Wild Heart
Aktualno¶ci: Zima... Na le¶nych ¶cie¿kach coraz czê¶ciej spotykamy ch³odny puch - ¶nieg <3. Klimat i pogoda zmieniaj± siê b³yskawicznie. Raz pada upragniony ¶nieg, drugim razem grad... Nieprzewidywalne zachowanie przyrody w niektórych budzi niepokój, a w innych podziw. Na pla¿y zaczyna panowaæ noc, a dnia prawie ju¿ nie zauwa¿amy...

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 21:27:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor W±tek: Mieszkanie  (Przeczytany 4750 razy)
Carino
¯wawy rumak.
Wiadomo¶ci: 243

« Odpowiedz #15 : Listopad 08, 2012, 19:51:00 »

Wsta³am, wziê³am ciuchy i posz³am przebraæ siê do ³azienki.
Furia
Przewodnik Stada
Odwa¿ny rumak.
Wiadomo¶ci: 428

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 08, 2012, 19:55:27 »

Cierpliwie czeka³am na Kat. Wci±¿ obmy¶la³am plan na zdobycie pieniêdzy, kiedy zadzwoni³ telefon. Odruchowo podnios³am s³uchawkê.
- Halo? - zapyta³am niepewnie.
- Kat? - spyta³ zdziwiony g³os kobiety.
- Nie, jej przyjació³ka. Kat nie mo¿e w tej chwili podej¶æ do telefonu. Czy co¶ jej przekazaæ? - powiedzia³am uprzejmie.
- Hm... - zamy¶li³a siê kobieta.
- Proszê daæ nam szansê. - poprosi³am.
- Hm? - zapyta³a zdezorientowana.
- Zdobêdziemy pieni±dze. - zapewni³am
- Nie s±dzê. - odpar³a cierpko.
- Proszê. - powiedzia³am b³agalnym tonem.
- Macie góra miesi±c. I ani s³owa wiêcej. - roz³±czy³a siê.
- Jest! - krzyknê³am, czekaj±c na Kat. Za¶mia³am siê rado¶nie. - Muszê wzi±æ Furiê na przeja¿d¿kê! Zaczekam na ciebie na padoku, pa! - powiedzia³am i wysz³am.
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 20:15:32 wys³ane przez Furia » Zapisane

Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #17 : Listopad 09, 2012, 16:51:22 »

(Kat)
-Pa krzyknê³am z ³azienki. Kiedy wysz³am wypi³am szklankê soku i wysz³am w stronê padoku.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #18 : Listopad 10, 2012, 12:31:07 »

(Kat)
Kiedy otwiera³am drzwi. Przed dom podjecha³ samochód z luksusow± przyczep± dla koni. Dobiega³y z nich dzikie r¿enie i tupot kopyt. Kiedy samochód siê zatrzyma³ wysiad³ z niego 20-letni ch³opka. Przyjrza³a mi siê i powiedzia³:
-Panna Katarina?-Stukot kopyt nabra³ na sile.
-Tak, a pan to kto?-spyta³am ciekawie.
-Jestem James Lidson, dzwoni³em do pani wczoraj w sprawie konie-powiedzia³ u¶miechaj±c siê uwodzicielsko.
-A to pan... -powiedzia³am odwzajemniaj±c u¶miech. Nie wiem czemu ale dziwnie siê przy nim czu³am.
-To mo¿e obejzymy konia?-zaproponowa³a.
-Ale mo¿e nie tu, znam dobre miejsce gdzie mo¿emy od razu zacz±æ.-zaproponowa³am
-Dobrze, wsiadaj, poka¿esz gdzie i pojedziemy tam.
-Ok-Po tych s³owach ruszy³am w stronê samochodu, ch³opak otwar³ przede mn± drzwi a pó¼niej sam wsiad³.
Po chwili ruszyli¶my.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #19 : Listopad 12, 2012, 14:01:45 »

Wesz³am do domu. Od razu pobieg³am do mojego pokoju i pad³am na ³ó¿ko. By³am wykoñczona. Ca³y czas zastanawia³am siê czy uda mi siê uje¼dziæ ta klacz. I wtedy zauwa¿y³am na nocnym stoliku list. Koperta by³a ca³a poplamiona i pognieciona. Wziê³am go nie by³o napisane od kogo wiec go otworzy³am. W ¶rodku by³o do¶æ sporo kartek lecz co¶ przyku³o moj± uwagê. By³a to ma³o bezowa koperta. Resztê papierów od³orzy³am na ³urzko i otworzy³am ma³a kopertê. By³a tam ma³a karteczka a na niej napisany :
Je¶li czytasz ten list to pewnie wiesz ju¿ o wszystkim.
Tu masz czek, on ci pomo¿e lecz nied³ugo pojawi± siê kolejne k³opoty,
musisz ponownie zacz±æ uje¿d¿aæ konie.
To naprawdê wa¿ne...
Tu list by³ udarty, przeszuka³am wszystkie papiery lecz nie znalaz³am drugiej czê¶ci.Po chwili zorientowa³am siê ¿e w kopercie mia³ byc czek, lecz go równie¿ nie by³o. Przej¿a³am kolejne kartki na których by³y najró¿niejsze sposoby uje¿d¿ania i przejmowania kontroli nad psychik± konia. Na nastêpny kilkunastu stronach by³y opisane ró¿ne zio³a i jak dzia³aj± na konie. Jeszcze raz obej¿a³am kopertê w której to wszystko by³o. Wtedy znalaz³a datê napisana na odwrocie kartki 1999. Od razu skojarzywszy te datê, wtedy zmar³ mój dziadek. By³ zawodowym uje¿d¿aczem i zaklinaczem koni. I wtedy do mnie dotar³o ¿e kiedy by³am tu kilka godzin temy koperty nie by³o, a jak wychodzi³am z domu to zakluczy³am drzwi. Pospiesznie schowa³am kartki do koperty, a kopertê do szuflady. Po cichu zesz³am na dó³. Po cichu zacê³am sprawdzac salon i inne pomieszczenia czy aby na pewno jestem sama, przera¿a³o mnie to ¿e ten kto zostawi³ kopertê musia³ jako¶ wej¶æ do domu. Kiedy przechodzi³am ko³o pokoju go¶cinnego poczu³am powiew wiatru. Ostro¿nie wesz³am do pokoju i przez szparê zobaczy³am ¿e okno jest wybite. I wtedy us³ysza³am kroki na schodach które siê zbli¿a³y. Ruszy³am do mojego pokoju, kiedy by³am ju¿ przy d¿wiach kto¶ uderzy³ mnie w g³owê. Straci³am przytomno¶æ.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Listopad 12, 2012, 19:34:18 »

Anita ca³y czas mnie pogania³a, chcia³a biec coraz szybciej na moim grzbiecie.  Zatrzymali¶my siê. K³usem podbieg³em pod drzwi. Anita zesz³a ze mnie i przywi±za³a do drzewka. Podesz³a do drzwi i zapuka³a. <<puk, puk>>
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #21 : Listopad 12, 2012, 19:35:20 »

Drzwi same siê otworzy³y i ukaza³y nieprzytomna Kat.
Banito
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 12, 2012, 19:51:14 »

Przera¿ona Anita wbieg³a do domu i próbowa³a obudziæ Kat. Nie uda³o siê. Z trudem wziê³a j± za ramiona i poci±gnê³a z domu. Po³o¿y³a j± mi na grzbiecie, wsiad³a i ponagli³a mnie. Ruszy³ wolno z powodu drugiego ciê¿aru. Ruszyli¶my.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #23 : Listopad 14, 2012, 19:42:52 »

Kiedy odzyska³am przytomno¶æ zauwa¿y³am ¿e stajnie sie pali. Szybko zeskoczy³am za Banita i ruszy³a co si³ w nagach do stajni.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #24 : Listopad 16, 2012, 15:12:06 »

Kiedy by³am przed domem zauwa¿y³am Jamesa siedz±cego na schodach. Klacz która uje¿d¿a³am sta³a na wybiegu ko³o domu. Kiedy James zobaczy³ mnie o kulach zrobi³ wielkie oczy i spyta³a:
-Co cie sie sta³o?-wsta³ ze schodów. i obaj ruszyli¶my po Caroino.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2012, 15:22:16 »

Kiedy by³am przed domem zauwarzy³am ¿e na schodach stoi jaka¶ skrzynka. Wziê³am ja do domu. Wesz³am do mojego pokoju i postawi³am ja na pod³odze. Zaczê³am przegl±daæ rzeczy które w niej by³y.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2012, 15:31:43 »

By³o tam wszystko. Wtedy przed dom podjecha³ James. Wysz³am do niego i pomog³am wnie¶æ do domu rzeczy które przywióz³.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2012, 19:17:16 »

Zanie¶li¶my je do jego pokoju. Kiedy przynie¶li¶my wszystko usiedli¶my na ³urzku.
Carino
¯wawy rumak.

« Odpowiedz #28 : Listopad 18, 2012, 18:34:44 »

-Czas zaj±æ siê Carino i Rous-powiedzia³em wstaj±c.
-Ale jak ty zamierzasz to zrobiæ?-spyta³ z niedowie¿aniem James. Wyszli¶my z domu.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: