Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 19:47:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor W±tek: Las iglasty.  (Przeczytany 8529 razy)
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 17:40:44 »

Nastawi³em uszy i nas³uchiwa³em. Co¶ siê zbli¿a³em a ja mia³em z³e przeczucia, zawierza³em, Kat tego siê nie spodziewa³a i spad³a na ziemie. Próbowa³a mnie z³apaæ za wodze lecz ja ruszy³em dzikim pêdem przed siebie. Us³ysza³em co¶ i gna³em w tamt± stronê.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 17:45:15 »

Z miejsca ruszy³am cwa³em, tu¿ za Carino. Oczywi¶cie Ness znowu nie by³a na to przygotowana. Po chwili le¿a³a na ziemi obok Kat, a ja pêdzi³am tu¿ obok ogiera. Nadstawi³am uszu i us³ysza³am dziwny, nieznany mi odg³os. Przyspieszy³am w tamtym kierunku.

Tiara
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 149

« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 17:46:03 »

Zauwa¿y³am , ¿e Carino ucieka. Z nawyku pobieg³am za nim, przy czym Ellie próbowa³a mnie zatrzymaæ. Niestety spad³a i wyl±dowa³a ko³o Kat i Vanessy.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 17:50:07 »

Lecia³em dzikim cfa³em przez las, wpad³em na polane. Tam siedzia³o dwóch mê¿czyzn. Na ziemi niedaleko nich le¿a³ m³ody ¼rebak zwi±zany. Rzuci³em siê na tego ze strzelba. Nawet nie zd±¿y³ we mnie wycelowaæ a ju¿ le¿a³ na ziemi. A strzelba daleko za nim. Wierzga³em nad nim. Kat szybko siê podnios³a i ruszy³a za mn±. Kiedy dotar³a na polane i zauwa¿y³a ¼rebaka ruszy³a mu na pomoc.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 17:55:24 »

Pierwsze wra¿enie, kiedy zobaczy³am k³usowników - uciekaæ. Kiedy jednak zauwa¿y³am odwa¿ny wyczyn ogiera i m³odego ¼rebaka ruszy³am z kopyta. Napad³am na faceta, który celowa³ strzykawk± w malucha i w jednej chwili przygwo¼dzi³am do ziemi, cudem unikaj±c p³ynu. Nie uda³o mi siê jednak zablokowaæ mu r±k, wiêc zacz±³ zbli¿aæ je do moich kopyt. Nag³ym ruchem sprawi³am 'magiê'. Mê¿czyzna my¶l±c, ¿e to ja, wycelowa³ strzykawkê w swój bok. Zawy³ z bólu, a po chwili by³ nieprzytomny. Dla bezpieczeñstwa kopnê³am go w g³owê. Dopiero teraz zorientowa³am siê, ¿e trochê p³ynu zosta³o mi wstrzykniête. Ostatnie co zauwa¿y³am to biegn±ca do mnie Ness. Z g³o¶nym ha³asem upad³am na ziemiê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:57:50 wys³ane przez Furia » Zapisane

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:55:34 »

Cwa³em wbieg³am na polanê. Ellie po kilku minutach równie¿ wpad³a na t± polanê i zobaczy³a przy kleszczonych dwóch mê¿czyzn przez Furiê i Carino. Pobieg³a do Kat, aby jej pomóc z ¼rebakiem. Wyczu³am co¶ do¶æ znanego. Pobieg³am w las. Zobaczy³am trzeciego men¿czynê, który ju¿ celowa³ do Kat i Ellie. Rzuci³am siê migiem na niego, tak, ¿e jego strzelba upad³a kilka metrów za nim. Zwyciêsko wierzgnê³am.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:55:40 »

Moje kopyta wyl±dowa³y tuz ko³o jego g³owy. W oczach mê¿czyzny widzia³am przera¿enie, które w pewnej chwili zniknê³o, mê¿czyzna u¶miechn± siê i wyj± z kieszeni scyzoryk. Nie zauwa¿y³am tego, wykorzystawszy tê sytuacje i wbi³ mi nó¿ w nogê. Zar¿a³em przera¼liwie i wycofa³em siê, niestety nó¿ zosta³ mi w nodze i uniemo¿liwi³ mi ruszanie ni±. Kiedy Kat to zobaczy³a ruszy³a mi na ratunek. Nieznajomy widz±c to szybko wsta³ i ruszy³ po strzelbê, lecz Kat skoczy³a na niego, powali³a na ziemiê i obróci³a na brzuch. Sprawnie go unieruchomi³a zwi±zuj±c mu rêce i nogi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:59:10 wys³ane przez Carino » Zapisane
Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:57:43 »

G³o¶no prycha³am, aby kto¶ zwróci³ uwagê na trzeciego mê¿czyznê.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 17:59:21 »

Zamruga³am nieprzytomnie, a przed oczami mia³am ciemno¶æ. Zaciekle walczy³am, aby odepchn±æ od siebie tê ¶cianê ¶pi±czki. Po chwili da³am za wygran± i zapad³am siê w nico¶æ...
Nessie nerwowo g³adzi³a moj± szyjê.

Tiara
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 18:00:56 »

Zmartwiona losem ogiera patrzy³am nerwowo to na nieprzytomnego mê¿czyznê to na Carino. Obserwowa³am wszystko.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #25 : Listopad 04, 2012, 18:02:14 »

Wystraszony ciosem w nogê poku¶tyka³em w las. Kat pilnowa³a k³usownika, kiedy nagle ¼rebak ruszy³ za mn±. Kat Skoczy³a w kierunku ¼rebaka i umiejêtnie chwyci³a go za szyje. ¼rebak zatrzyma³ siê. Kat odwi±za³a z pasa bluzê i przykry³a oczy ¼rebakowi, ten natychmiast po³o¿y³ siê na ziemie i uspokoi³.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 04, 2012, 18:09:43 »

- Antidotum! - przypomnia³a sobie nagle dziewczyna. - Nie ma?! - krzyknê³a nerwowo ogl±daj±c miejsce, gdzie siedzieli k³usownicy. Parsknê³am cichutko, a nagle zaczê³am w¶ciekle galopowaæ w miejscu. Powód? Widzia³am ciemno¶æ! Zabierzcie mnie st±d! Le¿±c, przebiera³am nogami.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #27 : Listopad 04, 2012, 18:14:37 »

Bieg³em o trzech nogach przez las. Nago w której by³ nó¿ strasznie krwawi³a. Kiedy Kiat opanowa³a ¼rebak przywiaza³a go do pobliskiego drzewa. Wtedy zauwa¿y³a ¿e na ³±ce mnie nie ma. Rozej¿a³a siê i wtedy zobaczy³a ¿y jeszcze jeden k³usownik ruszy³ za mna. Natychmiast ruszy³a za nim. Wbieg³a w las k³usownik nie dawa³ siê dogoniæ wiêc Kat zerwa³a po drodze patyk i kiedy zbli¿y³a sie do niego rzuci³a patyk w nogi k³usownika. Ten przewróci³ siê i waln± g³ow± o drzewo. Kat zwi±za³a go i ruszy³a za mn±.

Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 04, 2012, 18:16:00 »

W koñcu Ness podnios³a siê z ziemi i zaczê³am przeszukiwaæ teren. Po kilku minutach odnalaz³a buteleczkê z napisem: Antidotum. Chwyci³a j± i wstrzyknê³a mi w ³opatkê. Kiedy otworzy³am oczy z przera¿eniem pocwa³owa³am w las. Po d³ugim biegu zauwa¿y³am Carino. Natychmiast do niego podesz³am i zar¿a³am ¿a³o¶nie widz±c scyzoryk tkwi±cy w jego nodze. Delikatnie chwyci³am za r±czkê i jednym szybkim ruchem wyrwa³am go z miejsca, w którym tkwi³. Us³ysza³am kroki, nie rozpozna³am w nich Kat, wiêc przera¿ona odrzuci³am nó¿ i popêdzi³am przed siebie, r¿eniem wo³aj±c Carino.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #29 : Listopad 04, 2012, 18:18:36 »

Nie mog³em dogoniæ Furii. Zraniona noga tak mnie bola³a ¿e nie mog³em na ni± nadepn±æ. Zar¿a³em z bólu.
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: