Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Styczeñ 15, 2025, 00:18:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor W±tek: Las iglasty.  (Przeczytany 8800 razy)
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #45 : Listopad 04, 2012, 19:10:13 »

(Katarina)
Nadal uspokaja³am Furiê. Teraz g³adzi³am j± po ³bie.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Listopad 04, 2012, 19:15:20 »

[Vanessa]
Kiedy tak g³adzi³am Carino obok mnie pojawi³ siê policjant.
- Nic pani nie jest? - zapyta³.
- Nie, ale Carino... - zaczê³am.
- Wiem, jest tu z nami weterynarz. A nawet dwóch i ich asystenci. - powiedzia³ mê¿czyzna.
Lekarze bez s³owa wyci±gnêli ogiera na polanê i zaczêli go ogl±daæ. Opatrzyli rany i podali ¶rodki przeciwbólowe. Po chwili policjanci odnale¼li Furiê, wiêc jeden z weterynarz odszed³, aby jej pomóc. Ja za¶ zosta³am przy Carino, g³aszcz±c go po ³bie i szyi.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #47 : Listopad 04, 2012, 19:16:59 »

(Katarina)
Kiedy siedzia³am i uspokaja³am Furie za mn± pojawi³ siê policjant. Za nim pojawi³o siê dwóch mêrzczyzn którzy podeszli do Furi i zaczeli opatrzac jej rany, podawaæ ¶rodki przeciw bólowe. Nastêpnie przenie¶li ja na polane i po³orzyli obok Carina. P{olicjanci zabrali wszystkich k³usowników i zapakowali ich do radiowozów. Wtedy policjant podszed³ do mnie i powiedzia³:
-Obie dobrze siê spisa³y¶cie. By³y¶cie odwa¿ne i wiedzia³y¶cie co robiæ. Gratuluje-powiedzia³ i odszed³.
podesz³am do Furii. Le¿a³a spokojnie na ziemi. Zaczê³am g³adziæ j± po szyi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 19:26:10 wys³ane przez Carino » Zapisane
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Listopad 05, 2012, 15:41:58 »

Wbiegli¶my spokojnie. Szczê¶liwy zrobi³em kó³ko wokó³ drzew i zatrzyma³em siê przed niewielkim rudym zwierzêciem. By³ to lis. Widaæ by³o, ¿e by³ wystraszony. Powoli siê wycofywa³em aby nie sp³oszyæ lisa. Po chwili zwierze uciek³o do nory. Zawrócili¶my w stronê innych drzewek. K³usem przebiegali¶my przez las.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Listopad 05, 2012, 18:39:40 »

Zamruga³am nieprzytomnie i lekko uchyli³am oczy. Zar¿a³am s³abo, na widok Carino i przesunê³am siê bli¿ej niego. Noga wci±¿ bola³a, lecz ju¿ mniej. Kat wci±¿ mnie uspokaja³a, ale ja nadal nie czu³am siê najlepiej. Mimo to cieszy³am siê, ¿e by³ obok mnie Carino.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #50 : Listopad 05, 2012, 18:43:31 »

(Katarina)
Niepokoi³am siê gdy¿ Carino by³ ci±gle nieprzytomny. To ¿e Furia odzyska³a przytomno¶æ poprawi³a mnie na duchu. Nadal g³adzi³am j± po ³bie. Zerwa³am trochê trawy i podsunê³e³am Furi oby zjad³a.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Listopad 05, 2012, 18:51:11 »

Galopowali¶my po lesie. Z daleka Ania ujrza³a Carina i Furie, oraz Kat. Za chwilê pojawili¶my siê przy nich.
-Kat! Co siê sta³o?!-Krzycza³a przera¿ona Anita.
-Furia? Co siê sta³o?-Zapyta³em.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #52 : Listopad 05, 2012, 18:53:56 »

(Katarina)
-Spotkali¶my k³usowników-powiedzia³am g³adz±c po ³bie Furie. Nadal trzyma³am trawe w rêce z nadziej± ¿e j± zje. D³ugo nie jad³ wiê na pewno jest g³odna.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Listopad 05, 2012, 18:56:58 »

-O bo¿e. Co z Carino?-Zapyta³a zsiadaj±c mi z grzbietu i klêkaj±c przy koniach. Po³o¿y³em siê obok.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Listopad 05, 2012, 18:58:02 »

Str±ci³am trawê z rêki Kat i podci±gnê³am siê bli¿ej Carino. Po³o¿y³am ³eb tu¿ obok jego ³ba i zar¿a³am niespokojnie. Ba³am siê, tak bardzo siê ba³am...

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #55 : Listopad 05, 2012, 19:01:00 »

(Katarina)
U¶miechnê³am siê blado. Wiedzia³am ¿e ³±czy ich co¶ wiêcej. Ba³am siê o Carino, podesz³am do niego i zaczê³am g³adziæ go po szyi.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Listopad 05, 2012, 19:05:25 »

Ness ust±pi³a miejsca Kat i podesz³a do mnie. Niespokojnie g³adz±c moj± szyjê, szepta³a wci±¿:
- Nic wam nie bêdzie. Tak, Carino zaraz siê obudzi i wszystko wróci do normy.
Zar¿a³am smutno, aby pocieszyæ moj± pani±, ale to nic nie da³o. Pierwszy raz widzia³am j± w takim stanie. Rêka, któr± mnie g³adzi³a, dr¿a³a nieznacznie. Po kilku minutach po jej policzkach pociek³o kilka samotnych ³ez i zniknê³o w trawie. Jej twarz wykrzywi³ grymas bólu.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #57 : Listopad 05, 2012, 19:08:38 »

Kat podesz³a do Ness i przytuli³ ja. Ja w tym czasie lekko otworzy³em oczy. Wioz³em g³êboki wdech i cicho parskn±³em.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Listopad 05, 2012, 19:11:31 »

Zar¿a³am g³o¶no i wyra¼nie - tak wielka by³a moja rado¶æ z powodu przebudzenia siê Carino. Ness natychmiast u¶miechnê³a siê szeroko. "Furia zachowuje siê tak, jakby nie tylko lubi³a tego ogierka, ale chcia³a ju¿ zawsze z nim byæ... Jakby chcia³a od niego zale¿eæ...! - my¶la³a gor±czkowo. Ja tymczasem tr±ci³am nosem Carino i parsknê³am cicho, z trudem podnosz±c ³eb.

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #59 : Listopad 05, 2012, 19:14:30 »

Ciê¿ko podnios³em ³eb i cicho zar¿a³em. Kat spoj¿a³a na mnie i od razu przytuli³a mnie. Na jej policzkach pojawi³a siê kilka ³ez. P³aka³a za szczê¶cie.
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do: