Furia
|
 |
« : Październik 30, 2012, 14:38:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Furia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2012, 11:53:50 » |
|
Zanim dosz³yœmy do pla¿y, by³am ju¿ rozstêpowana. Ness dosiad³a mnie z uœmiechem i natychmiast popêdzi³a do galopu. Ruszy³am pe³nym biegiem i wierzgaj¹c weso³o ruszy³am wzd³u¿ morza. Chocia¿ pêdzi³yœmy tak bardzo d³ugo, wci¹¿ nie widaÌ by³o koùca pla¿y. Zar¿a³am weso³o i zaczê³am cwa³owaÌ. By³am pe³na energii i niezwykle rozbudzona. Wierzgnê³am wiêc tak mocno, ¿e niczego nie spodziewaj¹ca siê Nessie, przelecia³a przez moj¹ g³owê. Parsknê³am i pok³usowa³am do niej. Kiedy j¹ ujrza³am, le¿a³a na piachu i nie podnosi³a siê pomimo moich zachêceù. Przera¿ona uklêk³am na przednich nogach i pow¹cha³am j¹ z rozszerzonymi chrapami. Rozbawiona Vanessa migiem podnios³a siê z piachu i chwytaj¹c mnie za szyjê, wskoczy³a z powrotem na mój grzbiet, wykonuj¹c przy tym kilka zgrabnych fiko³ków. Parsknê³am rozbawiona i popêdzi³am w dal, wierzgaj¹c weso³o. Po kilku kilometrach galopu natrafi³yœmy na parê niez³ych pni, wyrzuconych na brzeg przez morze. Bez namys³u przeskakiwa³am je, jedna po drugiej. Przy ostatniej zar¿a³am donoœnie, a Vanessa skierowa³a mnie do wyjazdu z pla¿y.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2012, 12:51:22 » |
|
Galopem biegliœmy po piachu. Lubiliœmy szybkoœÌ. Najpiêkniejsze s¹ zawsze zachody s³oùca, galopuj¹ce konie i towarzysz¹cy im jeŸdŸcy. Anita i Banito najbardziej lubili takie w³aœnie obrazki. Kopyta zatapia³y siê w mokrym od wody piachu. JeŸdziec usypia przy szumie fal, a koù gna przed siebie w bezkresny piêkny sen o pla¿y. Kto nie lubi zachodów s³oùca nad pla¿¹ siedz¹c na koùskim grzbiecie? Nikt! Ka¿dy je kocha. Banito zamkn¹³ oczy i instynktownie bieg³ po pla¿y. Anita po³o¿y³a siê na jego szyi, myœl¹c, ¿e to marzenie. Koù gna³ po mokrym piachu, a jeŸdziec pogr¹¿ony w piêknym œnie o..pla¿y. 
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2012, 13:24:28 » |
|
Wbieg³em. W oddali wypatrzy³em Banito i Anie. Kat pogna³a mnie do szybkiego cfa³u, siedzia³a w pó³ siadzie. Dogoniliœmy Banito i biegliœmy z nimi.
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2012, 13:27:25 » |
|
-O witaj!-Przywia³a siê Anita. Jak jedynie parskn¹³em. -CzeœÌ-Przywita³em siê. Dorównywaliœmy im kroku.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 13:34:33 » |
|
-Hej-powiedzia³a Kat. Parskn¹³em weso³o i powiedzia³em -CzeœÌ
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 13:44:03 » |
|
-Jestem Banit, my siĂŞ chyba jeszcze nie znamy.-PowiedziaÂłem patrzÂąc przed siebie. -Jestem Anita, ale moÂżesz mĂłwiĂŚ po prostu An.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 13:45:43 » |
|
-MiÂło mi cie poznaĂŚ, jestem Katarina, ale mĂłw i Kat-PowiedziaÂłam Kat. -Jastem Carino-przedstawiÂłem sie
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 13:48:17 » |
|
-Mi³o mi ciê poznaÌ Kat. Biegniemy gdzieœ?-Zapyta³a. Bieg³em szybciej. Nie by³o to do koùca ³atwe, gdy¿ piach by³ mokry i z ³atwoœci¹ móg³ mnie "wci¹gn¹Ì".
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 13:52:03 » |
|
WyrĂłwnaÂłem kroku. Wtedy kat powiedziaÂła.-MoÂże nad leÂśne jezioro?-zaproponowaÂła
|
|
|
|
|
|
|
Banito
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 13:55:37 » |
|
-Bardzo chĂŞtnie-Anita zatrzymaÂła mnie i ruszyliÂśmy w stronĂŞ lasu.
|
|
|
|
|
|
|
Carino
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 13:56:35 » |
|
RuszyliÂśmy za nimi.
|
|
|
|
|
|
|
Tiara
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 05, 2012, 20:02:27 » |
|
Bieg³am galopem brzegiem morza. Po chwili zwolni³am do k³usa. Po chwili zobaczy³am coœ w wodzie i wbieg³am tak, ¿e mia³am wodê po kolana. Ellie na pró¿no próbowa³a mnie zawróciÌ. Przygl¹da³am siê krystalicznie czystej wodzie. Zawróci³am, a dziewczyna popêdzi³a mnie do galopu.
|
|
|
|
|
|
|
|