heart
Aktualności: Zima... Na leÂśnych ÂścieÂżkach coraz czĂŞÂściej spotykamy chÂłodny puch - Âśnieg <3. Klimat i pogoda zmieniajÂą siĂŞ bÂłyskawicznie. Raz pada upragniony Âśnieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektĂłrych budzi niepokĂłj, a w innych podziw. Na plaÂży zaczyna panowaĂŚ noc, a dnia prawie juÂż nie zauwaÂżamy...

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Kwiecień 09, 2025, 08:04:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Las liÂściasty.  (Przeczytany 2834 razy)
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« : Październik 28, 2012, 20:32:30 »

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2012, 19:21:21 »

Po chwili znaleÂźliÂśmy siĂŞ  w lesie liÂściastym. ZwolniÂłam do kÂłusa i parsknĂŞÂłam cicho, czekajÂąc na przybycie Carino.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2012, 19:24:26 »

Wbieg³em i równie¿ zwolni³em. Podszed³em do Furi i lekko uszczypn¹³em j¹ w zad.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2012, 19:29:06 »

Ostatkiem siÂł powstrzymaÂłam siĂŞ od wierzgniĂŞcia. ZarÂżaÂłam cicho i szturchnĂŞÂłam Carino w ÂłopatkĂŞ.
- PiĂŞknie tu. - powiedziaÂła z zachwytem Ness.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2012, 19:32:04 »

Nie oddaÂłem Furi tylko zarÂżaÂłem wesoÂło.:
-Zgadzam siĂŞ, a moÂże pomoÂżesz mi w treningu Carino w skokach?-zaproponowaÂła Kat klepiÂąc mnie w szyje.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2012, 19:40:50 »

- A moÂże same byÂśmy tego sprĂłbowaÂły? - zapytaÂłam Kat. - MyÂślisz, Âże jest gotowa?
ParsknĂŞÂłam gÂłoÂśno, aÂż ptaki z pobliskiego drzewa zerwaÂły siĂŞ i pofrunĂŞÂły w niebo. Przestraszona haÂłasem pogalopowaÂłam trochĂŞ, ale zaraz wrĂłciÂłam do kÂłusika.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2012, 19:43:41 »

PodbiegÂłem do Furi. Wtedy Kat powiedziaÂła:
-No nie wiem czy Furia poradzi sobie z przeszkodami jakie skacze Carino. Ale mo¿emy spróbowaÌ z mniejszymi.-zaproponowa³a weso³o a ja parskn¹³em i znów szturchn¹³em Furie.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 30, 2012, 19:51:23 »

Ja sobie nie poradzĂŞ?! ParsknĂŞÂłam oburzona i lekko wyprzedziÂłam Kat.
- Poradziæ, owszem poradzi sobie. Æwiczy³am j±, lecz bez je¼d¼ca. Teraz wystarczy, ¿e bêdzie mia³a mnie na grzbiecie... - zamy¶li³a siê Ness. Wiele treningów mia³am na poprawê skoków i nadzwyczaj je uwielbia³am.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #8 : Październik 30, 2012, 19:53:16 »

WyrĂłwnaÂłem kroku z FuriÂą.
-Ok, to jedziemy?-zaproponowaÂła Kat, a ja dosÂłownie nie mogÂłem sie doczekaĂŚ skokĂłw.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Październik 30, 2012, 19:59:14 »

- Zgadzasz siĂŞ, maÂła? - zapytaÂłam Furii. ParsknĂŞÂłam radoÂśnie, ale nagle przypomniaÂłam sobie jednÂą rzecz... SiodÂło! ZatrzymaÂłam siĂŞ gwaÂłtownie i stanĂŞÂłam dĂŞba, lecz Nessie nie spadÂła.
- Furia! UspokĂłj siĂŞ! - krzyknĂŞÂła stanowczo, a ja wierzgnĂŞÂłam mocno. Vanessa zachwiaÂła siĂŞ, ale nie spadÂła. - SpokĂłj, mĂłwiĂŞ! - krzyknĂŞÂła znowu, a ja przestaÂłam. - Tak, juÂż dobrze. Dasz sobie radĂŞ, prawda? - zapytaÂłam Carino i Kat, jednoczeÂśnie klepiÂąc FuriĂŞ po szyi.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #10 : Październik 30, 2012, 20:00:59 »

-Damy rade-Kat niemal to wyœpiewa³a z zadowolenia, a ja parskn¹³em radoœnie.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Październik 30, 2012, 20:06:48 »

- Dziêki. - spojrza³am wdziêcznie na moich przyjació³. - S³ysza³aœ? - zwróci³am siê do Furii.
UspokoiÂłam siĂŞ nieco. Tak, siodÂło to pikuÂś. ParsknĂŞÂłam i rozluÂźniÂłam nieco miĂŞÂśnie. Ness ÂścisnĂŞÂła mi boki Âłydkami i poprowadziÂła w stronĂŞ ujeÂżdÂżalni.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #12 : Październik 30, 2012, 20:08:04 »

PojechaliÂśmy za nimi.
Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #13 : Listopad 01, 2012, 18:55:30 »

wbieg³em. Na samym pocz¹tku przeskoczy³am pieù obalonego drzewa, Kat by³ dzisiaj weso³a i uœmiechniêta, byliœmy ju¿ prawie na ³¹ce kiedy przede mn¹ wylecia³a sarna. Wystraszony zacz¹³em wierzgaÌ. Kat nie spodziewa³a sie tego i upad³a na ziemie. Kiedy siê uspokoi³em czeka³am a¿ Kat wstanie lecz nie zrobi³a tego. Z jej czo³a lecia³a krew. Przera¿ony postanowi³em biec po pomoc.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 01, 2012, 19:56:42 »

Po kilku kilometrach szalonego cwaÂłu, zahamowaÂłam ostro tuÂż przed Kat. W efekcie czego stanĂŞÂłam dĂŞba, lecz Ness pochyliÂła siĂŞ do przodu i utrzymaÂła na moim grzbiecie. ZeskoczyÂła ze mnie zrĂŞcznie i zarzuciÂła wodze Carino na jego szyjĂŞ. StaÂłam posÂłusznie obok dziewczyny, obserwujÂąc jej poczynania. Vanessa nie traciÂła gÂłowy. OtarÂła krew z czoÂła Kat i wziĂŞÂła jÂą na rĂŞce. Delikatnie uÂłoÂżyÂła jÂą na moim grzbiecie.
- JedÂź pÂłynnie i delikatnie, tak jak ĂŚwiczyliÂśmy. - rozkazaÂła, po czym zwrĂłciÂła siĂŞ do Carino. - MogĂŞ? - wskazaÂła na jego grzbiet. ByÂła honorowa i szanowaÂła zdanie innych, nawet zwierzÂąt.

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: