Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 20:25:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor W±tek: Las iglasty.  (Przeczytany 8531 razy)
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Listopad 04, 2012, 18:20:30 »

Widz±c ¿a³osne próby biegniêcia, wróci³am po Carino. Lekko podpar³am go swoim bokiem i nakaza³am biec dalej. Razem sz³o nam to o wiele lepiej. Zar¿a³am cicho.

Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #31 : Listopad 04, 2012, 18:24:01 »

Furia naprawdê mi pomog³a. Razem biegli¶my, us³ysza³em za sob± ha³as. to by³a Kat zwi±zywa³a szarpi±cego siê k³usownika. W pewnym momencie kiedy mój zad by³ ca³y od krwi si³y mnie opu¶ci³y. Run±³em na ziemie. Cicho zar¿a³em i moje oczy samy sie zamknê³y. Mia³em tak p³ytki oddech i têtno ¿e nie mo¿na by³o go wyczuæ.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Listopad 04, 2012, 18:26:16 »

Zar¿a³am ¿a³o¶nie. Byli¶my tak daleko od domu! Odci±gnê³am Carino w krzaki. Tam nikt nas nie znajdzie. Po³o¿y³am siê obok niego, opieraj±c ³eb na jego boku. Moje chrapy rozszerza³y siê przy ka¿dym przera¿onym oddechu.
Tymczasem Nessie dzwoni³a po policjê.
- Tak, w³a¶nie tutaj. - mówi³a dysz±c g³o¶no. - Tak. A nasze dwa konie zaginê³y bez ¶ladu. Jeden z nich jest ciê¿ko ranny.
- Rozumiem. Zaraz przyjedziemy. - poinformowa³ mê¿czyzna i siê roz³±czy³.
Przera¿ona dziewczyna podbieg³a do Kat.
- I co teraz ? - zapyta³a ¿a³o¶nie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 18:29:06 wys³ane przez Furia » Zapisane

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #33 : Listopad 04, 2012, 18:29:24 »

Kiedy Kat zwi±zywa³a rêce k³usownika ten wyrwa³ siê i chwyci³ za rece Kat. Nie mog± sie wyrwaæ krzyknê³a na ca³e gard³o lecz k³usownik obróci³ ja ty³em, chwyci³ jedn± rêk± rêce Kat, a drug± zatka³ jej buzie. Zacz±³ ci±gn±æ szarpi±c± siê Kat przez las.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Listopad 04, 2012, 18:32:02 »

Widz±c tak± scenê Nessie b³yskawicznie zareagowa³a. Mocnym kopniakiem powali³a mê¿czyznê na ziemiê i z³apa³a rêce do ty³u. Chwyci³a jaki¶ sznur i zaczê³a wi±zaæ mu d³onie.
- Nic ci nie jest? - zapyta³a Kat.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #35 : Listopad 04, 2012, 18:35:32 »

Wsta³a z ziemi i powiedzia³a:
-Nie, dziêki za ratunek. Trzeba znale¼æ Carino i Furie-powiedzia³a biegn±c ¶ladem krwi na li¶ciach i ziemi.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Listopad 04, 2012, 18:37:46 »

Ness ruszy³a za Kat.
Parsknê³am cicho i tr±ci³am Carino nosem. Tej czê¶ci lasu nie zna³am... Ostatnie promienie s³oñca musnê³y niebo i nasta³a noc.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #37 : Listopad 04, 2012, 18:41:08 »

Kat bieg³a przed siebie, nagle zatrzyma³a siê, tu trop siê koñczy³. Wtedy zauwa¿y³a skrawek czarnej sier¶æ i ma³± ka³urze krwi. Do g³owy przychodzi³y jej ro¿ne my¶li. Wtedy zauwa¿y³a wystaj±cy z krzaków koniec czarnego ogona. Wesz³a w k¿aki i zobaczy³a mnie nieprzytomnego i le¿±cego na ziemi z mocno krwawi±c± noga.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Listopad 04, 2012, 18:46:31 »

Przera¿ona szelestem li¶ci wyrwa³am przed siebie. Bieg³am d³ugo, a¿ w koñcu zatrzyma³am siê, nas³uchuj±c. Ciche st±panie po li¶ciach... I nagle poczu³am ostry ból w tylnej prawej nodze. By³am postrzelona. Pad³am na ziemiê nieruchomo i zar¿a³am g³o¶no. Z krzaków obok mnie wy³oni³ siê mê¿czyzna ze strzelb±. Jego twarz ¶mia³a siê wrednie.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #39 : Listopad 04, 2012, 18:50:33 »

Us³ysza³am r¿enie Furi. Wyskoczy³am z krzaków i ruszy³am w tamtym kierunku. Kiedy zobaczy³am mê¿czyzne ze strzelb± skoczy³am na niego. Wyrwa³am strzelbê i wycelowa³am w niego.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 18:53:20 wys³ane przez Carino » Zapisane
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Listopad 04, 2012, 18:53:46 »

Noga mocno krwawi³a, a ja oddycha³am szybko i p³ytko. Przed oczami stawa³y mi mroczki, ale zar¿a³am cicho, widz±c Kat.
Nessie zosta³a przy Carino. G³adzi³a jego szyj±, uspokajaj±c. Odpiê³a od siebie swój pasek i zacisnê³a go na krwawi±cej nodze ogiera. Rana powoli przestawa³a krwawiæ...

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #41 : Listopad 04, 2012, 19:00:26 »

Kiedy unieruchomi³am k³usownika ruszy³am do Furi. Urwa³am kawa³ek bluzki i zawi±za³am na krwawi±cej nodze. Zaczê³am g³adzic szyje Furi aby j± uspokoiæ.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Listopad 04, 2012, 19:03:58 »

Ostatkiem si³ podnios³am g³owê i tr±ci³am nosem Kat. Mia³am nadziejê, ¿e pozna siê na podziêkowaniu. Leg³am z powrotem na ziemi i wykona³am jeden g³êboki oddech. Moje serce bi³o bardzo cicho, a puls by³ coraz s³abszy. Rana wci±¿ krwawi³a, chocia¿ ju¿ mniej. Obecno¶æ Kat uspokaja³a mnie.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #43 : Listopad 04, 2012, 19:06:54 »

(Katarina)
G³adzi³am Furie po szyj i w górê. Mimo ¿e nie wyczuwa³am têtna wiedzia³am ¿e ¿yje.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Listopad 04, 2012, 19:08:15 »

[Vanessa]
Wci±¿ uspokaja³am Carino, nie wiedz±c co innego mam robiæ. Martwi³am siê o niego i o Furiê. Mia³am nadziejê, ¿e Kat j± odnalaz³a.

Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: