Wild Heart
Aktualności: Zima... Na leÂśnych ÂścieÂżkach coraz czĂŞÂściej spotykamy chÂłodny puch - Âśnieg <3. Klimat i pogoda zmieniajÂą siĂŞ bÂłyskawicznie. Raz pada upragniony Âśnieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektĂłrych budzi niepokĂłj, a w innych podziw. Na plaÂży zaczyna panowaĂŚ noc, a dnia prawie juÂż nie zauwaÂżamy...

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Kwiecień 08, 2025, 09:20:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Las iglasty.  (Przeczytany 9557 razy)
Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 17:40:44 »

NastawiÂłem uszy i nasÂłuchiwaÂłem. CoÂś siĂŞ zbliÂżaÂłem a ja miaÂłem zÂłe przeczucia, zawierzaÂłem, Kat tego siĂŞ nie spodziewaÂła i spadÂła na ziemie. PrĂłbowaÂła mnie zÂłapaĂŚ za wodze lecz ja ruszyÂłem dzikim pĂŞdem przed siebie. UsÂłyszaÂłem coÂś i gnaÂłem w tamtÂą stronĂŞ.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 17:45:15 »

Z miejsca ruszyÂłam cwaÂłem, tuÂż za Carino. OczywiÂście Ness znowu nie byÂła na to przygotowana. Po chwili leÂżaÂła na ziemi obok Kat, a ja pĂŞdziÂłam tuÂż obok ogiera. NadstawiÂłam uszu i usÂłyszaÂłam dziwny, nieznany mi odgÂłos. PrzyspieszyÂłam w tamtym kierunku.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 17:46:03 »

ZauwaÂżyÂłam , Âże Carino ucieka. Z nawyku pobiegÂłam za nim, przy czym Ellie prĂłbowaÂła mnie zatrzymaĂŚ. Niestety spadÂła i wylÂądowaÂła koÂło Kat i Vanessy.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 17:50:07 »

Lecia³em dzikim cfa³em przez las, wpad³em na polane. Tam siedzia³o dwóch mê¿czyzn. Na ziemi niedaleko nich le¿a³ m³ody Ÿrebak zwi¹zany. Rzuci³em siê na tego ze strzelba. Nawet nie zd¹¿y³ we mnie wycelowaÌ a ju¿ le¿a³ na ziemi. A strzelba daleko za nim. Wierzga³em nad nim. Kat szybko siê podnios³a i ruszy³a za mn¹. Kiedy dotar³a na polane i zauwa¿y³a Ÿrebaka ruszy³a mu na pomoc.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 17:55:24 »

Pierwsze wra¿enie, kiedy zobaczy³am k³usowników - uciekaÌ. Kiedy jednak zauwa¿y³am odwa¿ny wyczyn ogiera i m³odego Ÿrebaka ruszy³am z kopyta. Napad³am na faceta, który celowa³ strzykawk¹ w malucha i w jednej chwili przygwoŸdzi³am do ziemi, cudem unikaj¹c p³ynu. Nie uda³o mi siê jednak zablokowaÌ mu r¹k, wiêc zacz¹³ zbli¿aÌ je do moich kopyt. Nag³ym ruchem sprawi³am 'magiê'. Mê¿czyzna myœl¹c, ¿e to ja, wycelowa³ strzykawkê w swój bok. Zawy³ z bólu, a po chwili by³ nieprzytomny. Dla bezpieczeùstwa kopnê³am go w g³owê. Dopiero teraz zorientowa³am siê, ¿e trochê p³ynu zosta³o mi wstrzykniête. Ostatnie co zauwa¿y³am to biegn¹ca do mnie Ness. Z g³oœnym ha³asem upad³am na ziemiê.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:57:50 wysłane przez Furia » Zapisane

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:55:34 »

Cwa³em wbieg³am na polanê. Ellie po kilku minutach równie¿ wpad³a na t¹ polanê i zobaczy³a przy kleszczonych dwóch mê¿czyzn przez Furiê i Carino. Pobieg³a do Kat, aby jej pomóc z Ÿrebakiem. Wyczu³am coœ doœÌ znanego. Pobieg³am w las. Zobaczy³am trzeciego men¿czynê, który ju¿ celowa³ do Kat i Ellie. Rzuci³am siê migiem na niego, tak, ¿e jego strzelba upad³a kilka metrów za nim. Zwyciêsko wierzgnê³am.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:55:40 »

Moje kopyta wyl¹dowa³y tuz ko³o jego g³owy. W oczach mê¿czyzny widzia³am przera¿enie, które w pewnej chwili zniknê³o, mê¿czyzna uœmiechn¹ siê i wyj¹ z kieszeni scyzoryk. Nie zauwa¿y³am tego, wykorzystawszy tê sytuacje i wbi³ mi nó¿ w nogê. Zar¿a³em przeraŸliwie i wycofa³em siê, niestety nó¿ zosta³ mi w nodze i uniemo¿liwi³ mi ruszanie ni¹. Kiedy Kat to zobaczy³a ruszy³a mi na ratunek. Nieznajomy widz¹c to szybko wsta³ i ruszy³ po strzelbê, lecz Kat skoczy³a na niego, powali³a na ziemiê i obróci³a na brzuch. Sprawnie go unieruchomi³a zwi¹zuj¹c mu rêce i nogi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 17:59:10 wysłane przez Carino » Zapisane
Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:57:43 »

GÂłoÂśno prychaÂłam, aby ktoÂś zwrĂłciÂł uwagĂŞ na trzeciego mĂŞÂżczyznĂŞ.

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 17:59:21 »

Zamruga³am nieprzytomnie, a przed oczami mia³am ciemnoœÌ. Zaciekle walczy³am, aby odepchn¹Ì od siebie tê œcianê œpi¹czki. Po chwili da³am za wygran¹ i zapad³am siê w nicoœÌ...
Nessie nerwowo gÂładziÂła mojÂą szyjĂŞ.

Tiara
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 18:00:56 »

Zmartwiona losem ogiera patrzyÂłam nerwowo to na nieprzytomnego mĂŞÂżczyznĂŞ to na Carino. ObserwowaÂłam wszystko.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #25 : Listopad 04, 2012, 18:02:14 »

Wystraszony ciosem w nogĂŞ pokuÂśtykaÂłem w las. Kat pilnowaÂła kÂłusownika, kiedy nagle Âźrebak ruszyÂł za mnÂą. Kat SkoczyÂła w kierunku Âźrebaka i umiejĂŞtnie chwyciÂła go za szyje. Âźrebak zatrzymaÂł siĂŞ. Kat odwiÂązaÂła z pasa bluzĂŞ i przykryÂła oczy Âźrebakowi, ten natychmiast poÂłoÂżyÂł siĂŞ na ziemie i uspokoiÂł.
Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Listopad 04, 2012, 18:09:43 »

- Antidotum! - przypomnia³a sobie nagle dziewczyna. - Nie ma?! - krzyknê³a nerwowo ogl¹daj¹c miejsce, gdzie siedzieli k³usownicy. Parsknê³am cichutko, a nagle zaczê³am wœciekle galopowaÌ w miejscu. Powód? Widzia³am ciemnoœÌ! Zabierzcie mnie st¹d! Le¿¹c, przebiera³am nogami.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #27 : Listopad 04, 2012, 18:14:37 »

Bieg³em o trzech nogach przez las. Nago w której by³ nó¿ strasznie krwawi³a. Kiedy Kiat opanowa³a Ÿrebak przywiaza³a go do pobliskiego drzewa. Wtedy zauwa¿y³a ¿e na ³¹ce mnie nie ma. Rozej¿a³a siê i wtedy zobaczy³a ¿y jeszcze jeden k³usownik ruszy³ za mna. Natychmiast ruszy³a za nim. Wbieg³a w las k³usownik nie dawa³ siê dogoniÌ wiêc Kat zerwa³a po drodze patyk i kiedy zbli¿y³a sie do niego rzuci³a patyk w nogi k³usownika. Ten przewróci³ siê i waln¹ g³ow¹ o drzewo. Kat zwi¹za³a go i ruszy³a za mn¹.

Furia
Przewodnik Stada
OdwaÂżny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Listopad 04, 2012, 18:16:00 »

W koùcu Ness podnios³a siê z ziemi i zaczê³am przeszukiwaÌ teren. Po kilku minutach odnalaz³a buteleczkê z napisem: Antidotum. Chwyci³a j¹ i wstrzyknê³a mi w ³opatkê. Kiedy otworzy³am oczy z przera¿eniem pocwa³owa³am w las. Po d³ugim biegu zauwa¿y³am Carino. Natychmiast do niego podesz³am i zar¿a³am ¿a³oœnie widz¹c scyzoryk tkwi¹cy w jego nodze. Delikatnie chwyci³am za r¹czkê i jednym szybkim ruchem wyrwa³am go z miejsca, w którym tkwi³. Us³ysza³am kroki, nie rozpozna³am w nich Kat, wiêc przera¿ona odrzuci³am nó¿ i popêdzi³am przed siebie, r¿eniem wo³aj¹c Carino.

Carino
ÂŻwawy rumak.

« Odpowiedz #29 : Listopad 04, 2012, 18:18:36 »

Nie mog³em dogoniÌ Furii. Zraniona noga tak mnie bola³a ¿e nie mog³em na ni¹ nadepn¹Ì. Zar¿a³em z bólu.
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: