Furia
|
|
« : Pa¼dziernik 28, 2012, 20:35:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2012, 17:07:27 » |
|
Delikatnym k³usikiem wbieg³y¶my do lasu iglastego. Wspólnie podziwia³y¶my widoki. W oddali s³ychaæ by³o ryj±ce dziki, ale wola³am nie niepokoiæ tym Nessie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2012, 17:11:36 » |
|
Wbieg³em wolnym galopem. W oddali zauwa¿y³em Ness z Furia, Kat te¿ ich zauwa¿y³a bo popêdzi³a mnie. Po chwili dogonili¶my je.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2012, 17:15:25 » |
|
Galopem wbieg³am do lasu. Ellie w koñcu trochê odpu¶ci³a i zwolni³am do k³usa. Wyczu³am zapach innego konia i zaczê³am siê wierciæ. Dziewczyna zauwa¿y³a to i spyta³a: -Co siê dzieje, maleñka?-spyta³a i zaczê³a baczniej siê rozgl±daæ. Nic nie wiedzia³a wiêc wierzgnê³am i ruszy³am szybkim galopem do konia i je¼d¼ca. Dogoni³am w koñcu t± parê i zwolni³am do ich têpa. Prychnê³am. -Wiêcej tak masz nie robiæ!-powiedzia³a zdenerwowana Ellie, po czym doda³a do drugiej dziewczyny-Hej, jestem Ellie, a to Tiara. Nie dawno zosta³a uje¿d¿ona, a wiêc mo¿e robiæ ró¿ne wyg³upy.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2012, 17:16:59 » |
|
- Och, cze¶æ dziewczyny. - przywita³a siê zdziwiona amazonka. - Ja jestem Vanessa (Ness, Nessie), a to Furia. - przedstawi³a mnie. Zar¿a³am weso³o do nowych koni, szczególnie do Carino.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 17:17:54 » |
|
Zar¿a³em weso³o i lekko uszczypn±³em Furie w zad.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 17:17:59 » |
|
Ellie zauwa¿y³a Kat.-Cze¶æ, my siê ju¿ widzia³y¶my
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 17:22:09 » |
|
-Hej-powiedzia³a. Zar¿a³em rado¶nie dobrze siê czu³em przy Furi lubi³em ja i to bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 17:23:40 » |
|
Z rado¶ci± odwzajemni³am zaczepkê Carino, a nastêpnie lekko pchnê³am Tiarê. Tr±ci³am pyskiem fryza i zauwa¿y³am, ¿e jego obecno¶æ dodaje mi szczê¶cia i energii. Nastêpnie patrz±c zawadiacko na karego ogiera, ruszy³am pe³nym cwa³em r¿±c: - Goñ mnie! Nie zwa¿a³am na szarpanie wêdzid³a i ró¿ne próby zatrzymania mnie, gna³am do przodu jak szalona. - Dawaj, Tiara! - parsknê³am zaraz, przyspieszaj±c.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 17:25:43 » |
|
Równie¿ ruszy³em dzikim cfa³em za Furia. Kat próbowa³a mnie zatrzymaæ ale to nic nie dawa³a. Kiedy dogoni³em Furie zar¿a³em weso³o. Kat ciêgle mówi³a -Carino stój! Zatrzymaj siê!
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 17:25:59 » |
|
Stanê³am i nerwowo zaczê³am siê rozgl±daæ. Co¶ wyczu³am, ale nie potrafi³am powiedzieæ co to jest. Ellie popêdzi³a mnie, by do³±czyæ do Kat i Vanessy. Nie chcia³am i¶æ, ale ona nalega³±. W koñcu siê zapomnia³am i stanê³am dêba. Dziewczyna spad³a, a ja po prostu stanê³am ko³o niej i ³bem pomog³am jej wstaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 17:29:02 » |
|
Kiedy Carino dogoni³ mnie, przyspieszy³am jeszcze, r¿±c weso³o. Po chwili da³am jednak wyrównaæ mu ze mn± krok. Ness nadal szarpa³a za wêdzid³o, ale mój pysk by³ nieczu³y. W koñcu da³a sobie spokój. Lekko pochyli³a siê do przodu i pozwoli³a mi pêdziæ. Uszczypnê³am Carino i zawadiacko na niego spojrza³am, przyspieszaj±c specjalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2012, 17:31:46 » |
|
Kat ci±gle próbowa³a mnie zatrzymaæ. Przy¶pieszy³am jeszcze bardziej, kiedy j± dogoni³em odwzajemni³em zaczepkê i nagle ostro zahamowa³em. Kat by³a na to przygotowana i utrzyma³a sie w siodle.
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2012, 17:35:20 » |
|
Kiedy zauwa¿y³am, ¿e Carino siê zatrzyma³, natychmiast zawróci³am. Niestety, Ness nie by³a na to przygotowana i z hukiem wyl±dowa³a na twardej ¶cie¿ce. Kiedy do niej podbieg³am, oberwa³o mi siê niez³ego bata. Skuli³am uszy i pokaza³am zêby. Kiedy dziewczyna chcia³a mnie dosi±¶æ, odsunê³am siê specjalnie. Dziewczyna znów uderzy³a mnie w zad, a ja ugryz³am j± w rêkê i wyrwa³am z d³oni palcat. Nic nie mog³a zrobiæ. - No dobrze, niech ci bêdzie. Przepraszam. - mruknê³a w koñcu. Wtedy dopiero pozwoli³am jej siê dosi±¶æ i pogalopowa³am do Carino, przygl±daj±c mu siê ciekawie.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2012, 17:37:52 » |
|
Ellie wsta³a i szybko mnie dosiad³a. Chc±c j± przeprosiæ uk³oni³am siê za nim mnie dosiad³a. Na jej ¿yczenie ruszy³am cwa³em. Szybko dogoni³y¶my Furiê i Carino. Zaczê³am siê z nimi bawiæ.
|
|
|
|
|
|
|
|