Furia
|
 |
« : Październik 28, 2012, 20:32:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2012, 19:21:21 » |
|
Po chwili znaleÂźliÂśmy siĂŞ w lesie liÂściastym. ZwolniÂłam do kÂłusa i parsknĂŞÂłam cicho, czekajÂąc na przybycie Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2012, 19:24:26 » |
|
Wbieg³em i równie¿ zwolni³em. Podszed³em do Furi i lekko uszczypn¹³em j¹ w zad.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2012, 19:29:06 » |
|
Ostatkiem siÂł powstrzymaÂłam siĂŞ od wierzgniĂŞcia. ZarÂżaÂłam cicho i szturchnĂŞÂłam Carino w ÂłopatkĂŞ. - PiĂŞknie tu. - powiedziaÂła z zachwytem Ness.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2012, 19:32:04 » |
|
Nie oddaÂłem Furi tylko zarÂżaÂłem wesoÂło.: -Zgadzam siĂŞ, a moÂże pomoÂżesz mi w treningu Carino w skokach?-zaproponowaÂła Kat klepiÂąc mnie w szyje.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2012, 19:40:50 » |
|
- A moÂże same byÂśmy tego sprĂłbowaÂły? - zapytaÂłam Kat. - MyÂślisz, Âże jest gotowa? ParsknĂŞÂłam gÂłoÂśno, aÂż ptaki z pobliskiego drzewa zerwaÂły siĂŞ i pofrunĂŞÂły w niebo. Przestraszona haÂłasem pogalopowaÂłam trochĂŞ, ale zaraz wrĂłciÂłam do kÂłusika.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2012, 19:43:41 » |
|
Podbieg³em do Furi. Wtedy Kat powiedzia³a: -No nie wiem czy Furia poradzi sobie z przeszkodami jakie skacze Carino. Ale mo¿emy spróbowaÌ z mniejszymi.-zaproponowa³a weso³o a ja parskn¹³em i znów szturchn¹³em Furie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 30, 2012, 19:51:23 » |
|
Ja sobie nie poradzĂŞ?! ParsknĂŞÂłam oburzona i lekko wyprzedziÂłam Kat. - PoradziĂŚ, owszem poradzi sobie. ĂwiczyÂłam jÂą, lecz bez jeÂźdÂźca. Teraz wystarczy, Âże bĂŞdzie miaÂła mnie na grzbiecie... - zamyÂśliÂła siĂŞ Ness. Wiele treningĂłw miaÂłam na poprawĂŞ skokĂłw i nadzwyczaj je uwielbiaÂłam.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 30, 2012, 19:53:16 » |
|
WyrĂłwnaÂłem kroku z FuriÂą. -Ok, to jedziemy?-zaproponowaÂła Kat, a ja dosÂłownie nie mogÂłem sie doczekaĂŚ skokĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 30, 2012, 19:59:14 » |
|
- Zgadzasz siĂŞ, maÂła? - zapytaÂłam Furii. ParsknĂŞÂłam radoÂśnie, ale nagle przypomniaÂłam sobie jednÂą rzecz... SiodÂło! ZatrzymaÂłam siĂŞ gwaÂłtownie i stanĂŞÂłam dĂŞba, lecz Nessie nie spadÂła. - Furia! UspokĂłj siĂŞ! - krzyknĂŞÂła stanowczo, a ja wierzgnĂŞÂłam mocno. Vanessa zachwiaÂła siĂŞ, ale nie spadÂła. - SpokĂłj, mĂłwiĂŞ! - krzyknĂŞÂła znowu, a ja przestaÂłam. - Tak, juÂż dobrze. Dasz sobie radĂŞ, prawda? - zapytaÂłam Carino i Kat, jednoczeÂśnie klepiÂąc FuriĂŞ po szyi.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 30, 2012, 20:00:59 » |
|
-Damy rade-Kat niemal to wyœpiewa³a z zadowolenia, a ja parskn¹³em radoœnie.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 30, 2012, 20:06:48 » |
|
- Dziêki. - spojrza³am wdziêcznie na moich przyjació³. - S³ysza³aœ? - zwróci³am siê do Furii. Uspokoi³am siê nieco. Tak, siod³o to pikuœ. Parsknê³am i rozluŸni³am nieco miêœnie. Ness œcisnê³a mi boki ³ydkami i poprowadzi³a w stronê uje¿d¿alni.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 30, 2012, 20:08:04 » |
|
PojechaliÂśmy za nimi.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 01, 2012, 18:55:30 » |
|
wbieg³em. Na samym pocz¹tku przeskoczy³am pieù obalonego drzewa, Kat by³ dzisiaj weso³a i uœmiechniêta, byliœmy ju¿ prawie na ³¹ce kiedy przede mn¹ wylecia³a sarna. Wystraszony zacz¹³em wierzgaÌ. Kat nie spodziewa³a sie tego i upad³a na ziemie. Kiedy siê uspokoi³em czeka³am a¿ Kat wstanie lecz nie zrobi³a tego. Z jej czo³a lecia³a krew. Przera¿ony postanowi³em biec po pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 01, 2012, 19:56:42 » |
|
Po kilku kilometrach szalonego cwaÂłu, zahamowaÂłam ostro tuÂż przed Kat. W efekcie czego stanĂŞÂłam dĂŞba, lecz Ness pochyliÂła siĂŞ do przodu i utrzymaÂła na moim grzbiecie. ZeskoczyÂła ze mnie zrĂŞcznie i zarzuciÂła wodze Carino na jego szyjĂŞ. StaÂłam posÂłusznie obok dziewczyny, obserwujÂąc jej poczynania. Vanessa nie traciÂła gÂłowy. OtarÂła krew z czoÂła Kat i wziĂŞÂła jÂą na rĂŞce. Delikatnie uÂłoÂżyÂła jÂą na moim grzbiecie. - JedÂź pÂłynnie i delikatnie, tak jak ĂŚwiczyliÂśmy. - rozkazaÂła, po czym zwrĂłciÂła siĂŞ do Carino. - MogĂŞ? - wskazaÂła na jego grzbiet. ByÂła honorowa i szanowaÂła zdanie innych, nawet zwierzÂąt.
|
|
|
|
|
|
|
|